dövme nedir

Dövme Yaptırmak İstiyorum

Dövme yaptırmak istiyorum demeye başladıysanız makalemizi okuyarak aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Dövme tattoo özellikle açık kıyafetler giymeye başladığımız yaz aylarında gençlerin akıllarını çeliyor. Sahillerde dolaşan çekici genç kız ve delikanlıların vücutlarına yaptırdıkları kalıcı dövmeler oldukça ilgi çekici olunca hemen her gencin aklına bende bir kalıcı dövme yaptırsam mı?  sorusu geliyor.

Dövme nedir? Dövme ne zaman ortaya çıktı?

Dövme (tattoo) derinin altına enjekte edilen mürekkeple elde edilen vücut süsleme sanatıdır. Dövme oldukça eski bir uygulama ilk çağlardan itibaren yapraklardan elde edilen boyalarla dövme yapılırdı, ilkel kabileler törenleri esnasında dövmeyi oldukça sık kullanırdı, Antik Mısır zamanından dövme yapılmış mumyalar bulundu ayrıca eski Roma'da suçlu ve kölelere dövme yapılırdı. Ülkemizde de Mardin ve Şanlıurfa da kadınlar anne sütü ve is karışımıyla uyguladıkları dövmeleri uzun zamandır kullanmakta. Dövme farklı kültürlerce farklı amaçlarla yapılırdı mesela nazardan korunmak, kötü ruhları uzaklaştırmak, büyü yapmak, uğur getirmesi için, hastalıkları tedavi etmek ve güzel görünmek için asırlarca dövme yaptırmış insanoğlu.

kalıcı dövme yaptırmak

Dövme yaptırmaya karar vermek

Kalıcı dövme yaptırmaya karar vermek oldukça zor,gençler özellikle yaz aylarında gördükleri güzel dövmeler yüzünden bir hevese kapılıp yaptırmak istiyor fakat biraz tereddütte ediyorlar.

Dövme yaptırsam nasıl olur?

Dövme yaptırmak istiyorum fakat bazı sorunlar var.

1-Onsekiz yaşından küçüğüm ve dövme yaptırmak istiyorum?

Bir çok dövmeci on sekiz yaşından küçük gençlere dövme yapmıyor ama bu önemli konuyu önemsemeyenlerde var. Dövme yaptırmadan önce kaç yaşında olursanız olun ailenizin fikrini alsanız en güzeli olur. Aileler bir anda kocaman bir dövmeyle karşılaşmaktan hoşlanmayabilir.

Dövme günümüzde asilik, marjinallik, dünyaya karşı kendini kanıtlamak için gençler tarafından tercih ediliyor. Ailesinden habersiz kalıcı dövme yaptıran bir genç öncelikle ailesinin ona karşı olan güvenini sarsar. Ailenizi bu konuda biraz sabırlı olarak ikna edebilirsiniz ama size diyeceklerini tahmin edebiliyorum. Önce bir mesleğin olsun okulunu bitir sonra yaptır. Evet dövme yaptırarak askeri okullar, polislik, mülakatla girilen işler gibi bir çok fırsatı kaybedeceksiniz önce bunun hakkında iyice düşünmeniz ve karar vermeniz gerekiyor. Bu sorunu aştıysanız ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

2-Hangi dövmeyi yaptırmalıyım?

Bu konu çok önemli dövmeniz hayat boyu sizinle kalacak, size özel, sizi en iyi ifade edecek dövme modelini kendi karakterinizle birleştirip hikayesi olan bir dövme modeli yaratmalısınız. En çok yapılan dövmeler isim dövmeleridir tamam o zaman sevgilimin ya da eşimin adını yazdırayım derseniz biraz durun orada. Hayatınızda çok değerli bir insan var fakat zaman insanların yollarını ayırabilir; olmazsa devam etmezse hatta o kişiden ileride nefret ederseniz ne olacak? Yeni sevdiğiniz insan eski aşkınızın adını her zaman görmeye mecbur mu? İsim yazdırmayı istiyorsanız çocuğunuzun, anne, babanızın ismini tercih etmeniz en güzeli olacaktır.

En çok tercih edilen dövme modelleri neler?

En çok tercih edilen dövme modelleri arasında sonsuzluk işareti, haç, kartal, Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası, müzik severlerin sıkça yaptırdığı sol anahtarı, kuş, kedi gibi hayvan figürleri, melek kanadı, kelebek, yıldız, güneş , futbol takımlarının logoları bulunmakta.

Kendi içinizden gelen sesi dinleyerek,herkesten ayrılan bir özelliğinizi vurgulayarak ilginç bir dövme modeli seçtiyseniz artık dövme yaptırmak istiyorum diyebilirsiniz.

3-Dövmemi nerede yaptıracağım?

Ailenizi ikna ettiniz, iş yerinizde bir sorun çıkarmayacağını düşünüyorsunuz, hangi dövmeyi yapacağınızı da belirlediniz şimdi en zor aşamaya geçiyoruz acaba dövmemi nerede yaptıracağım? Bu gerçekten önemli bir sorun tamamen hijyenik ortamda ve işinde usta bir dövme sanatçısı bulmanız şart. Daha önce dövme (tattoo) yaptırmış arkadaşlarınıza danışarak, çevrenizdekilerden sorup soruşturarak önerilen dövmecilerin stüdyolarına giderek incelemeler yaparak daha önce ortaya çıkardıkları işleri inceleyerek bir sonuca varabilirsiniz. Sakın en ucuz olanı seçmeyin çünkü vücudunuza uygulanacak işlem hayatınızı etkileyecek. Büyük şehirlerde son gelişmeleri yakından takip eden gayet başarılı dövme sanatçıları mevcut.

Dövme sanatçısına karar verdiyseniz onunla önce bütün detayları konuşun ilk kez dövme yaptıracaksanız basit modelleri tercih etmeniz en güzeli olacaktır. Karmakarışık, rengarenk bir dövme yaptırmak istiyorsanız bunu dövmecinize gösterip fikrini alın. Dövmeciniz istediğiniz modeli yapabilecek kadar deneyimli olmayabilir bu yüzden neler yapabileceğini dikkatlice dinleyin ki ortaya güzel sonuçlar çıksın.

Beğendikleri modele hiç benzemeyen dövmelere sahip insanlar var, baktığınızda dövmesinin ne olduğunu kendileri bile anlatamıyorlar ve sildirmek için tonlarca para harcıyorlar.

dövme fiyatları

En çok nerelere dövme yaptırılıyor?

Daha sonra dövmenizi vücudunuzun hangi bölgesine yaptıracağınızı gene dövmecinizle belirleyebilirsiniz. En çok dövme üst kol, bilek, bel, ayak bileği, sırt, ense, göbek bölgesinde tercih ediliyor.

Dövme fiyatları

Dövmecinizle modele karar verdikten sonra para konusunu konuşun ne kadar karmaşık bir dövmeyse fiyat o kadar yükseliyor. En ufak dövmeler çoğu yerde yüz elli liradan yapılmakta. Daha sonra randevunuzu alarak büyük günü bekleyebilirsiniz.

En çok hangi dövme bölgesi acır?

Dövme randevunuzu beklerken aklınızda devamlı olarak acıyacak mı acaba sorusu olacaktır. Dövme bazı bölgelerde son derece az bir acı verirken bazı bölgelerde oldukça can yakabilir. Dövme yaptıran kişiler düşündüklerinden son derece az acıdığını belirtmektedir. İnsanların acı eşiği birbirinden farklı olduğu için bir başkasında acıyan bir bölge diğerinde acımaya bilir. El, ayak bileği, göğüs, boyun, parmaklar gibi bölgeler daha çok acırken omuz, kol, bacak, kalça bölgelerinde daha az acı hissedilir.

Dövme yaptırma vakti geldiyse alkollü içecek içmemeye, kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamaya dikkat edin. Muhtemelen ilk başlarda biraz acıyacak ama daha sonra alışacaksınız ve acıyı hissetmemeye başlayacaksınız. Dövme sanatçısının hijyene dikkat ettiğinden, eldiven kullandığından emin olun. En basit dövmeler yaklaşık yarım saatte bitmekte çok karmaşık dövmeler bazen bir kaç seansta bitmektedir.

Dövme bakımını nasıl yapacağım?

Dövmeniz bittikten sonra artık açık bir yaraya sahipsiniz enfeksiyon kapmamasına dikkat etmelisiniz. Dövmeniz en az üç gün suya değmemeli, güneşten korumalısınız bu yüzden yaz tatilinizde bir delilik esnasında değil de güneşin daha az yakıcı olduğu sonbahar aylarında dövme yaptırabilirsiniz. Dövme(tattoo) yaptırdıktan sonra denize giren bir gencin öldüğü haberlerine mutlaka rastlamışsınızdır.

Dövmeciniz bakımı zaten detaylı olarak size anlatacaktır bazı dövmeciler kesinlikle su değdirmeyin baticonla temizleyin derken bazıları antibakteriyel sabunla yıkadıktan sonra after tattoo kremleri ya da bepanten gibi kremleri yedirerek uygulamanızı isteyecektir. Dövmeniz yaklaşık on günde iyileşecektir eğer enfeksiyon kaptırırsanız hemen doktorunuza başvurun dövmecinize zaman zaman uğrayarak kalıcı dövmenizi göstererek emin olabilirsiniz. Bu esnada meraklı arkadaşlarınızın dövmenizi ellemesine izin vermeyin.

Dövmeniz iyileşse bile güneşe çıkarken her zaman koruyucu krem sürerek silikleşmesini engelleyebilirsiniz. Silikleşmiş, dağılmış dövmelerinizi tekrar dövmecinizde canlandırabilirsiniz.

Artık havalı ve ilgi çekici bir dövmeniz var peki ikinci kere dövme yaptırmak istiyorum demeye hazır mısınız? İlginç konulardan hoşlanıyorsanız Paranormal olaylar makalemizi de okuyun.

16 Yorumlar

  1. Dövme yaptırmayı düşünmüyorum ama yaptıranlara çok yakışıyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bazı dövmeler çok etkileyici görünüyor.

      Sil
  2. çabuk değişen sıkılan yapım gereği kalıcı dövmelere sıcak bakamıyorum ama estetik görünenleri var yok değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dövme devamlı sizinle birlikte olacağı için yaptırmayın sıkılırsanız çok pişman olursunuz.

      Sil
  3. ne moda oldu yaaa. çok da hoş. yaptırmadım ama olabilir yaniiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen çoktan dövme yaptırmış olmalıydın marjinalsin güzelim.

      Sil
  4. İstiyorum fakat geri pişman olur muyum? bilmiyorum açıkcası iyi karar verilmeli. Güzel bir yazı elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcı dövme yaptırmadan iyice düşünmek şart teşekkürler.

      Sil
  5. Dövme yaptırmak bence cesaret ister o cesaret bende yok ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok doğru sadece cesur insanlar dövme yaptırabilir bencede.

      Sil
  6. Geçici kına ile yapılan dövmeleri zaman zaman yaptırdım. Ama kalıcı dövme düşünmedim. Bazı dövmeler gerçekten çok hoş duruyor. Ilk resimdeki kelebek de çok güzel 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcı dövme yaptırmak için önce cesaret toplamak lazım.

      Sil
  7. Dikkate alınması gereken önemli bilgiler

    YanıtlaSil
  8. Ben dövme yaptırmadım hiç. Öyle koca koca dövmeleri de ben beğenmiyorum. Küçük simgeler belki olabilir.

    YanıtlaSil