Elma sirkesinin faydaları nelerdir?

Şifa dağıtan bitkilerin başında gelen elmanın sirkesi de birçok dertte deva niteliğinde kullanılmaktadır. Elma sirkesinin her kullanımda mutlaka organik olanları seçilmelidir. Dünya çapında kullanılan elma sirkesi vitamin, mineral, pektin ve enzim yönünden diğer sirkelerden çok daha faydalıdır.

Elma Sirkesinin Sağlığa Faydaları, Elma Sirkesi Özellikleri

Cilt Sağlığı İçin Önemlidir:

 Elma sirkesinin içeriğinde bulunan pH seviyesi cildi temizleyici özelliğe sahiptir. Uzun süreli kullanımlarda hem cilt kırışıklıkları tedavisi hem de akne tedavisinde yardımcı olur.

Elma Sirkesi Kilo Vermeyi Destekler: 

İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağırsakların çalışmasını sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Vücuttan toksin attırıcı etkiye de sahip olan elma sirkesi, sabahları aç karnına bir yemek kaşığı kadar oda sıcaklığında bir bardak suyun içerisine konularak tüketilir. Vücuttan toksin atmayı kolaylaştıran elma sirkesi kısa sürede kilo vermek isteyen kişiler mutlaka denemelidir.

Elma sirkesi


Diyabet Hastalığını Önler: 

Pankreas üzerinde büyük bir etkisi olan elma sirkesi iyi bir diyet ile birlikte tüketilirse diyabet hastalığını önlemeye yardımcı olur. Diyabet hastası olanlarda ise şeker seviyesinin ayarlanmasını sağlar.

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir: 

Çocuklar gibi yetişkin kişiler de her kış ayında mutlaka grip gibi soğuk algınlığı hastalıkları ile mücadele etmektedir. Elma sirkesi yetişkinleri düzenli olarak kullandıklarında solunum yolları hastalıklarından ve boğaz enfeksiyonlarından koruma altına alır.

Saç nasıl yanar makalemizi de okuyunuz.

elma sirkesi neye iyi gelir?


Sindirim Sistemi İçin Faydalıdır:

 Sindirim sistemi üzerinde büyük bir etkisi olan elma sirkesi bağırsaklarda ve mide duvarındaki mikropların temizlenmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak kullanan kişilerde mide ve bağırsak gazının içerdiği mineraller sayesinde söktüğü görülür.

Baş Ağrısı: 

Migren de dahil olmak üzere baş ağrısı yapan bir çok rahatsızlık bulunmaktadır. Elma sirkesi direnç verici etkisi ve ağrı kesici etkisi ile baş ağrılarını kısa sürede kesmeye yönelik etkilere sahiptir.

0 Yorumlar