Saç Nasıl Örülürse Kıvırcık Olur? Örgü Stilleri Nelerdir?

 

Saç nasıl örülürse kıvırcık olur?

Saçlarımız şüphesiz dış görünüşümüzün en önemli parçasıdır. Olduğundan farklı şekillerde kullanmak, saçları ile fark yaratmak için her kadın çaba sarf eder.

 Saçlarımızı evimizin konforunda kolay bir şekilde güzelleştirip değiştirmek bizim elimizde. Mesela günümüzde oldukça tutulan kıvırcık saçları sadece örgü ile elde edebiliriz. Saç nasıl örülürse kıvırcık olur? 


 

saç örgü stilleri

 Örülecek Saç Nasıl Olmalıdır?

 

 Öncelikle saç telinin kendi yapısından farklı bir şekle dönüşmesi için nemli olması gerekir. Saçlarımız kuru iken olduğundan farklı bir şekle dönüşmez. Elektriklenme olur ve kötü bir görüntü oluşur. Saçlarımız yıkanıp havlu ile fazla suyu alındıktan sonra fön makinası ile biraz kurutulabilir. Ama kesinlikle hafif nemli kalmalı.

Hangi örgü stili tercih edilmeli?


 

 Hangi Örgü Stili Tercih Edilmelidir?

 

 Yapılış şekilleri ve görüntüleri birbirinden farklı olan onlarca örgü stili bulmaktadır. Ancak saçımızı kıvırcık yapmak için zor bir model seçmemiz gerekmez. Klasik 3lü saç örgüsü ile çok hoş dalgalara sahip olabiliriz. Saçımızı ister hafif dalgalı istersek de kıvırcık yapmak bizim elimizdedir.

Zayıflamaya yardımcı çorba makalemizi de okuyunuz.

 

 Örgü Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

 

 Saçımızın kıvırcık ya da hafif dalgalı olması yapılan örgülerin kalınlığı ile sağlanır. Saçımızın incecik kıvır kıvır dalgalara dönüşmesini istiyorsak örülecek tutam mümkün olduğunca ince alınmalıdır. Biraz uzun sürecek olsa da ne kadar çok örgü adedi o kadar muhteşem kıvırcık saçlar diyebiliriz. Tabi bu her saç tipine uygun olmayabilir. Bazı saçlar çok gür iken bazıları ince telli ve seyrek olabiliyor.

Saç nasıl örülür


 

 Saç Nasıl Örülürse Kıvırcık Olur? Hangi Saç Tipi Nasıl Örülür?

 

 Saçlarımız ince telli ve seyrek ise mümkün olduğunca ince tutam alarak daha fazla sayıda örgü yapmalıyız. Ama gür saçlara sahip istek fazla kabarık olması için daha az ve kalın tutamlı örgüler yapabiliriz.

saç örme


 

 ​​​​​​Örme İşlemine Nasıl Başlanır?

 

 Saçlarımızı yıkayıp hafif nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra iyice tarayıp bölümlere ayırmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Başımızın tepesi, kulak yanlarımız ve ensemiz olacak şekilde 4 bölüme ayırdıktan sonra ensemizden başlayarak tutam tutam örüp ucunu bağlamalıyız. Bu şekilde bütün saçı ördükten sonra en az 4-5 saat ama en güzeli bir gece bu şekilde beklemeliyiz. Örgüleri açtıktan sonra tercihe göre sertleştirici sprey ya da yumuşak köpük gibi yardımcı ürünlerle verdiğimiz şekil sabitlenebilir.

Örgü Stilleri Nelerdir?

Düz saçlara sahipseniz ve kıvırcık bir örgü elde etmek istiyorsanız deneyebileceğiniz birkaç yöntem var:

  1. Sıcak silindirler: Saçınızı örmeden önce, bukleler oluşturmak için sıcak silindirler veya saç maşası kullanın. Saçınızın zarar görmesini önlemek için ısıya karşı koruyucu bir sprey kullandığınızdan emin olun. Bukleler soğuduktan sonra saçınızı istediğiniz gibi örün.

  2. Gece örgüsü: Yatmadan önce saçınızı küçük veya orta boy örgüler halinde örün. Örgüleri gece boyunca bırakın ve sabah örgüleri çıkarın ve doğal görünümlü buklelere sahip olacaksınız.

  3. Bük ve kıvır yöntemi: Saçınızı küçük bölümlere ayırın. Her bölümü sıkıca çevirin ve ardından bükülmüş saçları kıvırmak için bir saç maşası kullanın. Bukleler soğuduktan sonra saçınızı istediğiniz gibi örün.

  4. Örgü ve nemlendirme yöntemi: Saçınızı küçük veya orta büyüklükte örgüler halinde örün ve ardından örgüleri suyla nemlendirmek için bir sprey şişesi kullanın. Örgüler nemliyken, örgüleri kurutmak için saç kurutma makinenizde bir difüzör aparatı kullanın. Örgüler kuruduğunda, onları çıkarın ve tanımlanmış buklelere sahip olacaksınız.

  5. Sünger rulolar: Örgü yapmadan önce bukleler oluşturmak için sünger rulolar kullanın. Bukleler sabitlendikten sonra saçınızı istediğiniz gibi örün.

İstenen sonuçları elde etmek için bu yöntemlerin biraz pratik gerektirebileceğini ve ayrıca saç tipi ve dokusunun nihai sonucu etkileyeceğini unutmamak önemlidir. Saç nasıl örülürse kıvırcık olur? Örgü stilleri nelerdir makalemizde her detayı anlattık.

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar