lazerle dövme sildirme

Lazerle Dövme Sildirme Yöntemi Nasıl Yapılır?

Daha önce yazmış olduğumuz Dövme yaptırmak istiyorum makalesini okuyan bazı takipçilerimizin isteği üzerine yeni bir makale yazdık. Dövme yaptırmış fakat son derece pişman olmuş olan takipçilerimiz lazerle dövme sildirme yöntemi hakkında bilgi edinmek istediklerini ilettiler.

Lazerle Dövme Sildirme Yöntemi Hakkında Bilgi

Dövmenin tarihine gidecek olursak, oldukça uzun yıllar öncesine dayanan bir sanat olduğunu görürüz. İnsan vücudunun herhangi bir bölgesine uygulanabilen dövmeler, zevke göre çok farklı şekillerde ortaya çıkabilmekte ve çok sıra dışı yerlere de yaptırılabilmektedir. Bazı insanlar en standart bölge olan kol kısmını tercih ederken, bazısı el bileği, bazısı ayak bileği, bel kısmı, sırt kısmı, göğüs kısmı ve hatta biraz daha ileri gidip kalça kısmına kadar çeşitli şekillerde dövmeler uygulatabilmektedirler. Genellikle yüz kısmına uygulanması tercih edilmeyen dövmeler, bazı çılgınlar tarafından yüzleri görünmeyecek şekilde dövmeyle kaplanabilmektedir. İlk bakışta oldukça itici gelen bu görüntü, bazı insanlar için vazgeçilmez bir zevk halini almıştır. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde bilinen ve uygulanan bu sanat, usta kişiler tarafından uygulanmakta ve her zevkle karşılık vermektedir.

kalıcı dövme silme

Yaz Ayları Yaklaşırken Kalıcı Dövme Tekrar Moda Oluyor

Tüm dünyada oluğu gibi Türkiye’de de fazlasıyla yaygın olan dövmeler, çeşitli sembollerle veya şekillerle karışımıza çıkmaktadır.

Dövmeyi taşıyacak olan kişi, önceden kendisiyle bağdaştırdığı bir şekli, harfi, sembolü veya bir resmi seçerek bunu dövmeyi yapacak olan kişiyle paylaşır. Sonrasında ise vücudun istene bölgesine seçilmiş olan şekil uygulanır. Kalıcı olan bu dövmeler deri altına işlendiği için yıkamakla geçmez. Hatta geçmesi ciddi bir sorundur. Uzun yıllardır tartışılmakta olan bu konu yakın zamanda ortaya çıkan bir teknolojiyle oldukça fazla sayıda kişinin sevinmesine sebep oldu. Çünkü yaptırdığı dövmeden pişmanlık duyan veya zamanla sıkılan kişiler dövmelerini sildirmek isteyebiliyorlar. Tam da bu noktada çok etkili fakat %100 çözüm olmayabilen bir dövme sildirme yöntemi olan lazer uygulaması devreye giriyor.

Dövme Silme Operasyonu

Dövme silme operasyonu için kullanılan lazer ışını derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılması sağlanmış olur. Lazerle dövme sildirme yönteminde koyu renkli dövmelerin daha kolay silindiğini söyleyebiliriz. Fakat açık renkli veya sarı, yeşil gibi renklerin silinme işlemi daha zor olmaktadır. Bilinmesi gereken en önemli nokta, lazerle dövme sildirme işleminin bilinçli bir şekilde uygulanmasıdır. Bilinçsiz ve bilgisizce uygulanan işlemler deride yanıklara ve hasarlara yol açabilmektedirler.  Lazerle dövme sildirme fiyatları merkeze göre değişmektedir.  Bu sebeple uygulama merkezinden şahsen öğrenmek en mantıklısı olacaktır.

0 Yorumlar