11 yaşındaki çocuğun boyu kaç olmalı?


Çocuğunuzun Boyu Kısa Mı Neler Yapmalısınız?


Her anne baba çocuğunun uzun boylu olmasını ister. Kısa boylu olması anne babalar da endişe yaratır.  Bunun için de birçok faktörü araştırma yoluna giderler. Mesela 11 yaşındaki çocuğun boyu kaç olmalı gibi. Ancak bilimsel olarak bu olaya yaklaşmak en doğru olanı olacaktır. Çocuğunuzun boyu kısa mı bu soruda tereddüt ediyorsanız makalemizi okumaya devam ediniz. Anne babaların çocuklarının boylarını uzatabilmek için sürekli beslenmesini, bir şeyler tüketmesini isterler. Tabi ki sağlıklı ve doğru beslenmek çocuğun boyu için önemlidir. Ancak fazla yemek yedirilmesi obezite veya aşırı kilo alma gibi hastalıklara da neden olabilir. Bundan dolayı bilimsel yolların desteklenmesi ve bu yolların takip edilmesi en doğru olanıdır.

Çocuğunuzun boyunun uzaması için yapılması gerekenler:

11 yaşındaki çocuğun boyu kaç  olmalı okumaya devam edin. Eğer çocuğunuzun boyu 3 yaşından sonra yılda ortalama en az 5 cm den az uzuyorsa çocuğunuzun gelişiminde bir problem olabilir. Bunun için tıbbi yardım alınmalı ve doktora başvurulmalıdır.
Boy uzaması belli bir yaşa kadar cinsiyet farkı pek fazla gözetmez. Ancak ortalama olarak 5 yaşından sonra cinsiyet boy uzaması için önemli bir farktır. Bundan dolayı sabırlı olmanız gerekmektedir. Ayrıca erkek ve kız çocuklarının gelişim süreçlerinin bitişi de aynı yaşlarda değildir. Erkekler 20 yaşına hatta bazen 20 yaşından sonra da gelişmeye devam ederken kız çocukları için bu durum geçerli değildir.

Çocukların boyunun uzaması genetikle de alakalı bir durumdur. Nadir olarak anne babanın etkisinin az olduğu çocuklar olsa da hemen bütün çocuklarda anne babanın genetiği oldukça önemlidir. Ancak annesi babası kısa boylu çocuk diyerek bu olayın üstünü kapatmak önemsememek de doğru bir yol değildir. Tedavi sonucunda anne babanın boyundan daha uzun boylu bir nesil yetiştirmek mümkündür.

Tedaviye başlama yaşı da oldukça önemlidir. Kız çocuklarında ergenlik çağına gelmeden başlanan tedavilerden daha olumlu sonuçlar alındığı görülmüştür. Adet görmeden önce tedaviye başlaması neticesinde kız çocuklarının boyunun uzaması mümkündür. Erkek çocuklarda da erken yaşta tedavi önemli olsa da ergenlik döneminde de tedavi edilmeler halinde boylarında uzama görülmektedir. Kısa boylu çocuk sahibi iseniz olayı önemseyerek hemen doktorunuza başvurunuz. 
Doğum çantasında bulunması gereken eşyalar yazımızı da okumalısınız.

11 Yaşındaki Çocuğun Boyu Kaç Olmalı?

11 yaşında bir erkek çocuğunun ortalama boyu 137 cm ila 165 cm'dir. Bununla birlikte, yüksekliğin bireyler arasında büyük farklılıklar gösterebileceğini ve genetik, beslenme ve genel sağlık gibi birçok faktörden etkilendiğini unutmamak önemlidir. Bazı çocukların ortalamadan daha uzun veya daha kısa olması ve yine de sağlıklı kabul edilmesi normaldir.

Çocukluğun ilk yıllarında çocuklar hızla büyürler ve yılda 8 cm'ye kadar büyüyebilirler ancak ergenlik çağına yaklaştıkça bu hız yavaşlar. 11 yaşındaki erkek çocukların çoğu, önemli büyüme atakları yaşadıkları ergenlik çağının erken evrelerine giriyor.

Boyun bir çocuğun genel büyüme ve gelişiminin sadece bir yönü olduğunu not etmek de önemlidir. Bir çocuğun kilosu, vücut kompozisyonu ve kas kütlesi de genel sağlıklarında önemli rol oynar.

Çocuğunuzun büyümesiyle ilgili endişeleriniz varsa, genel sağlığını değerlendirebilecek ve gelişimi konusunda rehberlik sağlayabilecek bir çocuk doktoruna danışmanız en iyisidir. Ayrıca çocuğunuzun büyümesini zaman içinde izleyebilir ve sağlıklı büyüme ve gelişmeyi desteklemek için herhangi bir müdahalenin gerekli olup olmadığını belirleyebilirler.

Sonuç olarak, 11 yaşında bir erkek çocuğunun ortalama boyu 137 cm ile 165 cm arasında olsa da, her çocuğun benzersiz olduğunu ve farklı bir hızda büyüyebileceğini unutmamak önemlidir. Bir çocuk doktoru ile yapılan düzenli kontroller, çocuğunuzun olması gerektiği gibi büyüyüp geliştiğinden emin olmanıza yardımcı olabilir. 11 yaşında çocuğun boyu kaç olmalı? Çocuğunuzun boyu kısa mı ve alınabilecek önlemleri makalemizde ayrıntılarıyla anlattık.


0 Yorumlar