Çiller için ev ilaçları


 Bu makale çiller için ev ilaçları hakkındadır. Burada çilleri evde doğal olarak iyileştirmek için kullanılan farklı yolları öğreneceğiz. Çiller en sık karşılaşılan cilt problemlerinden biridir. Çiller, uzun süre güneş ışığına maruz kalma veya genetik yatkınlık nedeniyle oluşan inatçı izlerdir. Çiller ve çiller için en iyi ev ilaçlarından bazıları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makaleyi okuyun.

1.) Çillere Çözüm Olarak Soğan

Soğan ağlatır ama çillerin üzerine sürmek çilleri yok eder. Bu, çiller için en kolay bulunabilen ev ilaçları arasındadır. Bunun için çiller için ev ilaçları için kırmızı soğanı kullanın. Soğanı kullanmanın iki yolu vardır:

Soğanı ikiye bölün ve doğrudan yüzünüze uygulayın. Birkaç gün boyunca günde iki kez uygulayın ve çillerden kurtulun.
Soğanı kullanmanın başka bir yolu da suyunu çıkarmaktır. Bu çaba gerektirir, ancak çabalarınız boşa çıkmaz, hak ettiğiniz sonuçları elde edersiniz. Soğanın suyunu çıkarın ve günde iki kez yüzünüze uygulayın. İçine sirke eklemek size harika sonuçlar verir. 15 gün boyunca yapın ve sonuçları alın.

Çiller için çözümler



2.) Çiller İçin Ev İlaçları, Çilleri Tedavi Etmek İçin Limon

Limon, çiller için ev ilaçları arasındadır. Diğer cilt problemleri için de en iyisidir. Renk açıcı özelliği vardır ve bu nedenle doğal ağartma maddesi olarak adlandırılabilir. Cilde uygulayın ve bu çilleri hafifletecektir. Bunun için aşağıdaki yollardan birini kullanabilirsiniz:

Limonu ikiye bölün ve doğrudan yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekletin sonrasında ılık su ile yıkayın. Çiller yok olana kadar günde iki kez uygulayın.
Ayrıca peeling olarak da kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken yarım çay kaşığı şeker serpip yüzünüze sürmek. İşiniz bittikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bunda düzenli olmalısınız, haftada en az bir kez tekrarlayın.



3.) Çil Tedavisi İçin Ayran

Ayran aynı zamanda çiller için ev ilaçları ailesinin önemli bir üyesidir. Aynı zamanda limon gibi doğal bir ağartma maddesi olarak da çalışır. İnanılmaz bir kalitesi daha var - cildi pürüzsüz hale getiriyor. Ayranı çillerinizi tedavi etmek için üç farklı şekilde kullanabilirsiniz:

İlk olarak doğrudan yüzünüze uygulayabilir ve 10 dakika bekletebilirsiniz. 10 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Günde iki kez yapın.
İkinci olarak, toz yulaf ezmesi ile de karıştırabilirsiniz. İkisini birleştirerek kalın bir macun yapın ve macunu yüzünüze uygulayın. 30 dakika bekletin sonrasında ılık su ile yıkayın. En iyi sonuç için her gün, günde bir kere olarak uygulayın.
Üçüncüsü, limonla karıştırabilirsiniz. İkisini eşit oranda karıştırıp yüzünüze uygulayın. 10 dakika sonra normal su ile yıkayın.

Çilleri doğal yöntemlerle yok edin



4.) Çiller İçin Domates Suyu

Domates suyu çiller için ev ilaçları arasındadır. Sadece çilleri hafifletmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildinizi de parlatır. Verilen adımları takip edin ve çillerinizi tedavi edin:

Taze bir domates alın ve derideki kiri temizlemek için iyice yıkayın.
Domatesi güzelce ezerek hamurunu hazırlayın.
Şimdi domates püresini cildinize sürün.
Cildinize 20 dakika masaj yapın ve yıkayın.
İki hafta boyunca her gün tekrarlayın ve iki hafta sonra olumlu sonuçlar alırsınız.

Sivilce izleri nasıl giderilir makalemizi de okuyunuz.

5.) Çillere Çözüm Olarak Ekşi Süt

Ekşi süt, çiller için en basit ev ilaçları arasındadır. Yapmanız gereken şey yüzünüze uygulamak ve yıkamak. İşte size yol gösterecek adımlar:



Yarım bardak süt alın ve içine biraz limon suyu dökün.
15 dakika sonra sütü kontrol edin. Şimdi ekşi süt elde ettiniz.
Bir pamuklu çubuk alın ve tamamen ıslanıncaya kadar daldırın.
Çubuğu etkilenen bölgeye uygulayın.
15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın. 

Diğer Ev İlaçları

İşte çiller için bazı popüler ev ilaçları:

  1. Limon Suyu: Bir pamuk kullanarak etkilenen bölgeye limon suyu uygulayın. Su ile durulamadan önce 10-15 dakika bekletin.

  2. Aloe Vera: Aloe vera jelini çillere uygulayın, 15-20 dakika bekletin, ardından su ile durulayın.

  3. C Vitamini: C Vitamini serum veya su ile karıştırılmış ezilmiş C Vitamini tableti şeklinde çillere uygulayın.

  4. Patates Suyu: Bir patatesi dilimler halinde kesin ve etkilenen bölgeyi bununla ovun. Su ile durulamadan önce 10-15 dakika bekletin.

  5. Ayran: Pamuk kullanarak çillere ayran sürün. Su ile durulamadan önce 10-15 dakika bekletin.

Bu tedavilerin sonuçları görmesinin birkaç hafta veya ay sürebileceğini ve herkesin cildinin farklı olduğunu, bu nedenle bir kişi için işe yarayan bir başkası için işe yaramayacağını unutmamak önemlidir. Cildinizle ilgili endişeleriniz varsa bir dermatoloğa danışmak her zaman en iyisidir.


Çiller için ev ilaçları oldukça işinizi kolaylaştıracaktır.


0 Yorumlar