Günlük Makyaj Nasıl Yapılır? Harika Makyaj Tüyoları

günlük makyaj tüyoları

İşe ya da okula ya da herhangi bir ortama girdiğinizde diğer kızların makyajını görünce eminim siz de makyaj yapmak istemişsinizdir. Tabii ki tüm kadınlar daha güzel görünmek için makyaj yapar ama bunu da dozunda yapmak gerekir. Düğüne gider gibi bir makyajla kim işe gitmek ister ki? O yüzden şimdi sizinle günlük makyaj hakkında biraz konuşalım. Umarım faydalı olur.

Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Öncelikle günlük makyaj yapmadan önce tonikle yüzünüzü güzelce temizlerseniz daha iyi olur. Bunu bir tür makyaja cildinizi hazırlamak da diyebiliriz. Yüzünüzdeki lekeleri ya da ton farklılıklarını kapatmak için uyguladığınız fondötenin koyuluğuna aman dikkat! Ton farkı varsa eğer yüzünüzde bulunan daha koyu tona göre fondöteninizi seçmelisiniz. Bu arada unutmadan fondöteni kullanmadan önce yaz kış fark etmez günlük makyaj da güneş kremi kullanmalısınız bence.

günlük makyaj


Gelelim günlük makyajda gözlere


Herkes daha etkili bakışlar ister elbet. Bu yüzden bir eyeliner sevdası başladı gitti bütün kadınlarımızda. Ama eğer süremiyorsanız boşuna uğraşmayın çünkü tüm makyajını bile mahvedebilir bu eyeliner. Onun yerine göz kalemi kullanabilirsiniz mesela. Gözleriniz küçükse eğer günlük makyaj için göz içine siyah renkte kalem kullanmakla hata yaparsınız. Siyah renk gözleri daha da küçük gösterir çünkü.  Beyaz gibi soft renkler kullanarak gözünüzü hem daha büyük hem de aydınlık gösterebilirsiniz.  Bir de rimel var tabii. Rimeli sürerken de aşağı doğru bakarak sürebilirsiniz. Kirpikleriniz daha dolgun ve uzun görünecek.

Şimdi de o güzel gülüşünü biraz makyajla süsleyelim 


Bunu en iyi allıkla yapabilirsiniz. Hele de elmacık kemikleriniz belirginse ne duruyorsunuz? Yüzünüz yuvarlaksa şakaklara doğru, uzunsa şakaklardan kulağınıza doğru uygulamalısınız.
Ruj sürmeden önce dudak kremi sürerseniz daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Günlük bir kullanımdan bahsettiğimiz için bence daha çok soft renkler kullanmalısınız. Dudağım çok küçük diyorsanız dudağınızı dudak renginize yakın bir tonda olan dudak kalemiyle çevreleyin. Bunu yapmadan önce dudağınıza fondöten sürerseniz dudak çizgisi daha doğal durur. Taşırmadan dudak çizginizin dışından geçin. Ve açık renklerde ruj kullanırsanız daha büyük görünür. Eğer koyu renk ruj kullandıysanız dudağınızın ortasını açık renk bırakmalısınız. Dudağınızın iç köşesine koyu renk kalem sürün. Bu şekilde daha dolgun görünecektir. 

Adım adım makyaj tüyoları

İnsanların günlük olarak makyaj yaparken izleyebileceği birçok farklı adım vardır. İşte doğal, günlük bir görünüm için makyaj uygulamak için genel bir kılavuz:

  1. Makyajınız için pürüzsüz, nemli bir baz oluşturmanıza yardımcı olması için yüzünüzü nazik bir temizleyici ve nemlendiriciyle yıkayarak başlayın.

  2. Ardından, cilt tonunuzu eşitlemek için hafif bir fondöten veya BB krem ​​uygulayın ve makyajınızın geri kalanı için bir temel oluşturun.

  3. Lekeleri, koyu halkaları veya diğer kusurları kapatmak için bir kapatıcı kullanın.

  4. Fondöteninizi sabitlemek ve yerinde kalmasına yardımcı olmak için yüzünüze yarı saydam bir pudra sürün.

  5. Göz kapaklarınıza nötr tonlu bir göz farı uygulayın ve kırışıklığınızla karıştırın.

  6. Kirpiklerinizi belirginleştirmek ve gözlerinizi öne çıkarmak için bir göz kalemi kullanın.

  7. Kirpiklerinizi kıvırın ve onlara daha belirgin, dalgalı bir görünüm vermek için bir veya iki kat maskara uygulayın.

  8. Yanaklarınıza doğal bir renk vermek için nötr tonlu bir allık sürün.

  9. Son olarak, görünümünüzü tamamlamak için doğal bir tonda bir ruj veya dudak parlatıcısı uygulayın.

Günlük makyaj tüyolarımızı sevdiyseniz Dp parfüm kodları, en sevilen açık parfüm kodları makalemizi de okuyunuz.

Yorumlar

  1. Tüyolar için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. makyajla makyag aynı anlamları ifade eder mi ?

    YanıtlaSil
  3. Ben ruj rimel kajal kullanıyorum ama o bile iyi hissettiriyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar