Kolay kombin yöntemi
Modayla ilgilisiniz fakat hep bir şeyler eksik mi kalıyor? O zaman Tota adını verdiğim kolay kombin yöntemi tam size göre dikkatlice makalemizi okuyup, resimleri inceleyin.

Kolay Kombin Yöntemi nedir?

Kolay kombin yöntemi yani Tota bir kıyafeti ilginç ve eksiksiz hale getirmek için en az dört parça kıyafeti kombinleme metodudur. Bunu bir oyun olarak düşünün ve kuralları uygulayın. Öncelikle karar vermeniz gereken parçalar temel parça, odak parça, tamamlayıcı parça ve aksesuarlardan oluşacak. İlk harfleri bir araya getirirsek Tota kelimesi ortaya çıkıyor bu yüzden ben bu yönteme Tota adını verdim.

tota

Tota Yöntemi 

Minimalist olarak, bir kıyafeti basit tutmak oldukça kolaydır. Ama çok basitse oldukça sıkıcıdır, eksiktir. Kolay kombin yöntemi kıyafetinizin ne zaman tamamlandığını bilmenize yardımcı olacaktır. Yelekler, kıyafete çok fazla hacimli olmayan bir parça eklemenin harika bir yoludur. Kol hareketinizi kısıtlamadan gövdenizi sıcak tutmaya yardımcı olması için kış mevsiminde yelek kullanın. Soğuk aylarda, bir kıyafete renk katmak için eşarplar kullanın.

Kolay kombin moda metodu

Öncelikle kolay kombin yönteminde neler yapacağımıza göz atalım.

Temel Parça: Koyu renkli seçeceğimiz jean pantolon, etek, elbise, tişört, gömlek gibi hepimizin dolabında olan iddiasız, basit bir parça. Yukarıdaki resimde siyah kot pantolon seçilmiş.

Odak Parça: Rengiyle, dokusuyla, deseni ile dikkat çekici, iddialı bir parça mesela dantel bir bluz ya da renkli bir kemer, deseni bol bir kazak gibi. Yukarıdaki resimde geometrik desenli bir gömlek seçilmiş.

Tamamlayıcı Parça: Omuzlarınıza atacağınız ya da tüm kıyafetinizin üzerine giyinebileceğiniz kaban, mont, hırka, yelek, ceket gibi bir parça. Yukarıdaki resimde kahverengi deri mont tercih edilmiş.

Aksesuar: Ayakkabı, çanta, takı gibi son rötüş parçaları. Yukarıdaki resimde ayakkabı ve çanta ile kıyafet tamamlanmış. İşte kolay kombin yöntemi bu kadar basit.

kolay kombin yapın

Tota kolay kombin yöntemi yukarıdaki resmi inceleyelim. Temel parça siyah bir dizde elbise, odak parça olarak iddialı bir kemer seçilmiş. Tamamlayıcı parça farklı bir ceket ve son olarak aksesuar olarak siyah topuklu ayakkabılar ve zincir bir kolye ile kıyafete şıklık katılmış.

Yeni sezon topuklu ayakkabılar makalemizi de okuyunuz.

tota yöntemi


Tota kolay kombin yöntemi herkesin dolabında bulunan kıyafetleri kullanışlı hale getirebilir. Dolabınız ile oyun oynamaya ne dersiniz? Basit bir kot pantolonu temel parça olarak alın ve iddialı bir odak parçası ekleyin. Gözleri odak noktaya çekeceğinizi unutmayın çizgili bir bluz mesela sonra omuzlarınıza bir ceket atın ve renkli aksesuarlarla kıyafeti renklendirin kırmızı çanta ve ayakkabılar. İşte şimdi muhteşemsiniz.

tota kombin yöntemi

Güzel Kombinler Yapmanın Diğer Sırları

Kıyafetleri şık ve zahmetsiz bir şekilde kombinlemek birçok kişi için zor olabilir. Bununla birlikte, birkaç ipucu ve püf noktası ile herkes, her gün en iyi şekilde görünmelerine yardımcı olacak bir stil duygusu geliştirebilir. İşte hem şık hem de rahat kıyafetler oluşturmanıza yardımcı olacak kıyafetleri birleştirmenin bazı kolay yolları. Kolay kombin yöntemi mutlaka uygulayın.

  1. Nötr renklere sadık kalın: Siyah, beyaz, gri ve bej gibi nötr renkler, çok yönlü bir gardırobun yapı taşlarıdır. Bu renkleri karıştırmak ve eşleştirmek kolaydır ve duruma bağlı olarak giyilebilir veya giyilebilirler. Nötr bir tabanla başlayın ve aksesuarlarla renk patlaması ekleyin.

  2. Temel parçalara yatırım yapın: Klasik beyaz gömlek, blazer ceket, kot pantolon ve küçük siyah bir elbise gibi temel parçalar her gardırobun temelidir. Bu ürünler çok yönlüdür ve giyilebilir veya giyilebilir, bu da onları harika bir yatırım haline getirir.

  3. Desenleri karıştırın ve eşleştirin: Desenleri karıştırmak ve eşleştirmek biraz zor olabilir, ancak biraz pratikle göz alıcı ve benzersiz şık kıyafetler yaratabilirsiniz. Aynı renk ailesindeki desenleri birleştirerek başlayın ve daha cesur kombinasyonlara doğru ilerleyin.

  4. Giysilerinizi katmanlara ayırın: Katmanlama, bir giysiye derinlik ve ilgi katmanın harika bir yoludur. Yakalı bir gömleğin üzerine ince bir süveter giymeyi veya kolsuz bluzun üzerine bir blazer giymeyi deneyin. Bu, değişen hava koşullarında rahat kalmanıza yardımcı olacak ve aynı zamanda kıyafetlerinize ilgi katacaktır.

  5. Aksesuarlar: Aksesuarlar, kıyafetlerinize biraz kişilik katmanın harika bir yoludur. İster atkı, ister şapka, ister gösterişli bir mücevher, aksesuarlar bir kıyafette büyük fark yaratabilir. Kıyafetinizi tamamlayan ve kişisel tarzınızı yansıtan aksesuarları seçin.

Sonuç olarak kıyafetleri kombinlemek zor olmasa gerek. Nötr renklere bağlı kalarak, temel parçalara yatırım yaparak, desenleri karıştırıp eşleştirerek, kıyafetlerinizi katlayarak ve aksesuarlarla kişisel tarzınızı yansıtan ve kendinizi güvende hissettiren şık ve zahmetsiz kıyafetler yaratabilirsiniz.


Tota kolay kombin yöntemi resimleri inceledikçe kafanızda daha net oturacaktır. Modaya uygun kıyafetleri sevenler bu basit metot ile hiç zorlanmadan yeni bir stil oluşturacak. Dolu dolu instagram sayfamız @stylebykelebek moda, güzellik alanında birçok yararlı bilgiyle sizleri bekliyor. Mutlaka göz atıp, takip edin.


0 Yorumlar