Elma Sirkesi Diyeti Nedir ve Uygulanışı

 

Elma sirkesi diyeti

Elma sirkesi diyeti oldukça popüler bir diyet çeşididir. Makalemizde tüm yönleri ile sizleri aydınlatacağız.

Elma Sirkesi Zayıflatır mı?

İçeriğinde organik maddeler, bitkisel asitler, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum, flüorür, fosfor, siliyum, beta-carotin, A vitamini, C vitamini, meyve asitleri, B6, B1 ve B2 vitaminleri, doğal aromalar ve pektin bulunmaktadır. Eğer midenizden bir sıkıntınız varsa elma sirkesini kesinlikle kullanmamalısınız. Elma sirkesi yağ yakımına ve iştahınız kesmenize yardımcı olmaktadır. İçermiş olduğu maddeler sayesinde hastalıklara bile iyi gelmektedir. Elma sirkesi; kanda bulunan yağların meydana getirmiş olduğu kolesterolün ve trigliseridin oranın düşmesine yardımcı olur, damar ve kalp rahatsızlıklarına karşı korur ve kanın sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca 100 gram elma sirkesinin içerisinde 21,5 kalori bulunur. Uygulayacağınız bu elma sirkesi diyeti ile haftada neredeyse iki kiloya yakın verebilirsiniz. Elma sirkesi kullanmaya karar vermişseniz özellikle organik olanı tercih etmeniz gereklidir. Ülkemizde bazı firmaların organik sirkeleri bulunmaktadır.

Kore makyajı nasıl yapılır makalemizi de okuyunuz.

elma sirkesi diyeti


Elma sirkesi diyeti uygulanışı ve kullanım şekilleri

Yemeklerden evvel bir bardak suya, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Karışımı bu şekilde kullanabilirsiniz. Eğer tadı biraz ekşi gelmiş ise bir tatlı kaşığı bal ekleyerek karışımı içilmeye daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Elma sirkesi diyetini farklı olarak da karışımı hazırlayarak uygulayabilirsiniz. Papatya çayının içerisine 2 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyin. İsteğe bağlı olarak karışımın içerisine sinameki tozu ya da bal ekleyebilirsiniz. Fakat sinameki tozu kullanıyorsanız karışımın içine kesinlikle şeker koymayın. Hazırladığınız karışımı güzelce karıştırın. Farklı şekillerde ise greyfurt, ananas ya da portakal sularının içine iki yemek kaşığı elma sirkesi ve isteğe bağlı olarak bir yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Elma sirkesi karışımını yemeklerde yarım saat evvel olarak tüketmenizde yarar vardır. Eğer midenizi rahatsız ediyorsa yemeklerden yarım saat sonra içebilirsiniz. Elma sirkesi diyeti uyguladığınızda yapılması gerekenler ise; diyetin etkisini arttırmak için hafta içinde 3-4 defa ve gün içerisinde sabah öğlen akşam şeklinde 15 dakikanızı alacak şekilde spor hareketleri yapmalısınız. Sporla beraber gün içerisinde bol su içilmelidir. Bu sayede vücutta bulunan ödem ve toksinler dışarı atarak, bağışıklık sistemi daha güçlenir.

Elma sirkesi diyeti etkileri


Diyetin Etkileri

Elma sirkesi diyeti ve  bal ve su kullanmanın zayıflama üzerinde etkileri; Kalorileri yağa dönüştürür ve bu sayede kiloya dönüşmesini engeller. Vücutta yer alan toksinlerin atımı kolaylaştırarak detoks etkisi yapar. Sindirimi kolaylaştırır. Enerji verir. Cildinizi genç tutar. İçeriğinde bulunan mineral ve vitaminlerin etkisiyle kilo veriminiz hızlanır ve sağlıklı bir biçimde kilo verilmiş olur.

Elma Sirkesi Diyetiyle Zayıflayanlar

Elma sirkesi (ACV), yüzyıllardır doğal sağlık ve zindeliğin temel unsuru olmuştur. Fermente elmalardan yapılan ACV, kilo kaybını teşvik etmekten sindirimi iyileştirmeye kadar sayısız sağlık yararıyla bilinir. ACV'yi bu kadar özel yapan şeyin ne olduğuna ve genel sağlığı ve zindeliği iyileştirmek için nasıl kullanılabileceğine daha yakından bakalım.

Kilo kaybı: Araştırmalar elma sirkesi diyeti kilo kaybı üzerinde olumlu bir etkisi olduğu gösterilmiştir. Asetik asit içeriğinin su tutulmasını azalttığı, kan şekeri düzeylerini düşürdüğü ve tokluk hissini arttırdığı ve kilo yönetimine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Sindirim: ACV, bağırsakta iyi bakterilerin büyümesini teşvik ederek, asit geri akışını azaltarak ve sindirim etkinliğini artırarak sindirimi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Cilt bakımı: ACV, cilt sağlığını iyileştirmek için topikal olarak kullanılabilir. Antiinflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri akne ve diğer cilt lekelerini azaltmaya yardımcı olurken, yüksek asetik asit içeriği cildin doğal pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

Detoksifikasyon: Elma sirkesi karaciğer fonksiyonunu iyileştirerek ve sağlıklı sindirimi teşvik ederek vücudun doğal detoksifikasyon süreçlerini desteklemeye yardımcı olabilir.

Kan şekeri kontrolü: Elma sirkesi diyeti insülin duyarlılığını iyileştirdiği ve kan şekeri seviyelerini düşürdüğü gösterilmiştir, bu da onu tip 2 diyabetli veya kan şekeri seviyelerini yönetmek isteyenler için mükemmel bir takviye haline getirir.

Elma sirkesinin sayısız sağlık yararı olmasına rağmen, sindirim sistemi ve diş minesi üzerinde de zararlı olabileceğini not etmek önemlidir. Elma sirkesini tüketmeden önce suyla seyreltmeniz ve diş minesini korumak için elma sirkesini tükettikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamamanız önerilir.

Sonuç olarak, elma sirkesi sağlık açısından çok sayıda faydası olan çok yönlü ve doğal bir takviyedir. Elma sirkesi diyeti, kilo kaybını ve sindirimi iyileştirmekten cilt sağlığını ve detoksifikasyonu geliştirmeye kadar, herhangi bir sağlıklı yaşam rutinine değerli bir katkı olabilir. Herhangi bir takviyede olduğu gibi, diyetinize elma sirkesi eklemeden önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar