Oturma odası döşenirken nelere önem verilmeli?

Oturma odaları bir evde vazgeçilmez odalardan biridir. Oturma odası döşenirken nelere önem verilmeli? Eve gelindiği zaman uzun oturulup TV karşısından geçirilen bir zaman, küçük bir şekerleme yapma arası, kitap okuma odası kapsamında sık kullanılır. Oturma odalarında duvar renkleri, zeminin rengi ve mobilyaların seçimi birbiri ile uyumlu olmak zorundadır. Bu önemli detaylar sonrasında zemin kaplamasına karar verilir. Ve kullanılacak aksesuarlar mutlaka evin rengine göre abartıdan uzak ve rahat olunmalıdır. Dekoratif unsurlar içerisinde abajur, yastık, yatak örtüsü takımı, masa örtüsü vardır. Bir oturma odasında aksesuar kullanılabilir ancak ufak desteklerle bir rehber oluşturulabilinir.

Dekorasyonda rengin önemi makalemizi de okuyunuz.

Oturma odası döşenirken nelere önem verilmeli?


 Her Oturma Odası Bir Tarz Barındırır

 Her oturma odasına bir tarz yaratılabilir. Country tarz olarak adlandırılan tarzda yumuşak kumaşlar tercih edilir, renk tonları kremdir, amaç tamamen sıcak bir atmosfer oluşturmaktır. Krem tonları üzerinde damalı renkli yastıklarla ya da dantellerle dekorasyonu canlandırılır. Minimalist tarzda; amaç odada sadece gerekli eşyaların olması halidir. Şıklık önem taşır. Cam ya da ahşap kullanımı yaygındır. Bazı kişisel zevkler için oturma odalarında da klasik tarz tercih ederler. Bu tarz her zaman zariflik öğesini taşımak zorundadır. Özel iki rengin kullanımı ile mekanda ayrıcalık yaşatılır. Mesela siyah beyaz uyumu her zaman kullanılır. Oturma odası döşenirken başka nelere önem verilmeli? 

oturma odası


Oturma odası döşenirken nelere önem verilmeli? 

 Oturma odalarında duvar renkleri tercih edilirken oda boyutluluğuna karar vermek gerekir.Tek renk kullanımı ya da farklı tonlarda odaya renklere bölme şeklinde tercih edilebilir. Zeminlerde odalar için önemli kıstaslardır. Parkeler her zaman odalarda sıcak bir etki yaratır. Parkelerin bakımı bu noktada önemli olan kısımdır. Bir başka zemin için kullanım halı seçenekleridir. Halı ortama hem konfor sağlar hem de değişikliğe her şekilde açıktır. Oturma odası döşenirken bütün bunlara önem vermek gerekir.

 Bütün bu ayrıntılar kapsamında oturma odası; yaşam tarzına göre tamamen şekillenen, öncelikli olarak huzur ve konfor sağlanan bir oda haline getirilmelidir. Oda büyük ya da küçük olsun önemli olan planlı, düzenli, konforlu, kullanışlı olabilmesidir. Ferah ve geniş sağlamak tamamen dekorasyona bağlıdır. Sizce oturma odası döşenirken nelere önem verilmeli? 

 

 

 

 

 

 

0 Yorumlar