Doğum çantasında neler olmalı


Doğum Çantasında Bulunması Gerekenler


Doğum çantasında neler olmalı? Eskiden böyle hazırlıklar yapılmazdı. Ancak imkânların artması ile her anne adayı doğuma az bir zaman kala doğum çantası hazırlamaktadır. Doğumdan önce çantanın hazırlanması doğum anında yaşanan telaşla önemli ürünlerin unutulması sorununun önüne geçmiş olunur. Doğum çantasında bulunması gerekenler kişinin kendine göre artabilir ya da azalabilir. Ayrıca doğum yapılacak olan hastanenin imkânları öğrenilerek ona göre doğum çantasına ürün eklenmeli ya da eklenecek ürünler çıkarılmalıdır. Doğum çantasında neler olmalı?

Doğum çantasında bulunması gereken eşyalar ne zaman hazırlanmalı?

Doğum çantası, hamileliğin 32. İle 34. haftalarında hazırlanmaya başlanabilir. Normal olarak gerçekleşen doğumlarda hastanede 1 gün kalınır. Ancak komplikasyonlu durumlarda hastanelerde 2 gün yatılı olarak kalınabilir. Buna göre de önceden tedbir amaçlı olarak çantada her şeyin hazır bulunması gerekmektedir.

Doğum çantası hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı da doğum yapılan mevsimdir. Mevsime göre kıyafetler seçilerek doğum çantasına eklenmelidir. İhtiyaç olan her şeyin elin altında olmasını sağladığı için doğum çantası çok önemlidir. Erken doğuma karşı da anne adaylarının çantalarını son günlere kalmadan hazırlaması önem arz etmektedir.

Doğum Çantasında Bulunması Gerekenler


1 ) Battaniye
Mevsime dikkat edilerek battaniye tercih edilmeli ve doğum çantasındaki yerini mutlaka almalıdır. Kış mevsimi ya da sonbahar aylarında doğum yapılacak ise örme battaniye seçilmelidir. Ancak yaz mevsiminde doğum yapılacak ise penye battaniyeler tercih edilebilir.

2 ) 2 Tane Bebek Takımı
Hastane çıkışı diye adlandırılan bebek setlerinden seçilecek 2 tane takımın doğum çantasında yer alması gerekmektedir. Hastanede kalınacak olan süre bilinemediği için ve bebeğin kaka yapma ihtimaline karşın takım sayısı 3’ede çıkarılabilir. Doğum çantasında unutulmaması gereken en önemli eşyalardan biri bebek takımıdır.

3 ) Çıtçıtlı Badi
Bebeklerin göbek kordonları nedeni ile çapraz kapanan iç zıbın ya da çıtçıtlı badi alınabilir. Sayısı ise en az 4 tane olmalıdır. Sayısı hastanede kalınacak olan güne göre değişebilir.

4 ) Şapka
Bebeklerin doğduklarında en çok üşüye yerleri kafalarıdır. Bu nedenle doğum çantasında 2 tane penye bebek şapkası bulunmalıdır.

5 ) Bebek Bezi
Doğum çantasında mutlaka olması gerekenlerden biri de bebek bezidir. En az 10 tane bebek bezinin çantada yer alması gerekir. Çünkü bebekler doğduğunda az da olsa sık sık altlarına yapmaktadır. Narin bedenleri zarar görmemesi için sürekli bezlerin değiştirilmesi gerekir. Doğum çantasında neler olmalı okumaya devam edin.

6 ) Islak Mendil
Doğum çantasında bulunması gereken ürünlerden bir tanesi ıslak mendildir.

7 ) İki Tane Pijama Takımı
Anne adaylarının kendisi için en az iki tane pijama takımı alması gerekir. Sürekli bebek emzirmek gerekeceği için önden düğmeli olan ve kolay açılan modellerin tercih edilmesi gerekir.

8 ) Havlu
Doğum çantasında anne adayları için alınması gereken ürünlerden biri de havludur. Annelere her türlü yarayacak olan bu ürünün unutulmaması gerekir.

9 ) Süt Sağma Pompası
Bebeğin anneyi emmesinin zor olması nedeni ile ilk anlarda emzirmek çok zordur. Bu duruma karşın önlem olarak süt sağma pompasının alınması gerekir.

10 ) Çorap
Hem bebek hem de anneler için çorap çok önemlidir ve en az ikişer tane çorap doğum çantasında yerini almalıdır. Bunlardan başka neler olabilir?

Doğum Çantasında Neler Olmalı?

Doğum çantası hazırlamak her anne adayı için önemli bir adımdır. Tüm gerekli şeyleri içeren bir çantaya sahip olmak, doğum sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlamaya yardımcı olur ve doğum sırasında neye ihtiyacınız olabileceği konusunda endişelenme stresini azaltır. İşte bir doğum çantasında olması gerekenlerin listesi:

  1. Rahat kıyafetler: Doğum sonrası için birkaç rahat ve bol kıyafet ve emzirme geceliği yanınıza alın.

  2. Tuvalet Gereçleri: Diş fırçası, diş macunu, şampuan, saç kremi, sabun ve losyon, doğumdan sonra işe yarayacak birkaç parçadır.

  3. Kişisel eşyalar: Hastanede daha rahat kalmanıza yardımcı olmak için saç fırçası, saç tokası ve bir çift rahat terlik gibi eşyaları yanınıza alın.

  4. Elektronik: Bir kamera, telefon şarj cihazı ve ihtiyaç duyabileceğiniz diğer elektronik ürünleri yanınızda getirin.

  5. Atıştırmalıklar: Doğum sürecinde enerji seviyenizi yüksek tutmak için kendiniz ve eşiniz için granola barlar, meyve ve su gibi sağlıklı atıştırmalıklar alın.

  6. Eğlence: Doğum ve iyileşme sırasında zaman geçirmek için kitap, dergi veya tablet getirin.

  7. Gerekli belgeler: Sigorta bilgileri, kimlik ve doğum planınız gibi önemli belgeleri unutmayın.

  8. Emzirmenin temelleri: Emzirmeyi kolaylaştırmak için emzirme pedleri, anne sütü saklama torbaları ve bir emzirme yastığı koyun.

  9. Ağrı giderme seçenekleri: Doğum sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz herhangi bir ağrı giderme seçeneğini doktorunuza sorun ve bunları doğum çantanıza koyun.

  10. Araba koltuğu: Bebeğinizi eve güvenli bir şekilde taşımak için uygun şekilde monte edilmiş bir araba koltuğu getirdiğinizden emin olun.

İyi paketlenmiş bir doğum çantasına sahip olmak hastanede daha rahat kalmanızı sağlayacak ve stresinizi azaltacaktır. Bu eşyaları doğum tarihinizden birkaç hafta önce paketlediğinizden emin olun, böylece hastaneye gitme zamanı geldiğinde hazırlıklı olursunuz.


Doğum çantasında neler olmalı makalemizi sevdiyseniz Batıklar için öneriler yazımızı da okumalısınız.

1 Yorumlar

  1. Dogum çantasında neler olmalı başlıgı adı altında dogum hazırlıgında olanlara başucu tavsiyeleri vermişsiniz elinize saglık

    YanıtlaSil