Hamileler nasıl giyinmeli?

Hamilelik anne adayının fiziki yapısının değiştiği bir süreçtir. Bu dönemde anne adayı hem kilo alır hem de karnı büyüdüğü için özel kıyafetler giyme ihtiyacı hisseder. Eskiden giyilen dar kıyafetler bu dönemde anne adayını rahatsız eder. Hamileler nasıl giyinmeli sorusu bir çok anne adayının aklını karıştıran bir sorudur.

Hamileler Nasıl Giyinmeli Sorunsalı

Hamileler nasıl giyinmeli diye düşünüyorsanız ilk diyeceğimiz şey rahat kıyafetler seçin olacaktır. Bebeğinizi karnınızda rahatsız etmek istemiyorsanız salaş, bol giysilere alışmanız gerekir. Bu şekilde ayrıca bir süre daha hamile olduğunuzu çevreniz de fark etmeyecektir.

Hamileler nasıl giyinmeli?


Gebelikte Ne Tür Kıyafetler Tercih Edilmeli?

Gebelikte beli sıkan, çok dar kıyafetler giyilmemeli. Naylon ve sentetik kumaşlar tercih edilmemeli. Özellikle naylon ve sentetik iç çamaşırı kesinlikle kullanılmamalı. Anne adayının göğüsleri hamilelik döneminde büyür, bu nedenle sütyen seçiminde bu husus dikkate alınmalı, çok dar ve sert sütyenler tercih edilmemeli. Ayağa tam oturan ayakkabılar ve topuklu ayakkabılar bu dönemde rafa kaldırılmalı. Düz ve rahat ayakkabılar anne adayının gebelik süresi boyunca rahat edeceği ayakkabı modelleridir. Sıkı çoraplar, dar jeanler bu dönem için uygun kıyafetler değildir. Bol eşofman, rahat ve geniş şortlar, bol tişörtler, rahat elbiseler, özel hamilelikler, bol etekler, rahat sütyenler, pamuklu iç çamaşırları hamilelerin giymesi gereken kıyafetlerdir.

Hamile kadınlar rahat edecekleri ve kendilerini iyi hissedecekleri şekilde giyinmelidir. Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucu:

  • Pamuk veya keten gibi nefes alabilen malzemelerden yapılmış bol giysiler tercih edin. Rahatsız hissetmenize neden olabilecek veya büyüyen göbeğinizin daralmasına neden olabilecek sıkı veya kısıtlayıcı giysilerden kaçının.

  • Esnek taytlar veya pantolonlar ve esnek üstler veya elbiseler gibi birkaç önemli hamile kıyafetine yatırım yapın. Bunlar hamileliğiniz boyunca giyilebilir ve karnınızla birlikte büyür.

  • Ayarlanabilir veya esnek kemerli giysiler arayın. Bu, karnınızın hala nispeten küçük olduğu, ancak karnınız büyüdükçe rahat edeceğiniz hamileliğin ilk aylarında yardımcı olabilir.

  • Destekleyici bir hamile sütyeni ve rahat ayakkabılar gibi hamileliğin olmazsa olmazlarından birkaçına yatırım yapmaktan korkmayın.

  • Polyester gibi ısıyı hapseden ve sizi sıcak ve rahatsız hissettiren sentetik malzemelerden yapılmış giysilerden kaçının.

  • Emzirmeyi düşünüyorsanız, özellikle emzirme dostu seçeneklere sahip elbiseler olmak üzere birden fazla giyme biçimi olan giysiler bulmaya çalışın.

  • Hamilelikte stil ve modanın konfor ve pratiklikten sonra gelmesi gerektiğini unutmayın ve kendi vücut ısınızı ve ikliminizi de göz önünde bulundurarak seçimlerinizi buna göre ayarlamanız gerekebilir.

Her kadının hamileliğinin farklı olduğunu ve sizi en rahat hissettiren ve kişisel tarzınıza uygun olanı giymeniz gerektiğini unutmamak önemlidir. Belirli giysiler ve kumaşlar veya başka önerilerle ilgili endişeleriniz varsa doktorunuza danışın.

Hamileler nasıl giyinmeli makalemizi sevdiyseniz Kış modasını belirleyen kabanlar yazımızı da okuyun.

0 Yorumlar