Saç Ekimi Kimlere Yapılır, Süresi ve Saçlar Ne Zaman Çıkar?

 

Saç ekimi kimlere yapılır?

Saç ekimi kimlere yapılır? Aşamaları nelerdir? Dikkat edilmesi gereken bütün detayları makalemizde bulabilirsiniz.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, saçın vücudun bir kısmından (“verici bölge” olarak adlandırılır) vücudun başka bir bölgesine (“alıcı bölge” olarak adlandırılır) taşınmasını içeren cerrahi bir prosedürdür. En yaygın saç ekimi türü, foliküler ünite nakli olarak adlandırılır ve burada donör bölgeden tek tek saç kökleri çıkarılır ve alıcı bölgeye nakledilir. Bu prosedür, kafa derisinin incelen veya dökülen bölgelerine saçları eski haline getirmek veya yaralanma veya önceki ameliyatların neden olduğu yara izlerini doldurmak için kullanılabilir. Saç ekimi tipik olarak dermatologlar veya plastik cerrahlar tarafından yapılır ve bir hastanede veya klinikte yapılabilir.

En fazla erkeklerde görülen saç dökülmesi kelliğe neden olmaktadır. Kelliğe neden olan saç dökülmesinin birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerden en çok görüleni ise genetik etkenlerdir. Genetik etkenlere göre saç dökülmesi ülkemizde ve dünyada en çok görülen saç dökülmesi tipidir. Bazı ilaçların kullanımı, yoğun stres ve bazı hastalıklar nedeni ile de saç dökülmesi görülmektedir. Teknolojinin ve tıbbın ilerlemiş olması bu sorunun da tamamen tedavi edilebilir bir hal almasını günümüzde sağlamaktadır. 

Saç ekimi kimlere yapılır?


Saç Ekimi Kimlere Yapılabilir?

Erkek tipi saç dökülmesi olan herkese saç ekimi yapılabilir. Saç dipleri eğer güçsüzleşmiş ve saç üreten hücreler ölmüş ise saç ekimi uzmanı tarafından saç ekimi yapılması bu kişilere mümkündür. Yaş sınırlaması olmayan bu işlem her yaştan kişiye yapılabilir. Fakat kulak arkası kısımlarında veya başın başka bir kısmında sağlam saç köklerinin kişide mutlaka bulunması gereklidir.

Sağlıklı olan ve işlemin sonucu hakkında gerçekçi beklentileri olan çoğu kişi saç ekimi için adaydır. Saç ekimi, en çok erkek tipi kellik tedavisinde kullanılmasına rağmen, saç dökülmesi yaşayan hem erkek hem de kadınları tedavi etmek için kullanılabilir.

Bir kişinin saç ekimi için uygunluğunu etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır:

  • Saç dökülmesinin nedeni: Saç ekimi, erkek veya kadın tipi kellik gibi genetik saç dökülmesinin tedavisinde en etkilidir. Bazı ilaçlar veya tıbbi durumlar gibi diğer faktörlerin neden olduğu saç dökülmesinde etkili olmayabilir.

  • Verici saç miktarı: Bir saç ekim prosedürünün başarısı, verici bölgede sağlıklı saç köklerinin mevcudiyetine bağlıdır. Donör saç kaynağı sınırlı olan kişiler, prosedür için iyi adaylar olmayabilir.

  • Saç dökülmesinin boyutu: Şiddetli saç dökülmesi veya kelliği olan kişiler, işlemden istenen sonuçları vermeyebileceğinden saç ekimi için iyi adaylar olmayabilir.

  • Kişinin genel sağlığı: Belirli tıbbi durumları olan veya belirli ilaçları kullanan kişiler saç ekimi için uygun adaylar olmayabilir. Örneğin kanama bozukluğu olan veya kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler bu işlemi yaptıramayabilir.

Saç ekiminin sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için kalifiye bir sağlık uzmanıyla kişisel durumunuzu görüşmeniz önemlidir.


Saç ekiminde saçlar ne zaman çıkar?


Saç Ekimi Süresi Ne Kadardır?

Kişinin kafa derisinde ne kadar saçın olmadığına bağlı olarak bazı kişilerde iki saat kadar süren saç ekimi bazı kişilerde altı saate kadar sürebilmektedir. Saç ekiminde süre her zaman saç ektirmek isteyen kişinin saçının bir kısmının kalıp kalmadığı ile ilişkilidir.

Yaşa göre cilt bakımı nasıl olmalı makalemizi de okuyunuz.

Saç Ekimine Bağlı Olarak Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Saçlar ekildikten bir müddet sonra kafa derisinde saçların ekili olduğu alanda bir miktar saç derisinin kabuklanması normal karşılanır. Saç ektirme işleminden sonra verilen dinlenme döneminden sonra kişi saçlarını her gün bir kez olmak üzere yıkadığında bu kabuklanma kısa bir süre içinde geçebilir. Kabuklanma ortalama on gün sonra geçer ve yeni saçlar yavaş yavaş büyümeye başlar. Bazı kişiler için saç büyümesi kısa sürdüğünde veya bir kısım yerinde büyüme gözlemlenip bir kısmında saç büyümesi gözlemlenemezse saç ekimi tekrardan saç çıkmayan alanlara uygulanabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar