Bitki Çaylarının Faydaları, Zayıflatan Bitki Çayları

 

Bitki çaylarının faydaları

Bitki çaylarının faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bir çok alanda kullandığımız doğadan gelen şifa kaynakları zayıflamak içinde tercih edilir. Kalori yakımını artırarak zayıflama etkisi gösteren bitki çayları hazır olarak satılır. Bu ürünlerden bir mucize beklemek son derece yanlıştır. Doğal ve zayıflama etkisi gösteren bitkilerden elde edilen çayların zayıflama etkisinin sıkı bir besin kontrolü, sağlıklı yaşam prensipleri ve düzenli sporla desteklenmesi gerekmektedir. Yediğine dikkat etmeyen, hareketsiz bir yaşam süren kişinin günde on bardak yağ yakıcı çay içmesi özet olarak hiçbir işe yaramayacaktır.

Diyet atıştırmalıklar nelerdir makalemizi de okuyunuz.

Karışık Bitki Çayları ve Faydaları

Bitkilerden nasıl destek alınabilir?Bazı bitkiler vücudun tuttuğu fazla suyun atılmasına yardımcı olarak kilo kaybetme etkisi yaratabilir. Bitkisel çayların karışımı da gün içerisinde yakılan kalori miktarını artırarak kilo verirken yardım almanızı sağlar.

Kişiye özel ve doktor kontrolünde uygulanan bir diyet programına devam ederken, sağlıklı spor faaliyetlerini düzenli olarak sürdürürken bitkisel zayıflama çayı içerek destek sağlamak son derece doğru ve etkili bir yöntemdir.

·         Her bitkisel üründe olduğu gibi bazı çayların istenmeyen yan etkilerinin olabileceği ve bu durumun kişiden kişiye farklılıklar gösterebileceği unutulmamalıdır.

·         Bazı bitkiler uykusuzluk ve çarpıntıya neden olabileceği gibi bazı bitkilerin de sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Hazır çaylardan içmeyi tercih edeceklerin ürün paketinin üstündeki Sağlık Bakanlığı onayını mutlaka görmesi ve kalitesi belgelenmiş, uzun süredir piyasada yer alan bilinen firmaların ürünlerini tercih etmeleri önerilir.

Zayıflatan bitki çayları


Zayıflatan Bitki Çayları

Hazır bitkisel çayların üzerinde yazılı olan kullanım talimatına ve tüketilmesi gereken maksimum miktara ciddiyetle uyulması gerekmektedir. Kişinin sürekli kullandığı ilaçları varsa bitkilerin ilaçla etkileşimi hakkında doktorundan bilgi olması doğru olacaktır. Bitkilerin sağlığımız üzerindeki etkileri nelerdir?

·         Yeşil çay,

·         Kuş otu çayı,

·         Nane çayı,

·         Zencefil çayı,

·         Maydanoz ve

·         Mate çaylarının kilo verme programı içerisinde bitkisel desteği olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

Yine de bu bitkilerden mucize beklenmemesi ve bilinçsizce tüketilmemesi gerekmektedir. Özellikle hamile ve emzirme döneminde olan kadınların bitkisel çay tüketmeden önce doktorlarına danışmaları hem kendi hem de bebek sağlığı açısından zorunludur.

Bitki çayları


Bitki Çaylarının Faydaları ve Kullanım Tavsiyeleri

Bitkisel çayların sadece zayıflamaya değil öksürük, boğaz ağrısı, uykusuzluk, mide gazı, balgam söktürücü ve zihin açıcı etkileri olduğu da bilinmektedir. Günümüzde kilo vermek için sunulan pek çok seçenek olmasına rağmen bitkisel zayıflama çayı seçenekleri en ideal olanları arasında yer alır.

Zayıflamak için estetik operasyonlardan mide kelepçesine kadar pek çok yolu deneyenler bitkisel çözümlere karşı da oldukça ilgilidir. Bütçenizi zorlamadan ve sağlığınızı riske atmadan yardım alabileceğiniz bitkiler pek çok popüler diyet listesinin içerisinde yer almaktadır.

·         Göbek ve basen eritmek ve bölgesel kilolardan kurtulmak için tüketilen bitkisel çaylar, dikkatli bir beslenme ve düzenli sporla istenen sonuca ulaşılmasını sağlayan yardımcı faktörler arasında ilk sırada yer alır.

Zayıflamaya yardımcı bitkiler listesinde önemli yer tutan rezene ve funda yapağı, biberiye yağı, susam yağı ve limon kabuğu yağı ile birleştirilerek belli bölgelerde masaj şeklinde uygulanabilir.

Kolay Hazırlanan Bitki Çayı Tarifleri

Yeşil çay ve civanperçemi ve yaban mersini çayının da zayıflama üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Zayıflama çayı olarak tercih edilen karanfil çayı tarifini şu şekilde uygulayabilirsiniz.

·         Sıcak suyun içerisine atılacak 2 adet karanfil bir müddet bekletilir.

·         1 çay kaşığı bal ve bir 1 yemek kaşığı elma sirkesi karanfilli suya eklenir.

·         İyice karıştırıldıktan sonra ağzı kapalı olarak ılınmaya bırakılır.

Bu aşamada iyice demlenen çay sabah kahvaltılarından 1 saat önce ve 1 ay boyunca günde 1 defa tekrarlanabilir. Bitkisel zayıflama çayı seçenekleri arasından kendi damak tadınıza en uygun olanı doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar