istenmeyen batıklar


Batıklar İçin Doğal Çözüm Önerileri Nelerdir?

Batıklar, genellikle yaz aylarında daha çok görülen ve birçok kadını rahatsız eden problemlerden bir tanesidir. Bazen ağdadan hemen sonra görülmeye başlayan batıklar, bacak bölgenizde kaşınmaya, kırmızıya yakın kötü bir görünüme sebep olmaktadırlar. Batıklar için doğal çözüm önerileri nelerdir?

Ponza Taşı İle Batıklara Son


Ponza taşı ile hem bacaklarınızdaki batıklardan kurtulup hem de cildinizi tertemiz bir hale getirebilirsiniz. Topuk taşı hemen hemen her evde olarak bulunur. Topuğunuz için kullandığınız ponza taşını asla bacağınızda kullanmayınız. Aktarlardan yeni bir tane alarak her bir bölge için ayrı ayrı kullanmalısınız.

Duştan hemen önce ponza taşını bacaklarınıza aşağı-yukarı ve yuvarlak çizerek dairesel hareketle uygulayın. Cildinizi tahriş etmemeye özen gösterin. Bu işlemi yaparken bacaklarınızdaki ölü deri tabakasının pul pul döküldüğünü göreceksiniz. Daha sonraki aşamada soğuk su ile bu bölgeyi temizleyin.

Batıklara Doğal Çözüm İçin Malzemeler Nelerdir?

·         Bir tatlı kaşığı kekik yağı
·         Bir tatlı kaşığı kahve telvesi
·         Bir tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
·         Bir tatlı kaşığı doğal limon yağı

Maskenin Uygulanması

Bütün malzemelerimizi derin bir kaba koyarak iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hazırlamış olduğumuz kremi batık problemi olan yerlere masaj yaparak sürüyoruz. Bir müddet sonra batıklarınız yumuşayacak ve yavaşça üste çıkacaktır. Çekip alabilirsiniz.

İstenmeyen Batıklar İçin Karbonat

·         Bir tatlı kaşığı karbonat
·         İki yemek kaşığı yoğurt
·         Yarım limon suyu

Uygulanması

Ufak bir kâsede karbonatla ile yoğurdu karıştıralım. Daha sonra banyoda batıkların olduğu yerleri iyice ovalayarak masaj yapın. Banyodan çıkıp bacaklarınızın ıslaklığını kuruladıktan hemen sonra hazırlamış olduğunuz karışımı bacaklarınıza yedirerek sürün. Karışımı bacağınızda 20 dakika bekletip kurulayın. 20 dakika bekleyen karşımı daha sonra limonlu suyla masaj yaparak durulayın. Bu karışımı haftada en az 2 kez uygulamanız gerekmektedir. 

Batıklar için doğal çözüm önerileri hoşunuza gittiyse Muhteşem saçlar için hangi besinler yenmeli? makalemizi de okumalısınız.

Kıl batıklarından kurtulmak istiyorsanız banyo esnasında iyi bir kese uygulayabilirsiniz. Kese sayesinde derine inen batıkların çıkmasını engeller ve çıkan kıl batıklarından rahatça kurtulabilirsiniz. Kıl batığı problemi genel olarak ağdadan sonra yaşanmaktadır. Batık tedavi görüyorsanız bir süre ağda kullanmamakta fayda vardır. Tedavi esnasında ağda ile kılları almak yerine kısa bir süre için jilet tercih edebilirsiniz.

3 Yorumlar