beyaz saçları siyahlaştırma


Beyaz Saçları Siyahlaştırma Yöntemleri


Beslenme bozukluğu ve hayat şartları nedeniyle bazen erken yaşlarda beyaz saçlar ortaya çıkabiliyor. Bu durum genç yaşlarda olan kişiler için oldukça rahatsız edici bir durum olmaktadır.Tabii ki yaşlanmanın vermiş olduğu saç beyazlaması değil de, hatalı bir yaşam tarzına bağlı olarak saç beyazlamasını engelleyebilecek yöntemler elbette bulunmaktadır. Beyaz saçları siyahlaştırma yöntemleri tam aradığınız bilgileri içermektedir.

Beyaz Saçları Siyahlaştırma Yöntemleri Nelerdir?


B12 Vitamini İle Saçlarınızı Kuvvetlendirin

Saçlar için B12 vitamini tedavi etme konusunda en güçlü destekleyici olmaktadır. Kafa derisinin sağlıklı ve daha güçlü olmasını sağlayarak saçların beyazlamasına karşı engelleyici özelliği bulunur. B12 vitaminleri şu ürünlerde daha çok görülür bu meyveleri yemek beyaz saçları siyahlaştırma yöntemleri arasında en çok kullanılandır.

*Erik.
*Peynir.
*Kızılcık.
*Avokado.
*Portakal.
Ayrıca maya gibi besinlerin tüketilmesi de saçın sağlığı açısından önemli rol üstlenir.

Sıcaklara Karşı Koruma Sağlamak

Sıcak hava ter ile birlikte kafa derisini kurutur ve bu nedenle saç folikülleri zayıflama görerek güçsüzleşme durumu başlar. Böylece saçlar ilk adımda grileşme yaşar ve daha sonraları beyaz renk kazanır. Bu nedenle gündüz aşırı sıcaklarda güneşe çıkılacağı zaman mutlaka şapka veya şemsiye kullanılması gerekir. Aşırı olan sıcak su ile banyo yapmak ta saçlar için sakıncalıdır. Buna ek olarak fön ile kurutma yapılması da saçlara zarar verebiliyor. Makine kullanılırken saçlara yakın temasta kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Yıpranmış saçlarınız var ise sıcak değil tam tersine soğuk ürünler kullanılması gerekir. Bu tipte olan serin ürünler düzenli kullanım ile kafa derisinde nem oluşturur. Kafa derisinin PH derecesi normale geldiği vakit beyaz saçlar folikülleri biterek gider ve yeni saçlar oluşur.

Biotinli Ürünlerden Faydalanın

Biotin, saçın rengini veren en önemli doğal madde olmaktadır. Bu nedenle içeriğinde biotin maddesi bulunan yulaf ve badem gibi değerli besinlerin tüketimini sağlamak, erken yaşlarda beyazlaşan saçlara sahip olmanızın önünü kesecektir. Bazı saç kozmetik ürünleri içerisinde de biotin maddesi bulunur. Bu ürünlerden faydalanarak saçınıza destek olabilirsiniz.

Beyaz saçları siyahlaştırma yöntemleri makalemizi sevdiyseniz Saç bakımında bilinmeyenler yazımızı da okumalısınız.





1 Yorumlar