Evde pedikür yapımı

Yaz aylarının kendini hissettirmeye başladığı günlerde bayanlar yazlık ayakkabı giymeye başlar. Her bayan bakımlı ayakları ve tırnakları olmasına özellikle yazın özen göstermektedir. Şüphesiz ki ayak bakımının vazgeçilmezi pedikür işlemidir. Bazı bayanlarımız bu konuda kuaför salonlarını tercih ederken bazı bayanlarımız ise evde kendileri pedikürünü uygulayabilmektedir. Fakat çoğu bayan pedikürün zor ve zaman alması nedeniyle tercih etmemektedirler. Ayak bakımı denince sadece pedikür akla gelmemelidir topuk bakımı da ayak bakımının bir parçasıdır.

Pedikür uygulamanızı evde yapabilmeniz için evde pedikür yapımı işleminin sırayla uygulanışını anlatacağız;

Evde Pedikür Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler:

·        Plastik bir leğen (içine ayaklarınızın sığabileceği büyüklükte)

·        Metal veya kağıt törpü

·        Topuk törpüsü veya ponza taşı

·        Tırnakların kenarlarındaki etleri kesmek için et makası

·        Kağıt havlu

·        Kolonya

·        Aseton, oje ve pamuk


Evde pedikür


İlk olarak tırnaklarınızda oje var ise bunları çıkarmakla başlamalısınız.

Evde pedikür yapımı işlemine başlamadan önce ojelerinizi temizleyin. Leğenin içerisini bir miktar ılık suyla doldurarak duş jeli veya sıvı sabun koyarak köpürtün. Bu suyun içerisine bir fincan bal koyarsanız ayaklarınız nem kazanmış olacak ve topuklarınız daha parlak görünecektir. Ayaklarınızı bu leğenin içerisinde 15- 20 dakika bekletin.

Bir ayağınızı leğenden çıkararak kağıt havlu ile kurulayın ve istediğiniz uzunlukta düz bir şekilde kesin. Törpü kullanarak kenarlarına şekil verebilirsiniz.

Törpünün arkası ile tırnaklarınızdaki küçük etleri geriye doğru itin. Et makası ile bu geriye itilen etleri derin olmayacak şekilde dikkatli bir şekilde kesin.

Topuk törpüsü veya ponza taşı ile topuklarınızı ovalayarak masaj yapın. Duruladıktan sonra ayaklarınızı kurulayın ve nemlendirici kreminizi uygulayın.

Aynı işlemi diğer ayağınıza da uyguladıktan sonra oje sürmeye hazırsınız demektir. Oje sürmeden önce parmaklarınızı sünger ayıraçla birbirlerine değmemesi için mutlaka ayırın(bu ürünü kozmetiklerde rahatlıkla bulabilirsiniz)Eğer sünger ayıracınız yok ise parmak aralarınıza pamuk da koyabilirsiniz. İstediğiniz ojeyi tırnaklarınıza sürdükten sonra kurumasını bekleyin ve kuruduktan sonra ayıraçları parmaklarınızdan çıkarın ve pedikür işleminizi tamamlayın. Evde pedikür yapımı işte bu kadar kolaydır.

0 Yorumlar