Ağız Kokusu Sorununu Nasıl Çözebiliriz

ağız kokusu sorunu


Ağız Kokusu Sorununu Nasıl Çözebiliriz


Ağız kokusu bir çok kadın ve erkek için hoş olmayan bir problemdir. Karşısındaki insana ağzının koktuğunu düşündüğü için fazlaca yanaşamaz ve bir süre sonra bu sorun büyür. Ağız kokusu sorununa hemen çözüm bulmak gereklidir yoksa insan asosyal bir hayatı tercih etmeye başlayabilir.

Ağız Kokusu Problemi İçin Öneriler

Kokuyu gidermenin en büyük çözümü her gün fazla miktarda su tüketmektir. Gerekli miktarda su tüketildiğinde hem ağız içimiz yenilenmiş sıvı teması sayesinde dezenfekte edilir iken aynı zamanda tükürük bezlerimizin enzim salgılayabilmesi için sıvı kaynağını bolca sağlamış oluruz. Sıvı ihtiyacını karşılayabilmek için sadece su tüketmeliyiz. Bununla birlikte su yerine çay ve kahve benzeri içecekler içerisinde bulunan maddeler ve şeker oranı ile ağız kokusunu olumsuz yönde etkilediği için çay ve kahve benzeri içecekleri tüketmememiz de fayda vardır. Ağız kokusunu giderebilmek için bu tür koku yapabilecek etkenlerden uzak durmak gerektiğini unutmamalıyız.

Bir diğer koku etkeni ise tüketilen yiyeceklerin ağız içindeki kalıntılardır


Kalıntılardan kurtulmak için diş ipi kullanabilir iken aynı zaman da her öğün ve yiyecek tüketiminin ardından fırçalayarak bu sorunu da ortadan kaldırabiliriz. Unutmamalıyız ki tüketilen yiyeceklerin ağız için de kalması kısa sürede koku oluşmasına sebep olacaktır. Kalıntıların temizlenmesi dışında yapılabilecek öğün aralarında nane ve keskin aromaları sakızlar şekerler tüketebilir ve kötü ağız kokusu oluşumuna engel olabiliriz. Dişlerinizi ve kalıntıların yanı sıra diş etlerinizi de ihmal etmeniz ağız kokusu dışında birçok soruna yol açabilmektedirler. Ağız gargaraları da kullanarak ağzımızda oluşan bakterileri yok edebiliriz. Ağız kokusu problemi için her gün bir fincan ada çayı içmeyi de deneyebiliriz. Ada çayı tüm ağız problemlerini gidermede son derece etkili bir bitkidir.  Günlük Makyaj Tüyoları makalemizi de okumalısınız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar