Diyet peynir besin değerleri

Diyet peynir, daha düşük kalorili beslenmek isteyenlerin tercih etmiş olduğu peynir türlerinden biridir. Günümüzde beslenmede daha az kalori almamıza yardımcı olmak amacıyla bazı ürünlerin light yani diyet olanları tüketiciye sunulmaktadır. Bu ürünler normal olanlarına göre daha az kalori ihtiva etmektedir. Diyet peynirin ortalama besin değerlerine bakarak aradaki farkı anlayabiliriz.

Diyet peynir besin değerleri (100 gr)

·         Protein: 17 gr

·         Kalori: 185 kcal

·         Karbonhidrat: 12.4 gr

·         Kolesterol: 21 mg

·         Normal peynir besin değerleri (100 gr)

·         Protein: 18 gr

·         Kalori: 309 kcal

·         Karbonhidrat: 13 gr

·         Kolesterol: 53 mg

Gördüğünüz gibi diyet peynir ve normal peynir arasında kalori olarak büyük fark olmaktadır. Bu fark sporcular ve diyet yapanlar için büyük önem taşımaktadır.

Diyet peyniri


Diyet peynir sadece diyet amaçlı mı kullanılır?

Hayır. Diyet peynir sağlık problemleri gereği yağsız ya da az tuzlu beslenmesi gerekenler içinde yapılmış bir üründür.

Fırında sebzeli makarna tarifini de okuyun.

Diyet Peynir

Özellikle kolesterol sorunu olanlar kahvaltılarında mutlaka diyet peynir tüketmeleri gerekmektedir. Bu şekilde kolesterol dengesinin normal seviyelerde tutulması sağlanmaktadır.

Diyet peyniri kullanımı


Diyet peynir tüketimi

Diyet peynirin tadı belki alışmış olduğumuz tatlardan biraz farklı olsa bile zamanla alışabileceğimiz lezzetlerden biri olmaktadır. Aynı zamanda tostlarda kullanacağınız zaman zeytin ezmesi ya da cevizli ezme ile çok daha lezzetli hale gelmektedir. Hatta seviyor iseniz marketlerde hazır olarak bulacağınız fesleğen sosla da çok daha lezzetli tostlar yapabilirsiniz. Ben şahsen domates, fesleğen sos ve diyet peynir ile yapılan tostları tercih etmekteyim. Sizde ısrarla tavsiye ederim. Tostun dışında kepekli makarna ya da sade olarak haşlamış olduğunuz sossuz makarnanın içerisine diyet peynir koyarak daha lezzetli ve besin değeri yüksek hale getirebilirsiniz.

0 Yorumlar