Hangi Marka Düdüklü Almalıyım?

 

Hangi marka düdüklü

Birincil ihtiyacımız olan beslenme konusunda özellikle kadınları yakından ilgilendiren bir araçtır düdüklü tencere. Mutfaktaki en büyük yardımcıları diyebiliriz. Hem kısa sürede pişirme hem lezzetli yemekler hem de kullanım kolaylığı bakımından birçok kadın günlük yaşamında düdüklü tencere tercih ediyor. Peki hangi marka düdüklü almalıyız?

 

 Mutfakların Kralı Düdüklü Tencere

 

 İlk olarak fakirlerin kurtarıcısı hem gaz tasarrufu hem etlerin ya da pişen yemeğin daha yumuşak olmasını sağlamak için kullanılmaya başlanmıştır. Kısa süre içinde tüm kadınların kurtarıcısı olmuştur. Fakat günümüze gelene kadar oldukça zor aşamalardan geçmiş bir kaç acemi kullanıcının ölümüne sebep olmuştur. Bir çok kişi tarafından uzun uğraşlar gerçekleşmiştir, bir çok defa testlerden vazgeçenler olmasına rağmen düşük basınçta yumuşacık yemekler yapabilmeyi başarmışlardır. Günümüzde neredeyse bütün evlerin gözdesi olmayı başarmıştır. Yemeklerin pişme sürelerini neredeyse yarıya indirmiştir. Buda hem zamandan hem de gaz faturasından büyük ölçüde tasarruf demektir.

 

 Kullanımda Dikkat Edilmesi Gerekenler!

 

 En önemli ilk başta almamız gereken tedbir kesinlikle yemek piştikten sonra basıncı düşene kadar beklemeliyiz. Tamamen soğuduktan sonra ve ya basıncını aldıktan sonra kapağını açmalıyız. Aksi takdirde mutfakta bir bomba etkisi yaparak patlayabilir. İkinci sırayı ise yemek yapmaya başlarken düdüklü tenceremiz de belirtilen maksimum seviyeyi geçmememiz. Yani en fazla üçte ikisini doldurmalıyız. Her yemekten sonra yıkarken buhar deliğinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol etmeliyiz. Bunun için en uygun yöntem bir iğne yardımıyla deliğin açıklığının kontrol edilmesidir.

Düdüklü tencere


 

 Yaşanan En Belirgin Sorunlar

 

 Genellikle düdüklüler de en önemli parça kapaktır. Kapağın tutma yerinin gevşemiş olması veya lastiğinin gevşek olması düdüklünün performansını büyük oranda etkiler. Diğer bir konu ise tencerenin çeliğinin kaliteli olması aksi takdirde ufak darbelerde bile kenar kısmı deforme olup kapak ile uyuşmama veya yemekte yapışma gibi sorunlar oluşabilir.

Güzel pankek yapımı makalemizi de okuyunuz.

hangi marka düdüklü


 

 Düdüklü Seçimi, Hangi Marka Düdüklü Almalı?

 

 Günümüzde o kadar çok düdüklü markası var ki neredeyse karar vermek imkansız. Alışveriş yaparken önceliklerimizi belirlediğimiz takdirde tercih edeceğimiz marka sayısı düşecektir. Öncelikle en önemlisi düdüklü tencere için ayıracağımız bütçe eğer ben sık kullanıyorum bu yüzden fiyat hiç önemli değil derseniz Fissler marka düdüklü tercih edin derim. Çünkü çelik yapısı, garanti süresi, servis ve yedek parça sorunu yaşanmıyor denecek kadar az bir marka. Ancak ben bütçemi çok zorlamayacağım işimi görsün derseniz Tefal veya Jumbo tercih edin derim. Pek çok modeli artıları olan bu markalar teknolojiyi de çok iyi kullanıyor. Tek elle açılan tencereden tut aşırı basınç altında lastiği küçültüp kendiliğinden basıncı düşüren, akıllı zaman ayarlama özelliği, katlanabilir kulp, cam kapak, özel pişirme programı olan modeller bile var. Bunların yanı sıra benim yemeğimi pişirsin süresini ben ayarlarım güvenlik kontrolünü ben yaparım derseniz en eski düdüklü markalarından olan Termo düdüklü tencereleri tercih edebilirsiniz. Bu markaların hepsinin de yemek alım kapasitesi farklı boyları vardır ailenizdeki kişi sayısına göre alacağınız boyuta karar verebilirsiniz.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar