Son Moda Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

 

Son moda göz makyajı nasıl yapılır?

Her kadının hemen hemen her gün yaptığı bir işlemdir makyaj. Tamamen el yeteneği ve beceriyle alakalı bir olay. Kimimiz iş yerinde mecbur olduğu için, kimimiz kendini iyi hissetmek için yapıyor. Fakat bazıları var ki bunu adeta meslek olarak yapıp bir gelir elde ediyor. Hatta makyaja yön verip moda akımı bile oluşturulabiliyor. Makyaj kişinin yüz, göz, çene ve burun yapısına göre değişiklik gösteriyor. Yüzümüze uygun makyajı deneme yanılma yoluyla ancak deneye deneye bulabiliriz. Son moda göz makyajı ipuçları neler?


göz makyajı


 

 Göz makyajı ve kaş makyajı nasıl olmalı?

Göz makyajı ve kaş makyajı, herhangi bir makyaj görünümünün iki temel bileşenidir. Gözlerin doğal güzelliğini arttırmaya ve yüzü tanımlamaya yardımcı olabilirler. Bu yazıda, kusursuz göz makyajı ve kaş makyajı elde etmek için bazı ipuçlarına ve püf noktalarına göz atacağız.

Göz Makyajı İpuçları

  1. İyi bir baz ile başlayın: Herhangi bir göz makyajı uygulamadan önce iyi bir baz ile başlamak önemlidir. Bu, göz farının yerinde kalmasına yardımcı olmak ve kırışmayı önlemek için göz kapaklarına bir astar uygulamak anlamına gelir.

  2. Doğru araçları kullanın: Kusursuz göz makyajı elde etmek için doğru araçları kullanmak önemlidir. Hassas uygulama için karıştırma fırçası, leke fırçası ve küçük detay fırçası dahil olmak üzere kaliteli makyaj fırçalarına yatırım yapın.

  3. Karıştırın, karıştırın, karıştırın: Kusursuz bir göz makyajı elde etmenin anahtarı, göz farınızı iyi karıştırmaktır. Bu, göz farınızın kenarlarını karıştırmak ve renkler arasında kusursuz bir geçiş oluşturmak için bir karıştırma fırçası kullanmak anlamına gelir.

  4. Renklerle oynayın: Eşsiz bir görünüm yaratmak için farklı göz farı renkleri denemekten korkmayın. Derinlik ve boyut oluşturmak için ışıltılar ve matlar gibi farklı dokuları da kullanabilirsiniz.

  5. Göz kalemini unutmayın: Eyeliner, herhangi bir göz makyajı görünümünün önemli bir bileşenidir. Kirpik çizginizi belirginleştirmek ve daha dolgun kirpikler yanılsaması yaratmak için siyah veya kahverengi bir göz kalemi kullanın.

Kaş Makyajı İpuçları

  1. Temiz bir sayfa ile başlayın: Herhangi bir kaş makyajı uygulamadan önce, kaşlarınızın temiz olduğundan ve herhangi bir makyaj veya kir içermediğinden emin olun.

  2. Doğru rengi seçin: Kaş ürünü seçerken, doğal kaş renginize uygun bir renk seçtiğinizden emin olun. Şüpheniz varsa, sert bir görünümden kaçınmak için biraz daha açık bir gölge seçin.

  3. Seyrek alanları doldurun: Kaşlarınızdaki seyrek alanları doldurmak için kaş kalemi veya pudra kullanın. Doğal bir görünüm elde etmek için kısa, hafif vuruşlar kullandığınızdan emin olun.

  4. Kaşlarınızı fırçalayın: Spoolie fırçası kullanarak kaşlarınızı yukarı ve dışa doğru fırçalayın. Bu, ürünün eşit şekilde dağılmasına ve doğal, kabarık bir görünüm oluşturulmasına yardımcı olacaktır.

  5. Kaşlarınızı sabitleyin: Kaş makyajınızın tüm gün boyunca yerinde kalmasını sağlamak için kaşlarınızı sabitlerken şeffaf bir kaş jeli kullanın. Bu ayrıca cilalı, bitmiş bir görünüm oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak, göz makyajı ve kaş makyajı, herhangi bir makyaj görünümünün temel bileşenleridir. Bu ipuçlarını ve püf noktalarını izleyerek, doğal güzelliğinizi artıran ve cilalı, bitmiş bir görünüm yaratan kusursuz göz ve kaş makyajına ulaşabilirsiniz.

 Son zamanlarda kalın ve doğal kaşlar çok moda. Birçok ünlü makyaj artistinin, Youtuber ve İnfluencer'ın da sıklıkla gündeme taşıdığı bir konu aslında. Tabi ki her şeyin doğalı ve sadesi güzeldir. Ama ünlü manken Sophia Hadjipanteli kalın kaş modasına farklı bir bakış açısı getirdi. Kaşlarınızı alt tonuna uygun bir kaş maskarasıyla belirginleştirin ve sabitleyin. Gözlerinize farklı toprak tonlarında far yardımıyla derinlik ve keskinlik katabilirsiniz. Göz pınarlarınıza açık tonlarda fark uygularsanız bu yol yardımıyla gözleriniz ön plana çıkar, bakışlarınız değişir. Bu yılın göz makyajında en trend aşaması hiç kuşkusuz eyeliner'dır. Çoğu göz yapısına uygun ve oldukça dikkat gerektiren bir tarz. Bir kaç pratikle kolayca öğrenebiliriz. En çok kullanılan rengi ise siyah ve koyu kahvedir.

Kolajen nedir makalemizi de okuyunuz.


dudak makyajı


 

 Dudak makyajı nasıl olmalı?

 

 Dudaklarımıza yaptığımız ufak tefek rötuşlar yüzümüzdeki tüm makyajın temasını değiştirebilir. Bu ara en çok parlatıcı gloss'lar moda. Çünkü büyük dudak yapısına sahip biri de ince dudak yapısına sahip biri de rahatlıkla kullanabilir. Tek püf noktası kullanacağınız parlatıcının alt tonu. Eğer kalın dudak yapısına sahipseniz açık renkler yerine tercihinizi koyu tonlardan yana yapabilirsiniz. Ama dudak yapınız inceyse dikkat etmeniz iki nokta var. Birincisi mutlaka önce dudak kalemi kullanmalısınız. İkincisi ise kullandığınız dudak kaleminin açık renk alt tonunda bir parlatıcı kullanmak. Bu püf noktalarını uygularsanız hem dudaklarınız ön plana çıkmış olur. Hem de modaya uygun bir şekilde makyaj yapmış olursunuz.

Ten makyajı


 

 Ten makyajı nasıl olmalı?
 

 Ten makyajı en çok hatanın yapıldığı ve modasına sürekli yeni eklemeler yapıldığı bir alan. Bir süredir hafif yapıda bir fondöten ve keskin yapılan yüz kontörü zirvedeki yerini koruyor. Ufak tefek kusurlarımızı ve göz çevremizi kapatmak için concealer (kapatıcı) kullanabiliriz. Kapatıcı seçiminde kendi ten rengimizin bir açık tonunu tercih etmeliyiz. Çünkü açık ton gözlerimizin ön planına çıkmasını ve canlı bir görünüm elde etmemizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra çenemize, burnumuza ve elmacık kemiklerimize yapacağımız kontör çok önemli. Yüz hatlarımızı ortaya çıkarmak ve keskinleştirmek bronz tonlarda bir pudra ya da stick kontör ile mümkün. Tek yapmamız gereken yüz şeklinize göre uygun olan kontör çizgisini belirlemek. Bunun için makyaj artistlerinden veya makyaj içerikli Youtube kanallarından yardım alabilirsiniz. Biraz pratik ve araştırmayla kendinizi geliştirebilirsiniz. Son moda göz makyajı, kaş makyajı, dudak ve ten makyajları hakkında detaylı bilgileri makalemizde verdik.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar