Makyaj nasıl yapılmalı?

Kadınların kendisini iyi hissetmek için yapmış olduğu makyajın püf noktalarını paylaşacağız sizinle. Hem günlük hayatta hem de özel davetlerde kadınların vazgeçilmezi olan makyajın dikkat edilmesi gereken birçok unsuru vardır. Her kadın kendisini güzel ve iyi hissetmek için makyaj yapar. Tüm kadınların güzelliklerine güzellik katar. Makyaj nasıl yapılmalı? Bunun için aşağıda sizleri bilgilendirdik. 

 

 Makyaj İçin İlk Ne Yapılır?

 

 Makyaj yapmadan önce cilt bakımına özen göstermelisiniz. İlk adım olarak cildinize maske yapmanız yüzdeki fazla yağdan arınmanızı sağlar bu sayede makyaj cildinizde doğal bir görünüm verir. Maske aynı zamanda dolmuş gözeneklerinizi de temizleyeceği için makyaj gözeneklerinize dolmaz. Bu çok önemli bir adımdır ve bu adımı asla atlamayınız.


Makyaj yapma


 

 Makyajı Yaparken Püf Noktalar Nelerdir?
 

 Makyaja başlamadan önce cilt temizliğinizi yapmış olmanız gerekiyor. Cilt temizliğinden sonra gelen en önemli bir diğer adım ise nemlendiricidir. Nemli bir cilt hem çok sağlıklı olur hem de makyaj cildinize zarar vermez.

 Makyaj yaparken belirli ürünler için fırça kullanmalısınız. Her ürün için farklı bir fırça kullanın. Fırça kullanımında en önemli unsur fırçaların düzenli aralıklar yıkanmış olması ve her kullanımda temiz fırça ile makyaj yapıyor olmak gerekir.


Makyaj nasıl yapılmalı?


 

 Makyajın Sırası Nasıl Olmalı?

 

 İlk öncelik size kalmış isterseniz göz makyajı isterseniz ten makyajı ile başlayabilirsiniz. Bizim önerimiz; eğer gece makyajı yapıyorsanız ya da gözünüze ağır bir makyaj yapacaksınız ve farınız tozutan bir far ise ten makyajının bozulmaması için göz makyajından başlamalısınız. Tabi ki bu sıra size kalmış.

 

 Makyaj sırası aşağıdaki verildiği gibi önerilir: 


Nemlendirici kullanın.


 Makyaj bazı ve göz bazı kullanın.


 Öncelikle göz farını sürün ve temiz bir fırça yardımı ile güzel bir şekilde dağıtın. Daha sonra isteğe göre ürün kullanabilirsiniz. En son rimel veya maskara kullanın.


 Gözaltı kapatıcısı kullanın.


 Fondöten, BB krem, CC krem, DD krem vb. kullanın. İsterseniz bir fırça ile dağıtın ya da nemli bir makyaj süngerinden de yardım alabilirsiniz.


 Allık, aydınlatıcı gibi ürünleri ten makyajının üzerine sürebilirsiniz.


 En son olarak ruj kullanın ve makyajınızın bozulmaması için makyaj sabitleyicisi kullanmayı unutmayın.


 Makyajı yüzünüzde çok fazla tutmayın bu sizin gözeneklerinize dolmasına sebep olur ve sivilce oluşumunu sağlar. Güzel bir makyaj temizleme suyu ile makyajınızı çıkarmadan uyumayın.




0 Yorumlar