Gerçek aşk nasıl anlaşılır?

Gerçek aşk nasıl anlaşılır? Belki de yüzyıllardır dünya genelinde hemen hemen herkes bu sorunun cevabını merak etmiştir. Ünlü filozoflar üzerinde tartışmışlar, hatta pek çok düşünür aşkı anlatan bir söz muhakkak söylemiştir. Kimi insanlar bu sözlerin bazılarının doğruluğuna inanmıştır, kimileri ise bazı ünlü düşünürlerin aşk sözleri hakkında olumsuz fikirlere sahip olmuştur ve inanmamıştır.

Bir kadınla bir erkeğin arasındaki aşkı ifadesi; kimilerine göre çok kolay ve basit bir şekilde tanımlanmıştır, kimilerine göre çok ama çok derin anlamlartaşımıştır. Peki, bu kadar özel bir duygu yani aşk nasıl anlaşılır?

Gerçek aşk tarifi


 

Gerçek Aşkın Tarifi!

Genellikle yaşça küçük olanlar, kendilerinden büyüklere gerçek aşkın tarifi hakkında ve gerçek aşk ne demektir şeklinde sorular sorarlar. Aşkı tadanlar ise hemen aşkı en güzel haliyle anlatmaya başlarlar.

Ve onlar; ona dokunduğunuzda kalbiniz hızlı hızlı çarpıyorsa, gözleriniz onu görünce ışıldıyorsa, karnınızda kelebekler gibi pır pır ediyorsa, aşıksınız derler. Ne kadar güzel ne kadar basit ve ne kadar manidar bir gerçek aşk tarifi değil mi? Kimilerine göre bazen aşk sevilenin gözlerine dahi bakamamaktır, kimilerine göre ise sevdiğinin yüzüne bakarken sevenin yanaklarının al al olmasıdır.

aşk


Gerçek Aşk Nasıl Anlaşılır?

Gerçek aşk nasıl anlaşılır diye soranlara bazıları da derki; aşk heyecanlanmaktır. Onu gördüğünüzde eliniz ayağınıza dolaşıyorsa ve hatta ne yapacağınızı şaşırıyorsanız, o zaman aşıksınız.Elini tuttuğunuz zaman avuçlarınızın içi terliyorsa ve yüreğinizde sıcacık bir yangın oluyorsa da aşıksınız.

Bin bir türlü aşkın tarifi olsa da en önemli şey;aşıkolunduğunda,sevilen kişinin kıymetini bilmektir. Aslında aşk, sevilen kişiye her şekilde saygı duymak ve onu anlamaya çalışmaktır. Her iki kişi arasında bir kalp bağının oluşmasıdır aşk. Her iki kişi arasında empati oluşmasıdır aşk. Gerçek aşk, iki kişi arasında en yoğun şekilde yaşanan duygu yoğunluğudur. Ve aşk; kalpten ve gönülden kurulan bu bağın ve duygu yoğunluğunun ebediyete kadar taşınmasıdır. Üzülmemesi için sevdiğinin üzerine titremektir, aşk… Gönül ve kalp kırmamaktır aşk ve aşk ona kıyamamaktır. 

Aşk mı Saplantı mı makalemizi de okumayı unutmayın.

Gerçek aşk nasıl anlaşılır sorusunun cevabı aslında her insanın kalbinde gizlidir. Aşkı anlamak için yalnızca kalbinize kulak vermeniz gerekir ve gerçekten aşık olduğunuzu hissettiğinizde aşkı doya doya ve tutkuyla yaşamalısınız. Aşka özen göstermelisiz.

Aşk kutsaldır, kıymetini bilmek gerek!

1 Yorumlar