Keten tohumunun faydaları

Keten bitkisinin tohumları olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez. Tohumların her biri ortalama olarak 50 veya 100 milimetre uzunluğunda olmaktadır. Akdeniz ikliminde yetişen bu bitki çiçekli bir bitkidir. Keten tohumunun son zamanlarda bitki bilimciler tarafından birçok faydası sayılmaya başlanmıştır. İçeriğinde taşıdığı vitamin ve mineraller sayesinde keten tohumu hastalıklarda neredeyse çoğu zaman ilaç olarak bile kullanılabilmektedir. E, C ve K vitaminleri açısından zengin olan bu bitki demir, bakır, kalsiyum, Omega 3 ve potasyum barındırmaktadır.

Keten tohumu


Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Keten tohumunun faydaları arasında neler bulunur?

Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Vücutta bulunan istenmeyen yağların erimesini kolaylaştıran keten tohumu bu işlemi bağırsakları en iyi şekilde temizleyip boşaltarak sağlamaktadır.

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir: İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri nedeni ile vücuttan bulunan zararlı maddeleri atmaktadır. İçeriğinde bulunan alfa – linoelenik asit ile tüm vücut iç organlarını koruma altına alır.

Diyabet Hastalığı İçin Tedavi: Diyabet hastalığı son yıllarda tüm dünya ve ülkemizde en sık görülen hastalıklardan bir tanesidir. Bu hastalığın tedavisinde Amerika ve Avrupa’da ilaç niteliğinde keten tohumu kullanılmaktadır. Zira keten tohumunun pankreası yenileyerek vücut şeker seviyesini düşürdüğüne araştırmalar sonucu rastlanmıştır.

Keten tohumunun faydaları


Keten Tohumu Oldukça Faydalıdır

Yüksek Kolesterolün Dengelenmesi: İçeriğinde bulunan vitamin mineral ve Omega 3 ve 6 yağları ile vücutta bulunan kötü yağlanmayı atarak vücudun kötü yağlanmaya karşı direncini çoğaltır. Bu nedenden dolayı kolesterol hastaları tarafından dengeli bir şekilde kullanılmalıdır.

Hormon Tedavisinde: Kadınların hormon dengelerini korumaları için menopoz devrelerinde kadınlar tarafından kullanılmalıdır. İçeriğinde bulunan lignans maddesi kadınların menopoz dönemlerini daha iyi geçirmelerini sağlamaktadır.

Metabolizma Kuvvetlendirici: İçeriğinde bulunan B vitaminleri, manganez ve magnezyum sayesinde metabolizmanın güçlenerek kişinin daha az rahatsızlanmasına ve iskelet kemik yapısını sağlıklı olarak korumasına neden olur. Düzenli olarak kullanıldığında bu kişilerde kilo alıp verme daha sağlıklı gelişmektedir.

Kaşar peynirinin faydaları makalemizi de okuyunuz.

Kalp Sağlığını Korumayı Destekler: Keten tohumu kalp hastası olanlar tarafından da kullanılan bir tohumdur. Kan şekerini dengelemede ve kolesterol seviyesini ayarlamada oldukça başarılı olan bu besin düzenli olarak kalp hastaları tarafından kullanıldığında bu hastaların kalp krizi riski de azalır.

Sindirim Sistemini Çalıştırır: Sindirim sistemi insanların ikinci beyni olarak kabul edilmektedir. Keten tohumu sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayarak kişinin daha iyi çalışan bir mideye ve bağırsaklara sahip olmasın sağlamaktadır. Böbrek ve mesane sağlığını da korumayı kolaylaştıran bu tohum kullanılırken kişi mutlaka bol su tüketmesi gerekir. Keten tohumunun faydaları oldukça zengindir. Abartmamak kaydıyla kullanabiliriz.

0 Yorumlar