Balık Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

 

balık pişirmenin püf noktaları

Soğuk ve derin suların en lezzetli güzel balıkları olan Palamut, levrek, hamsi ve lüfer… Balıkçıların ve damak tadına hayran olanların mevsimini dört gözle beklediği bu balıkların pişirmenin püf noktalarını bilmelisiniz. Ayrıca keyifle yemek yenen  sofraların da gözdesi olan balıkları pişirmenin püf noktası hakkında bilgiler paylaşalım. Balık pişirmenin püf noktaları arasında ilk olarak mevsimin bu en güzel balıklarını zamanında yemeye özen göstermenizdir.


Balığın faydaları



BALIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Balığın faydaları saymakla bitmez ancak sizlere en önemli olanları paylaşacağız. İşte balığın faydaları;

·         Balık en önemli besin kaynaklarından biridir. Balık pişirmenin püf noktaları makalemizin devamında mevcuttur.

·         Balıklar mineraller, A, B vitaminleri ve özellikle de protein açısından zengin.

·         Deniz balıklarındaki fosfor, kalsiyum, klor, iyot bulunuyor.

·          Tatlı su balıklarındaki potasyum fosfat, diğer besin maddelerinin içeriğinde bulunan oranlara göre çok daha fazla.

·         Bünyeyi onaran proteinler bakımından zengin olan balık, içerdiği vitaminlerin yanı sıra fosfor, iyot ve kalsiyum deposu.

·         Yağlı olmaması şartıyla hastaların çekinmeden yiyebileceği besinlerin başında geliyor.

·          Hiç şeker içermediğinden diyabet hastaları ve rejim yapanlara da bol bol balık yemeleri tavsiye ediliyor.

·         Kısacası; beslenme uzmanları, her yaşta insanın düzenli olarak haftada en az 1-2 kez balık yemesini öneriyor.

·         Biz de sizlere mevsim balıkları olan lüfer, palamut, tekir, kırlangıç ve levrekle pişireceğiniz çok güzel tarifler hazırladık. Balığı mevsiminde yemek hem damakta lezzet hem de sofrada keyifli sohbetler yaratmaya vesile olur.

Balık pişirirken dikkat edilmesi gerekenler


BALIK PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Balık pişirirken dikkat edilmesi gerekenler arasında; Balık pişirmenin püf noktaları,

·         Balığı temizlerken mutfak tezgâhının üzerine kağıt serin. Böylelikle ortalık temiz kalır.

·         Balığın pullarını kaşıkla temizleyebilirsiniz.

·         Balığı pişirmeye başlamadan önce iyice suyla yıkamalısınız.

·          Tuzlayıp 10-15 dakika kevgir içerisinde süzülmeye bırakın.

·         Balığı kızgın yağda tava yapın.

·          Yağın kızdığını tavaya ekmek parçası atın.

·         Ayrıca kabarcıklar belirmeye başladığında yağın kızdığını anlarsınız.

·         Ayrıca ekmek parçası yağdaki suyu alacağından üstünüze sıçramasını da önlemiş olursunuz.

Hangi marka düdüklü almalıyız makalemizi de okuyunuz.

Asla Yapmamanız Gerekenler

·         Kırmızı olan solungaçları açık pembeye dönen balık almayın.

·         Balığı buzdolabında bile olsa uzun süre saklamayın.

·         Balığı temizlerken keskin bir bıçak kullanın.

·         Her balığın üzerine limon eklemeyi düşünmeyin.

 Balık Pişirmenin Püf Noktaları


Balık, çeşitli şekillerde hazırlanabilen sağlıklı ve lezzetli bir protein kaynağıdır. Bununla birlikte, balıkları fazla pişirmek veya az pişirmek kolay olabileceğinden, balık pişirmek göz korkutucu olabilir. Bu yazıda, her seferinde mükemmel şekilde çıkmasını sağlamak için balık pişirmeye ilişkin bazı ipuçlarını paylaşacağız.

  1. Taze Balık Seçin

Balık pişirmenin ilk adımı taze balık seçmektir. Dokunulduğunda sert, parlak ve nemli bir görünüme sahip ve okyanus gibi kokan balıkları tercih edin. Güçlü, nahoş bir kokusu olan veya sümüksü veya lapa gibi hissedilen balıklardan kaçının.

  1. Balığı Baharatlayın

Balığa lezzet katmak için tuz, karabiber ve diğer otlar ve baharatlarla tatlandırın. Balık için bazı popüler çeşniler arasında limon, sarımsak, maydanoz ve dereotu bulunur.

  1. Doğru Pişirme Yöntemini Kullanın

Balık, fırınlama, ızgara, soteleme ve haşlama gibi çeşitli şekillerde pişirilebilir. Seçtiğiniz pişirme yöntemi, pişirdiğiniz balığın türüne ve istenen sonuca bağlı olacaktır. Örneğin tilapia veya dil balığı gibi narin balıklar en iyi şekilde tavada veya haşlamada pişirilirken, somon veya ton balığı gibi daha sağlam balıklar ızgara veya fırında pişirilebilir.

  1. Doğru Pişirme Sıcaklığını Kullanın

Balık pişirirken, tam olarak pişmesini ancak fazla pişmemesini sağlamak için doğru pişirme sıcaklığını kullanmak önemlidir. Balık, 145°F (63°C) dahili sıcaklığa kadar pişirilmelidir. Balığın en kalın kısmındaki sıcaklığı kontrol etmek için bir et termometresi kullanın.

  1. Balıkları Yapışmaz Tavada Pişirin

Balıkların tavaya yapışmasını önlemek için yapışmaz bir tavada pişirin. Yapışmaz bir tavanız yoksa, yağla tatlandırılmış bir dökme demir tava kullanabilirsiniz.

  1. Balıkları Fazla Pişirmeyin

Fazla pişmiş balık kuru ve sert olabilir, bu yüzden pişene kadar pişirmek önemlidir. Balık, çatalla kolayca pul pul dökülene ancak yine de nemli ve yumuşak olana kadar pişirilmelidir.

Sonuç olarak, balık pişirmenin püf noktaları önerilemizi uygularsanız balık pişirmek kolay ve lezzetli olabilir. Taze balık seçin, iyice baharatlayın, doğru pişirme yöntemini ve sıcaklığını kullanın, yapışmaz bir tavada pişirin ve fazla pişirmeyin. Bu ipuçlarıyla her seferinde mükemmel balık pişirebilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar