Lahana Çorbası Diyeti

 

Zayıflamaya yardımcı lahana çorbası

Lahana çorbası diyeti hakkında bütün detayları makalemizde bulacaksınız.

Beyaz Lahana

Bağışıklık sistemini güçlendiren, yüzdeki sivilceleri geçiren, egzama mantar gibi cilt hastalıklarını tedavi etme niteliği bulunan ve kilo vermeyi kolaylaştıran beyaz lahana kış aylarında tüketilmesi mutlaka gereken çok değerli sebzelerimizden biridir. Yıllardan beri beyaz lahana çorbası ile fazla kilolarından kurtulan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Beyaz lahana potasyum, kalsiyum, kükürt, bakır, demir, B vitamini, C vitamini, E vitamini ve magnezyum açısından oldukça zengindir. Lahana çorbası diyeti ile zayıflayan insanları duydunuz mu?

Birçok kişinin kokusu ve lezzeti hoşuna gitmediği için tüketmediği beyaz lahananın bilinmeyen birçok faydası daha bulunmaktadır. Böyle değerli bir sebze ile birlikte kişinin fazla kilolarından kurtulması da başka bir mucize olarak sayılabilir. Kalori değeri oldukça az olan beyaz lahananın 100 gram kadarında 25 kalori bulunmaktadır. Yani kocaman bir tencere lahana çorbasının bir kilo kadar beyaz lahanadan yapıldığı düşünülürse bir tencere beyaz lahana çorbası 250 kalori değerinde olmaktadır. Bu kalori değeri de normal bir kahvaltı tabağının yarısına bile denk gelmemektedir.

lahana çorbası diyeti yapanlar


Zayıflamaya Yardımcı Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Malzemeler

·         1 kilo kadar beyaz lahana

·         5 tane kuru soğan

·         2 adet domates

·         2 adet yeşilbiber

·         Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Beyaz lahanalar çok da ince olmayacak şekilde doğranır, diğer malzemeler de doğranarak büyük bir tencere içinde yarım saat kadar tüm sebzeler pişene kadar kaynatılır. Daha sonra blenderden geçirilerek çorbanın sıvı bir hal alması sağlanır. İsteğe bağlı olarak karabiber, kırmızıbiber, nane veya kimyon çorba üzerine eklenebilir. Çorba içinde tek çorbanın lezzetini değiştiren maydanozdur. İsteğe bağlı olarak maydanoz çorba içine eklenmeden ayrı bir şekilde gün içinde kaynatılarak çayı içilebilir.

Lahana çorbası ile diyet


Beyaz Lahana Diyeti Hakkında Önemli Bilgiler

Bu çorba tarifi ile kişi bir hafta içinde beş kilo kadar fazla kilolarından verebilir. Fakat bu diyete çok da fazla devam etmek sakıncalıdır. Şok diyetler arasında sayılan beyaz lahana çorbası diyeti bir haftadan fazla uygulanmamalıdır. Bir hafta uygulandıktan sonra bir ay kişi klasik diyetine devam ederek tekrardan bu çorba diyetini uygulayabilir.

Kuşburnunun faydaları nelerdir makalemizi de okuyunuz.

Beyaz lahana çorbası diyeti yapılırken gün içinde hiçbir gıda tüketimi yapılmaması gerekir. İstenilen kadar hızlı kilo bir hafta içinde verilemedi ise daha sonra bu diyete sabah kahvaltısını klasik bir şekilde yaparak diğer öğünlerde çorbadan tüketilerek devam edilebilir. Bu şekilde kişide çorbaya yönelik oluşacak olan vitamin eksikliğinin de önüne geçilebilir. Çorba diyetinde zorlanıldığında öğle saatlerinde 150 gram kadar beyaz veya kırmızı et tüketimi yapması diyet uygulaması yapan kişinin gün boyunca direnç kazanmasını sağlayacaktır.

İşte lahana çorbası diyeti ile ilgili merak edilen soruların yanıtları:

  1. Lahana Çorbası Diyeti nedir ve amaçları nelerdir? Lahana Çorbası Diyeti, hızlı kilo verme amacıyla yedi gün boyunca çoğunlukla lahana çorbası yemeyi içeren bir moda diyetidir.

  2. Diyet tipik olarak ne kadar sürer ve yemek planı nasıldır? Diyet tipik olarak yedi gün sürer ve ana yemek olarak lahana çorbası yemeyi, sınırlı miktarda belirli meyve ve sebzeleri ve yağsız proteinleri içerir. Bazı versiyonlar ayrıca az miktarda karbonhidrat ve yağ içerir.

  3. Diyette hangi yiyeceklere izin verilir ve yasaklanır? Diyet, sınırsız miktarda lahana çorbasının yanı sıra domates, havuç ve kereviz gibi belirli meyve ve sebzelerin yanı sıra tavuk veya balık gibi yağsız proteinlere izin verir. Diyette tipik olarak yasak olan yiyecekler arasında yüksek yağlı veya şekerli yiyecekler ve alkollü içecekler bulunur.

  4. Lahana Çorbası Diyeti, kilo vermenin sağlıklı ve güvenli bir yolu olarak kabul edilir mi? Hayır, Lahana Çorbası Diyeti kilo vermenin sağlıklı veya güvenli bir yolu olarak kabul edilmez. Hızlı kilo kaybı, büyük ölçüde düşük kalori alımından ve besin eksikliklerine ve yorgunluğa yol açabilen sınırlı gıda seçeneklerinden kaynaklanır. Diyet uzun vadede sürdürülebilir değildir ve dengeli ve çeşitli bir diyet sürdürmek için sağlıklı alışkanlıkları teşvik etmez.

  5. Lahana Çorbası Diyetinin bilinen herhangi bir yan etkisi var mı? Evet, Lahana Çorbası Diyetinin yorgunluk, baş ağrısı ve ağız kokusu gibi bilinen birkaç yan etkisi vardır. Sınırlı yiyecek seçenekleri de zamanla can sıkıntısına ve diyete bağlılığın azalmasına neden olabilir.

  6. Diyet uzun vadeli kilo verme sonuçları veriyor mu? Hayır, Lahana Çorbası Diyetinde yaşanan hızlı kilo kaybı uzun vadede sürdürülebilir değildir. Kilo kaybının çoğu, sıvı kaybından ve düşük kalori alımından kaynaklanır ve normal yeme alışkanlıklarına geri dönüldüğünde, ağırlığın geri gelmesi muhtemeldir.

  7. Benzer sonuçlar veren alternatif diyetler veya kilo verme yöntemleri var mı? Hayır, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde Lahana Çorbası Diyeti gibi benzer sonuçlar veren alternatif diyetler veya kilo verme yöntemleri yoktur. Sağlıklı kilo kaybı, tipik olarak dengeli bir diyet ve düzenli fiziksel aktivite ile kademeli olarak gerçekleşir ve herhangi bir yeni diyet veya kilo verme programına başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar