Dekorasyonda rengin önemi

Dekorasyonda rengin önemi tartışılamaz. Evin dekorunda renkler iyi kullanılmaz ise korkunç sonuçlara ulaşılabilir. Huzur verici, sakin renkleri kullanarak evlerinizi yuva haline getirebilirsiniz.

Dekorasyonda Rengin Önemi Nedir?

Dekorasyon esnasında en önemli konulardan biri renklerdir. Dekorasyon ve renkler birbiri ile bir bütün olup en önem verilen detaylardan biridir. Bir mekan tasvir edilirken dekorasyon ve renklerin uyumu ile tanımlanma yapılır. En küçük bir renk uyumsuzluğu göze batan bir hal alır. Yanlış renk kullanımı aynı zamanda evin cansız, ruhsuz ve sıkıcı görünmesinde etkendir. Dekorasyonda rengin önemi önemli bir konudur.

dekorasyonda renkler


Renkler İnsan Psikolojisini Etkiler

Renklerin insan psikolojisi üzerinde etkisi bilinen bir gerçektir. Bir yere girdiğinizde var olan renklerle insanın ya içi açılır ya da daralır. Dekorasyon esnasında da bu durum aynıdır. Dekorasyonda rengin önemi konuşulurken beyaz rengi unutmamak gerekir.  Beyaz renk her zaman için tertemizlik sembolü olmuştur. Odada beyaz tercih ediliyorsa sadelikten yana olunduğu su götürmez bir gerçektir. Beyaz renk kullanımı her ne kadar zor olsa da kullanım halinde huzur hissi de bir başkadır. Mavi renk kullanımı insana sakinlik verir. Mavi her zaman denizi ya da gökyüzünü temsil eder. Mavinin açık tonları huzur verirken koyuya kaçan tonlar ise sıkıcılık yaratır.

Dekorasyonda koltuk şalları kullanımı makalemizi de okumayı unutmayın. 

Dekorasyonda renk kullanımı


Dekorasyon Yaparken Koyu Renk Kullanımı

Dekorasyonda rengin önemi deyince koyu renk kullanımına da bir göz atmak gerekir. Renkte kırmızı kullanımı enerjinin tavan yapmasıdır. Kırmızı renginin genelde aksesuarlar ile desteklenmesi her zaman önerilen kısımdır. Küçük objelerle desteklenen kırmızılıklar enerji vericidir. Sarı renk  tercihi ise mutluluk verir,güneşi anımsatır. Tamamlayıcı bir renk olarak kullanılması halinde evde dikkat çekilesi bir hal alır. Siyah renk olarak asalet ve ağırbaşlılık sembolü olarak tanımlanır. Siyah renk ortama bir şıklık katabileceği gibi bazen de çok karanlık hatta sıkıcılık da yaratabilir. Bu yüzden siyah açık bir renkle kombin edilirse çok daha başarılı bir sonuç elde edilecektir. Dekorasyonda rengin önemi tartışılmaz bir unsurdur.


0 Yorumlar