Fırında sebzeli makarna tarifi

Fırında sebzeli makarna sever misiniz? Sizler için mükemmel bir tarifimiz var. Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.

Fırında sebzeli makarna tarifi için gerekli malzemeler:

·         2 orta boy patlıcan

·         2 adet rendelenmiş domates

·         150 gr tavuk salamı

·         Bir miktar fesleğen

·         6 çorba kaşığı sıvıyağ

·         Yarım paket yüksük makarna

·         2 orta boy kabak

·         2 orta boy soğan

·         Tuz, karabiber

·         100-150 gr taze kaşar peyniri rendesi

Fırında sebzeli makarna nasıl yapılır?


Fırında sebzeli makarna tarifinin yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları halka halka doğrayın. Tuzlu suda bir süre bekletin. Bol suda yıkadıktan sonra, kaynar suya atarak, yarı yarıya pişecek şekilde haşlayın. Süzerek alın. Ufak ufak doğrayın. Fırında sebzeli makarna tarifi için ayrıca şunları yapın.

Bir tavaya sıvı yağı koyun. Orta ateşte bir baş soğanı çenterek pembeleşinceye kadar kavurun. Üstüne tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kabakları da atın.

Kabakların rengi dönüp de yumuşadığında ufak doğradığınız salamları da tavaya atın ve birkaç kere çevirip ateşten alın.Başka bir tavada 2 çorba kaşığı yağla diğer soğanı da pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve fesleğeni ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de tamamladıktan sonra 25 dakika kadar pişirin. Bu arada makarnayı haşlayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın.

Yüksek kenarlı bir fırın kabım yağlayın ve haşlanmış makarnayı bu kaba alın. Üzerine patlıcanları ilave ederek karıştırın. Kaşar rendenin yansını makarnaya serpiştirin. Salamlı kabakları da domates sosuna katıp karıştırın ve bunu da fırın tepsisine boşaltın. Kalan kaşar rendesini de üstüne serpiştirin.Tepsiyi önceden 180 dereceye ısıtılmış bir fırına sürün. Yaklaşık 40 dakika kadar yemeğinizi bu fırında tutun. Taze fesleğen yapraklarıyla fırında sebzeli makarna süslenerek servis yapılır.

0 Yorumlar