diş macunu ile burun küçültme

Diş Macunu İle Burun Küçültme İşlemi Detayları

Bazı kızlar burnunu sevmezler. Özellikle geniş ve etli ise. Şişman bir burnun güzelliğini bozduğuna inanırlar. Aslında aktrisler, istedikleri burun büyüklüğünü elde etmek için pahalı ameliyatlar yaptırmaktalar. Ancak bu ameliyatlar sıradan bir insan için ulaşılamaz. Ama bir diş macunu ile burun küçültme işlemi olduğunu biliyor muydunuz? Bu yöntemin burun kemiğini erittiği iddia edilmektedir. Bu yüzden doktorunuza danışmadan denemenizi asla tavsiye etmeyiz.

Burun Küçültme İşlemi Nasıl Oluyor?

Evet, diş macunu ile burun küçültme sonucunda rüya gibi burna sahip olabileceğiniz iddia edilmektedir. Diş macunu burundaki ödemi attığı için kullanılmaktadır.
İşte diş macunu ile burun küçültme işlemini hazırlamak için ihtiyaç duyduğunuz şeyler:
1 çay kaşığı diş macunu
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı elma sirkesi

Nasıl Hazırlanır?


1. Yukarıda belirtilen malzemeleri alın ve bir kasede karıştırın.

2. Bir yüz fırçası alın ve bu karışımı burnunuza eşit olarak uygulayın.

3. Karışımı burnunuza diş fırçası ya da parmak yardımıyla sürülür. Burnunuzun yanlarına ve uç kısmına sürmek gerekiyor. 30 dakika bekletin.

4. Burnunuzu soğuk suyla durulayın. Ayrıca pamuklu bir pedi elma sirkesine daldırabilir ve burnunuzu silmek için kullanabilirsiniz. Burnunuzu soğuk suyla yıkayın.

5. İstediğiniz sonuçları elde edene kadar bunu hergün kesintisiz yapın. Düzenli olarak yapılırsa, farkı yalnızca 10 gün içerisinde fark edeceksiniz.

Toz zencefil sebebiyle burnunuzda yanma hissi yaşayacağınızı lütfen unutmayın. Ancak yanma hissi dayanıklılığın ötesindeyse, soğuk suyla yıkayın. Bir daha ki sefere zencefil miktarını azaltın.
Dediğimiz gibi bu işlemin zararlarından da bahsedilmektedir. Doktorunuza danışmadan asla diş macunu ile burun küçültme gibi işlemler uygulamayın. Beyaz saçları siyahlaştırma yöntemleri makalemizi de okuyun.


İşlemin Zararları Nelerdir?

Burun küçültmek için diş macunu kullanmanın tıbbi olarak tavsiye edilen veya kanıtlanmış bir yöntem olmadığını ve zararlı olabileceğini unutmamak önemlidir. İşte konuyla ilgili bazı sorular:

Burun küçültme için diş macunu kullanmanın potansiyel riskleri veya yan etkileri nelerdir? Burunda diş macunu kullanmak ciddi cilt tahrişine, kızarıklığa, yanmaya ve kuruluğa neden olabilir. Ayrıca burun dokusunda hasara neden olabilir ve enfeksiyona yol açabilir.

-Diş macunu ile burun küçültme işlemi nasıl oluyor?

Diş macununun topikal olarak uygulandığında burundaki kan damarlarını büzüp daha küçük görünmesine neden olarak burnun boyutunu küçültebileceği iddia edilmektedir. Ancak bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem değildir ve zararlı olabilir.

-Burun küçültme için diş macunu kullanımını destekleyen herhangi bir bilimsel kanıt var mı?

Hayır, burun küçültme için diş macunu kullanımını destekleyen hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

-Burnun küçültülmesi için alternatif yöntemler nelerdir?

Rinoplasti , burnu küçültmek veya şeklini değiştirmek için yeniden şekillendirebilen cerrahi bir prosedürdür. Ancak herhangi bir karar vermeden önce bir plastik cerrah veya KBB uzmanına danışmak önemlidir.

-Diş macununu buruna sürmek güvenli midir?

Hayır, burun dokusunda ciddi tahrişe ve hasara neden olabileceğinden, diş macununu burunda kullanmak güvenli değildir.

-Diş macununun burunda etkisini göstermesi ne kadar sürer?

Diş macununun burun boyutunu küçültebileceğine dair bir kanıt yoktur, bu nedenle sonuçların ne kadar süreceği konusunda bir bilgi yoktur.

-Diş macunu buruna zarar verir mi?

Evet, diş macunu burunda tahriş, kızarıklık, yanma, kuruluk ve hatta enfeksiyon gibi hasarlara neden olabilir.

-Diş macunu kullanmanın burun üzerindeki uzun vadeli etkileri nelerdir?

Diş macunu kullanmanın burun üzerindeki uzun vadeli etkileri bilinmemektedir ancak burun dokusunda hasara neden olabilir ve enfeksiyona yol açabilir.

-Hassas bir cilde sahipseniz burnunuza diş macunu sürmek güvenli midir? Hayır, burun dokusunda ciddi tahrişe ve hasara neden olabileceğinden cilt tipi ne olursa olsun burunda diş macunu kullanmak güvenli değildir.

-Diş macununu burnunuza sürdükten sonra reaksiyon veya tahriş yaşarsanız ne yapmalısınız?

Burun üzerinde diş macunu kullandıktan sonra herhangi bir reaksiyon veya tahriş yaşarsanız, derhal kullanmayı bırakın ve gerekirse tıbbi yardım alın. Diş macunu ile burun küçültme işlemi uygulanmaması gereken bir olaydır.

1 Yorumlar

  1. Çok enteresan ilk defa duydum paylaşımın için teşekkürler





    YanıtlaSil