Kudret narı nedir?

Kudret narı nedir? Mide rahatsızlıklarının neredeyse tümü insan yaşam kalitesini düşüren hastalıklardır. Bu rahatsızlıklar başladıkları süreçte neredeyse rahatsızlıkları çeken kişiler hiçbir lezzetten faydalanamaz ve dünyaları alt üst olur. Zira mide rahatsızlıkların toplu olarak belirtilerine bakıldığında, mide yanması, mide ağrısı ve mide gazı belirtileri vardır. Bu belirtiler de kişilerin yemek yemesine engel olduğu gibi, her yedikleri de midelerine ağrı, yanma ve gaz yapmaktadır.

Çok eski zamanlardan beri kullanılarak mide rahatsızlıklarını geçirdiği bilinen kudret narı mucize niteliğinde mide rahatsızlıklarını geçirici özelliği bulanan bir bitkidir. Fakat bu bitkiyi en iyi kullanım şekli ile kullanan kişiler midelerinin rahatsızlıklarını geçirebilir. Mide rahatsızlıkları için kudret narı kullanımında iki çeşit kullanım şekli vardır. Bal içinde bekletilerek kullanılan kudret narı kürü bir diğeri ise zeytinyağı içinde bekletilerek kullanılan kudret narı olarak bilinmektedir. Bu iki kür de tam olarak doğru uygulamalar ile yapıldığında mide rahatsızlıklarını sonsuza kadar ortadan kaldırabilir.

Kudret narı mide hastalıkları


Mide Rahatsızlıkları Nelerdir?

Mide hastalıkları birkaç kısımda incelenebilir. Dünyada ve ülkemizde en fazla görülen mide rahatsızlıkları siz değerli okurlarımız için aşağıda sıralanmıştır. Bu rahatsızlıkların hepsinin hemen hemen aynı hastalık belirtileri bulunduğu gibi, her bir rahatsızlığın da kendisine göre birçok evresi bulunmaktadır. Bazı mide hastalıkları ilk zamanlarında hiçbir belirti vermez iken, bazı mide rahatsızlıkları başlar başlamaz yaşam kalitesini çok aşırı derecede bozabilmektedir.

·        Helikobakter pilori:  midede iltihap oluşması

·        Gastrit: mide tahrişi mide iltihabı

·        Duodenit: on iki bağırsağın iltihabı

·        Reflü: mide salgısının yemek borusuna kaçarak nefes borusunda bir takım tahrişlere neden olması

·        Ülser: mide içinde yara oluşması

Kudret narı nedir?


Kudret Narı Kürü Nasıl Hazırlanır?

Mide rahatsızlıkları için kudret narı halis zeytinyağı veya balla karıştırılarak kullanılır. Fakat belirgin bir şekilde zeytinyağında bekletilerek kullanılan kudret narı mide hastalıkları için çok daha faydalıdır.

Keten tohumunun faydaları nelerdir makalemizi de okuyunuz.

Peki, kudret narı kürü nasıl hazırlanır?

Kudret narı kürünü hazırlamak için öncelikli olarak çok güzel bir şekilde kudret narları yıkanmalıdır. Daha sonrasında kudret narının içinde bulunan kırmızı tohumlar tamamen ayıklanmalıdır. Ayıklanan kudret narları bir müddet doğranmış vaziyette kavanozda bekletilmeli ve daha sonra içine biriken acı suyu dökülmelidir. Acı suyu dökülen kudret narları üzerine zeytinyağı eklenerek on beş gün kadar bu karışım kenarda güneş görmeyecek bir yerde bekletilir. Daha sonra her sabah aç olarak kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı kadar biraz kudret narından biraz da zeytinyağından kavanoz içinden kaşığa alınarak tüketilir. Uzun süre kullanımında hiçbir zarar yoktur. Yan tesiri kullanıcılar tarafından görülmemiştir.

0 Yorumlar