Diyet Atıştırmalıkları Neler Olabilir ve Özellikleri

 

Diyet atıştırmalıkları

Makalemizde diyet atıştırmalıkları hakkında detaylı bilgi vereceğiz. 

Diyet Atıştırmadan Olmaz

Atıştırmalıklar sağlıklı, kalorisi az, kilo yapmayacak ve zararsız besinler olmalıdır. Arada alınan atıştırmalıkların kişiyi azda olsa tok tutması ve vücuduna bir protein verebilmesi gereklidir. Bu atıştırmaların içine hiç bir şekilde ağır tatlılar ya da kızartma türü besinler girmemelidir. Atıştırmalıklar deyince çoğu kişinin aklına cips, bisküvi veya çikolata tarzı besinler gelir. Fakat bunlar diyet atıştırmalıkları olarak kabul edilemez. Çünkü masum görünen bu besinler doğrudan kilo yapmaya elverişli besinler olmaktadır.


Diyet atıştırmalıkları


Diyet atıştırmalıkları neler olabilir?

Bir diyet uygularken, besleyici, tok tutan ve diyet hedeflerinize uygun diyet atıştırmalıkları seçmek önemlidir. İşte dikkate alınması gereken bazı sağlıklı atıştırmalık seçenekleri:

  1. Taze meyve: Elmalar, muzlar, meyveler ve üzümler portatiftir ve harika atıştırmalıklardır.

  2. Çiğ sebzeler: Havuç, salatalık, dolmalık biber ve çeri domates düşük kalorili ve yüksek liflidir.

  3. Kuruyemiş ve tohumlar: Badem, ceviz, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği sağlıklı yağlar, protein ve lif bakımından yüksektir.

  4. Yoğurt: Yoğurt protein açısından yüksektir ve tek başına veya taze meyve ile birlikte doyurucu bir atıştırmalık olabilir.

  5. Haşlanmış yumurta: Yumurtalar harika bir protein ve sağlıklı yağ kaynağıdır.

  6. Humus ve sebzeler: Humus, protein ve lif oranı yüksek olan nohuttan yapılır.

  7. Kavrulmuş leblebi: Bunlar, protein ve lif açısından yüksek, gevrek, tuzlu bir atıştırmalıktır.

  8. Fıstık ezmeli pirinç kekleri: Pirinç kekleri, sağlıklı yağlar ve protein açısından yüksek olan fıstık ezmesi de dahil olmak üzere çeşitli soslar için düşük kalorili bir temel sağlar.

  9. Patlamış mısır: Patlamış mısır, kalorisi düşük ve lifi yüksek olan bir tam tahıldır.

Unutmayın, porsiyon boyutlarına dikkat etmek ve genel günlük kalori ihtiyaçlarınıza ve diyet hedeflerinize uygun diyet atıştırmalıkları seçmek önemlidir.

Başka Neler Seçilebilir?

Sütlü sıcak çikolata, sıcak çikolata içilmesinin bir zararı ya da diyete pek yan etkisi yoktur. Üstelik vücuda protein desteği de sağlamaktadır. Gün içinde ara zamanlarda tüketime uygundur.

Yulaf, bol lif içeren yulafı bir küçük kase içinde süt ya da su ile ısıtın ve tüketin. Hem atıştırma ihtiyacınızı gidererek tok kalmanızı hemde kilo almadan diyetinize destek olarak beslenmenizi sağlar.

Az kalorili dondurma, dondurma zararlı gibi düşünülen bir besin olsa da belki bir miktarı geçilmediği sürece diyet yapanlarda ara atıştırmalık olarak rahatlıkla yiyebilirler. Alınan dondurma miktarının 100 kaloriyi geçmemesi yeterlidir.


Diyet yoğurt


Yoğurt, yoğurt diyete destek bir besin olarak rahatlıkla aralarda veya yemeklerin yanında tüketime uygundur.

Sebze çorbası, sebze çorbası diyete oldukça destek bir besindir. Aynı zamanda sebzeler ile gerekli beslenme ihtiyacı karşılanmış olur. Sebze çorbası gün içinde alınan bir kalori varsa onu yok etmeyi de sağlar. Karışık sebzelerle ile çorba yaparak ara öğün halinde tüketebilirsiniz.

Şekerli patates, patatesin tatlı olanı kalori bakımından daha düşük olur. Bu yüzden tatlı patates diyet atıştırmalıkları arasında yerini alabilir. Aşırıya kaçmamak kaydıyla tavada az miktarda patates hafif pişirilir. Çay kaşığını aşmayacak kadar zeytinyağı eklenebilir. Lif bakımından da vücudunuzun ihtiyacını karşılayarak tok tutacak bir besin almanızı sağlar.

Diyet patlamış mısır


Patlamış mısır, patlamış mısır düşük kaloriye sahiptir. Diyet yapanların tüketimine uygundur. Aynı zamanda lif içerdiği de vardır.

Diyet elma


Elma En Güzel Atıştırmalıktır

Çikolatalı çilek, doğal bir çikolatayı tercih edin ve kendiniz eritin. Hazır çikolata sosu yerine doğal sos hazırlamanız daha masum bir çikolata tüketmenize yardımcı olur. Az miktarda çilek ile birlikte tüketerek hem C vitamini almayı hemde tatlı ihtiyacınızı gidermeyi sağlarsınız.

Elma, elma lif bakımından oldukça zengindir ve uzun süre tok kalmanıza yardım ederek iyi bir atıştırmalık tercihi olur.

Diyet kuru yemiş


Kuruyemiş, kuruyemiş diyet atıştırmalıklar arasında masum olanlarıdır. Fakat tercih ederken şekersiz olanları seçmeye özen göstermek gerekir. Aynı zamanda tok tutma özelliğine de sahiptir.

Lahana çorbası diyeti makalemizi de okuyunuz.

Omlet, yumurta protein bakımından oldukça zengindir. Kişi vücudunda metabolizma çalışmasına da ciddi oranda katkı sağlar. Yumurta ile birlikte fesleğen ve domates birleştirilerek ara atıştırmalık olarak tüketilmesinde sakınca yoktur. Diyet atıştırmalıkları ile diyetler çok daha eğlenceli hale getirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar