Kore Makyajı Nasıl Yapılır? Bütün Makyaj Detayları

 

Koreli makyajı

Bu moda dünyada yeni başladı. Ne tür bir kıyafet kullanılırsa kullanılsın, bu bebek makyajı her yerde. Makyaj bazı malzemeler gerektirir. Örneğin, çok sayıda beyaz ve siyah göz kalemine ihtiyacınız olacak. Buna ek olarak, gözün irisini genişleten ve gözü büyüten sahte kirpikler, yuvarlak lensler ve yapay elmaslar gibi yüzünüze yapıştırılan aksesuarları da Kore makyajı yaparken kullanabilirsiniz.


 

kore makyajı

 Kore Makyajı Nasıl Yapılır?

 

 Kadınlar her zaman daha genç ve güzel gözükmek istemişlerdir, bunları en iyi Koreli kadınlar yapıyor diyebiliriz. Makyajdan önce kontakt lens takılmalıdır. Kirpikler büyüdükten sonra bu size kalmış. Gözlerinizin şekli aşağı bakıyorsa, gözünüzün altına bir kalem çizmek gözlerinizi küçültecektir. En iyi sonuçları almak için kendiniz deneyebilir veya bir makyaj uzmanına danışabilirsiniz. 



Koreliler örnek olarak çizgi film karakterlerin gözünü alırken, çizgi film karakterleri Japon çizgi filmidir. Çizgi romanların renkli gözleri günlük kullanımda biraz tuhaf gelebilir ama siyah deneyebileceğiniz örnekler bulabilirsiniz.

https://tr.pinterest.com/pin/363806476163095091/

 

makyaj

 İşte Koreli Makyajı Adımları

 

 1. Teninize çok açık hatta beyaz renkli bir fondöten kullanmalısınız.

 2. Yüzünüzü küçük göstermek için çok hafif kontür işlemi yapabilirsiniz.

 3. Yanaklarınıza genç gözükmek için pembe, şeftali tonlu allıklar kullanmalısınız.

 4. Gözlerinizde ise gözaltınıza beyaz kalem çekerek gözlerinizi büyütürsünüz, tam tersi olarak eğer gözleriniz büyükse ve küçültmek istiyorsanız gözünüzün altına siyah göz kalemi çekerek gözlerinizi küçültebilirsiniz. Göz üstünüze ise gözlerinizi çekik gösterecek şekilde düz bir eyeliner sürmelisiniz.

 Kirpiklerinize rimel sürmeden önce güzel bir takma kirpiği takarak gözlerinizi daha çekik gösterebilirsiniz. Daha sonra rimelinizi sürmelisiniz.

 5. Kaşlarınız da önemli çoğu Koreli kadının kaşları kavisli değil düzdür. Eğer kaşlarınız kavisliyse ilk önce onları düz bir hale getirip daha sonra kaşlarınızı kendi renginizde bir kaş kalemiyle boyamalısınız. Böylece Koreli makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Son moda göz makyajı nasıl yapılır makalemizi de okuyunuz.




Kore makyajı genellikle ince, parlak bir cilt, belirgin kaşlar ve eğimli bir dudak ile doğal, nemli bir görünüme sahiptir. Koreli makyajı görünümü elde etmek için izleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

  1. Makyajınız için pürüzsüz bir tuval oluşturmak için cildinizi bir nemlendirici ve bir astar ile hazırlayarak başlayın.

  2. Cilt tonunuza uygun bir fondöten veya BB krem ​​kullanın ve bir güzellik süngeri veya fırça kullanarak tüm yüzünüze uygulayın.

  3. Cilt tonunuza uygun bir kapatıcı ile kusurları veya koyu halkaları gizleyin.

  4. Yanaklarınızın çukurlarına, şakaklarınıza ve çene hattınıza odaklanarak mat bir bronzlaştırıcı kullanarak yüzünüzü şekillendirin.

  5. Yanaklarınızın üst kısımları, kaş kemiğiniz ve Cupid'inizin yayı gibi yüzünüzün yüksek noktalarında vurgulayıcı bir gölge kullanın.

  6. Kaş kalemi veya kaş pudrası kullanarak kaşlarınızı doldurun ve şeffaf bir kaş jeli ile sabitleyin.

  7. Doğal bir kızarma için yanaklarınızın elmacık kemiklerine şeftali veya mercan rengi bir allık uygulayın.

  8. Göz kapaklarınıza açık pembe veya şeftali rengi bir göz farı sürün ve üst ve alt kirpiklerinize birkaç kat maskara uygulayın.

  9. Görünümünüzü bir dudak tonu veya dudak parlatıcısı kullanarak gradyan bir dudakla tamamlayın.

  10. Makyajınızı iyice karıştırmayı ve daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için sabitleyici bir sprey kullanmayı unutmayın. Ayrıca dudak ve yanak boyası veya çok amaçlı balsam gibi diğer Kore makyaj temellerini ekleyerek görünümünüzü özelleştirebilirsiniz.

 Güzel bir Koreli makyajı için gerekli tüyoların hepsi şu an sizde var. Bundan sonrası sizin yeteneğinize ve hayal gücünüze göre geliştirilebilir. Ya da size göre olmayan adımları atlayabilirsiniz. Kendinize göre makyajla oynayabilirsiniz bu sizi daha da özgün kılacaktır. Kore makyaj yapmadan önce ciltlerini çok iyi hazırlıyorlar, güzelce temizleyip nemlendirici kremlerini uygulamayı unutmuyorlar makyajları da bu şekilde kusursuz görünüyor.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar