Burun küçültme

Son günlerde özellikle kadınlar olmak üzere insanlar, bıçak altına yatma pahasına bile olsa daha güzel bir burna sahip olmayı göze alıyorlar. Maliyetinin çok yüksek olmasından tutun ameliyat ve ameliyat sonrası süreç dahil çok ağır bir süreç olmasına rağmen çoğu insan güzel bir burundan vazgeçiyor olsa da, bazı insanlar güzel bir burun için çok büyük paralar harcamaktan kaçınmıyor. Bıçak altına yatmayı düşünüyorsanız bu yöntemleri uyguladıktan sonra tekrar düşünmelisiniz. Ancak unutmayın ki siz her halinizle güzelsiniz! Geçelim doğal yöntemlerle burun küçültme metotlarına...

 

 

 Ameliyatsız Burun Küçültme

 

 Son zamanlarda çok fazla gündemde olmakla beraber bu problemi taşıyan herkesin şikayetçi olduğu olay burun eğriliği. Bazı insanlarda doğuştan, bazı insanlarda ise burun eti sebebiyle sonradan oluşabilen sorunlarınızı yalnız ameliyatla değil, başka yöntemlere başvurarak elde etmek istediğiniz şekle sahip olabilirsiniz. Doğal yöntemlerle burun küçültmek hem paranızı cebinizde tutmanızı sağlayacak, hem de ağrılı bir ameliyat sonrası sürecini engelleyecektir. Peki, nedir bu doğal yöntemlerle burun küçültme yöntemleri?

Doğal yöntemlerle burun küçültme


 

 

 Diş Macunu ile Burun Küçültme

 

 Doğal olarak burun küçültmenin birçok yöntemi vardır. Bunlardan birisi diş macunu yöntemi ile gerçekleşmektedir. Tek yapmanız gereken 1 çay kaşığı kadar diş macunuyla beraber 1 çay kaşığı ezmiş olduğunuz zencefili 1 yemek kaşığı elma sirkesi yardımıyla birbirine bağlayarak karıştırmak ve oldukça etkili bir krem hazırlamak. Hazırladığınız bu oldukça etkili kremi bir fırça yardımıyla veya parmaklarınızı kullanarak burnunuzun ucuna bir miktar sürüyorsunuz. Ardından yaklaşık yarım saat kadar bekliyorsunuz. Geçen yarım saatin ardından bir mendil yardımı ile ya da ılık su ile burnunuzu silebilir, yıkayabilirsiniz. Bu doğal yöntem sayesinde küçük bir burna kavuşmak istiyorsanız bunu 10 gün boyunca her gün hiç aksatmadan uygulamalısınız. Dikkat etmeniz gereken tek konu eğer burnunuzda yanma oluyorsa zencefil miktarını azaltmak olacaktır. Bu önerilen bir uygulama değildir. Zararlarından başka yazılarımızda bahsettik.

 Diş macunu ile burun küçültmenin zararları makalemizi de okuyunuz.

 

 Egzersiz ile Burun Küçültme

 

 Bu tür krem ve kürlerle uğraşmak istemiyorum diyorsanız, sizin için araştırdığımız pratik bilgiler henüz bitmedi. Gelişimini tamamlamış olsa da burun kıkırdağına sürekli uygulanan egzersizler sayesinde rahatlıkla burun küçültme yapabilir, yeniden şekil verebilirsiniz. Burnunuzun ucuna parmak uçlarınızı kullanarak baskı uygulamak etkili ve yeterli olacaktır. Her gün 1-2 dakika boyunca sağ ve sol taraflara da olmak üzere burnunuza baskı uygularsanız yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede gözle görülebilir bir etki elde edebilirsiniz. Burnun aşağısından yukarıya baskı uygulamak ise burnunuzu kaldırmanıza yarayacaktır.

 

 

Doğal yöntemlerle burun küçültme

 Mandal ile Burun Küçültme

 

 Kremler veya egzersizlerle uğraşacak vaktim yok diyorsanız, sizin için bir yöntemimiz daha bulunmaktadır. Mandal, burun kıskacı veya yeni çıkan burun şekillendiricileri kullanarak ameliyatsız küçük burun elde edebilir burun küçültme yapabilirsiniz. 1 ay olmak şartıyla her gün 20 dakika boyunca burnuna mandal, burun kıskacı veya burun şekillendirici sayesinde küçük burnunuza kavuşun! İz çıksın istemiyorsanız kullandığınız ürünün ucuna küçük bir bez parçası, mendil veya peçete yerleştirebilirsiniz.

Herhangi bir doğal yöntemin burun boyutunu etkili bir şekilde küçültebileceğine dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Bununla birlikte, bir kişi burun şeklini değiştirmek için ameliyatsız bir yöntem arıyorsa, dikkate alınabilecek bazı alternatif yöntemler şunlardır:

  1. Vurgulama ve şekillendirme: Belirli alanları vurgulayarak ve diğerlerini şekillendirerek daha küçük bir burun yanılsaması yaratmak için makyaj kullanmak.

  2. Yüz egzersizleri: Gülümseme ve burun buruşturma gibi bazı yüz egzersizleri, burun çevresindeki kasları güçlendirmeye yardımcı olabilir ve bu da daha küçük bir burun görünümü verebilir.

  3. Nazal nefes egzersizleri: Nazal nefes almayı iyileştirmek, genişletilmiş burun deliklerinin görünümünü azaltarak burnun daha küçük görünmesini sağlayabilir.

  4. Kilo vermek: Kilo vermek, genel yüz dolgunluğunu azaltarak burnun daha küçük görünmesine neden olabilir.

 Doğal yöntemlerle burun küçültme isteyenler bu yöntemlerden birini deneyebilir.

 

 

 

0 Yorumlar