Şişmanlıktan Kurtulmak İçin Neler Yapılabilir?

şişmanlıktan kurtulmak için


Şişmanlıktan Kurtulmak İçin Neler Yapılabilir?


Şişmanlık, fazla kilo bir çok insan için büyük bir problemdir. Şişmanlık sorunu bazı insanların sosyal yaşamlarını kısıtlar, hayattan soğumalarına neden olur. Korona günlerinde eve kapanmalar ve abur cuburlar yüzünden toplumun yüzde ellisini etkileyen fazla kilolardan kurtulma yolları internette de oldukça sık aranmaktadır. Şişmanlıktan kurtulmak için neler yapılabilir inceleyelim.

Şişmanlıktan Kurtulmak İçin Neler Yapılabilir Detayları

Birçok insan geçirdiği kalp krizi, inme, kısmi felç, selülit gibi sorunlar sonrasında bu yağlardan kurtulma, damarlarda oluşan sertlikleri bir miktarda olsa yumuşatabilme çabasıyla spora ve diyete başvururlar. Depo edilen bu yağların yıkılabilmesi için yapılması gereken en iyi egzersiz türü kardiyodur.

şişmanlık sorunu


Şişmanlıktan Kurtulmak İçin Kardiyo


Kardiyo, vücudun istirahat nabzı hesaplandıktan sonra %60- %75 arası arttırmak diye açıklanabilir.

Şişmanlıktan kurtulmak için bu egzersize başladıktan sonra 18. dakikaya kadar vücut aldığımız karbonhidrat, proteini yakar. Bu dakikadan sonrasında ise vücut mevcut yağları yakmaya başlar. Bu yağ yakımı 50. dakikaya, bazı kişilerde ise 60. dakikaya kadar devam etmektedir. Bundan sonra yapılan egzersiz ise vücut yağ kütlesinden değil, kas kütlesinden yıkıma başlayacaktır. Bu nedenle egzersizi en az 20 dakika en fazla 60 dakika şeklinde ayarlamak en sağlıklısıdır. Yapılan egzersiz kişiden kişiye değişmektedir. Eğer kişi çok hareket etmeyen biri ise tempolu yürüyüş kalp atışlarını istenilen seviyeye çıkarabilir. Kişi atletik birisi ise yapması gereken egzersiz koşu veya depar atmak olabilir. Bu egzersiz sırasında nabız ölçer ile kendi nabzımızı ayarlayarak o şekilde egzersize devam etmeliyiz. Bu egzersize belirli bir süre devam ettiğimizde damarlardaki sertleşmiş yağ dokusu azalacak ve normale dönecektir. Kişi hem fazla kilolarından kurtulacak hemde sağlıklı bir birey olacaktır. Ayrıca her gün yapılan spor, vücutta mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olacak ve depresyon gibi psikolojik hastalıklarda düzelme, düzenli bir uyku, daha iyi bir hayat standardı sağlayacaktır. En önemlisi de kişiler hayatlarına bir düzen vereceklerdir.

Yolda geçerken her gün gördüğümüz yürüyen, koşan insanlar boşuna ya da birisi için değil, bizzat kendi sağlıkları ve gelecekleri için spor yapmaktadır. Spor sağlıktır, sağlığa ise sporsuz ulaşılamaz…
Şişmanlıktan kurtulmak için neler yapılabilir makalemizi beğendiyseniz Ağız Kokusu Sorunu Nasıl Çözülür? yazımızı da okuyunuz.

Yorumlar

  1. Fazla kilo ve şişmanlık sağlık sorunlarının en büyük kaynağı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar