Zayıflamak saç döker mi?

Zayıflamak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Önemli olan sağlıklı bir şekilde ve bilinçli zayıflamaktır. Vücudun çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Hatalı yapılan zayıflama yöntemleri vücudumuzdaki vitamin ve minerallerin dengesini bozmaktadır. Vitamin ve mineraller cilt ve saç sağlığı için elzemdir. Bu nedenle günlük olarak yeterli düzeyde alımlarına dikkat edilmelidir. Hatalı zayıflama programlarında genellikle tek tip beslenme yapılmakta veya gerekenden daha az enerji alma durumu gerçekleştirilmektedir. Bu durum sağlık açısından riskli olup, vücutta gerekli depoların boşalmasına sebep olur. Zayıflamak saç döker mi? Bilinçsiz zayıflama ile birlikte saç dökülmesi, gözaltında morluk oluşumu, halsizlik, tırnak kırılması gibi durumlar ortaya çıkar.


Saç dökülmesi


 

 Saçı Besleyen Vitamin ve Mineraller Nelerdir?

 

 *Çinko: Saçların sağlıklı yapıda olması için gereklidir. Kırmızı et, kümes hayvanları, fındık, ceviz. Badem gibi kuruyemişlerde oldukça fazla bulunur.

 *B12 Vitamini: Saçların sağlıklı bir şekilde uzaması ve saç derisinin sağlıklı olması için gereklidir. Balık ve cevizde oldukça fazla bulunur.

 *D Vitamini: Bağışıklık sistemimizin güçlü olması, vücuttaki protein depolarının sağlam olması açısından önemlidir. Yüzde on olarak hayvansal gıdalardan karşılanabilir fakat asıl kaynağı güneştir.

 Not: Zayıflamak saç döker mi? Demir eksikliği saç dökülmesinde en etkili rolü oynar. En önemli kaynağı kırmızı et, tavuk, yumurtadır. Ek olarak kuru üzüm ve pekmezde de bulunur. Demir depolarının düzenli olarak kontrol ettirilmesi gerekmektedir.

 

 Beslenme Saç Dökülmesini Nasıl Etkiler? Zayıflamak Saç döker mi?

 

 Günlük alınması gereken vitamin ve mineraller alınmadığında depolar boşalır ve saç derisine besin iletilemez. Bu nedenle yetersiz ve dengesiz beslenildiğinde bir süre sonra saç dökülmesi gözlemlenir. Zayıflama sürecinde yeterli ve dengeli beslenme bu sebepten dolayı çok önemlidir. Bilinçsiz diyet yapıldığında vücuda yeterli düzeyde enerji, vitamin ve mineraller alınamaz. Vücut depoları boşalır. Deri ve cilt sağlığı olumsuz etkilenir.

 Elma sirkesinin faydaları makalemizi de okuyunuz.

 Dengeli ve düzenli beslenerek sağlıklı bir şekilde zayıflama gerçekleştiğinde saç dökülmesi görülmez. Hatta aksine gürleşmesi de mümkündür. Yeterli düzeyde su içmekte saç sağlığı açısından önemlidir.

 

saç ve zayıflama

 Saç Dökülmesini Etkileyen Diğer Etmenler

 

 Sağlıklı bir şekilde kilo kaybı gerçekleşmesine rağmen saç dökülmesi devam ediyorsa bunun altında başka sebepler yatıyor olabilir. Bu durumda saçınızın cinsine göre bakım yapmanız ve yıkama aralıklarını oluşturmanız çok önemlidir. Streste saç dökülmesini etkileyen bir diğer sebeptir. Stresli dönemler de saç dökülmelerinin arttığı bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Saçınızı düzenli aralıklarla kestirmekte saçın güçlenmesine yardımcı olacak ve dökülmeleri önleyecektir.

Kilo kaybının saç dökülmesine neden olma ihtimali vardır. Hızlı kilo kaybı, özellikle diyet değişiklikleriyle birlikte yapıldığında, telogen effluvium adı verilen ve saç dökülmesine neden olabilen bir duruma yol açabilir. Bu tür saç dökülmesi genellikle geçicidir ve kişi yeni kilosunda dengelendikten sonra saçlar tipik olarak yeniden uzar.

Bununla birlikte, sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz yoluyla kilo vermenin genel olarak genel sağlık için faydalı olduğunu ve saç dökülmesiyle ilgili endişeler nedeniyle kaçınılmaması gerektiğini unutmamak önemlidir. Kilo verirken saç dökülmesi konusunda endişeleriniz varsa, bir sağlık kuruluşu veya dermatologla konuşmak iyi bir fikirdir. Saç dökülmenizin nedenini belirlemenize ve tedavi için önerilerde bulunmanıza yardımcı olabilirler.

 

 Peki, Gerçekten Saçınız Dökülüyor Mu?

 

 Günlük yüz saç teline kadar olan dökülmeler normal sayılmaktadır. Eğer dökülmeler bu rakamın üzerindeyse gerçek anlamda saç dökülmeniz var demektir. Zayıfladıktan sonra dökülmeleriniz arttıysa mutlaka kan tahlili ile vitamin ve mineral depolarına bakılmalıdır. Hatalı diyet uygulamalarından kaçınılmalıdır. Çeşitli şekilde her besinden tüketilerek vücut depoları kontrol altına alınmalıdır. Zayıflama sürecinde diyetisyen desteği alınmalıdır. Saç dökülmeleri için de uzman dermatolog ile görüşülmelidir. Zayıflamak saç döker mi? Saç dökülmesinin nedenleri makalemizde detaylı biçimde açıklanmıştır.

 

0 Yorumlar