doğal saç açıcı

Sirkeyle Saç Rengi Açmak Nasıl Olur?

Yaz gelince kumral olanlarımızın saçları güneşle beraber sararabilirken benim gibi koyu renkli inatçı saçlara sahip olanlarımız üzülmeden edemiyor, biliyorum. Bu yazımızda her derde deva sirkenin saçlarımız üzerindeki sihrinden nasıl yararlanabileceğimizi anlatacağım. Doğal saç açıcı kullanarak yani sirkeyle saç rengi açmak nasıl olacak yazımızda tüm ayrıntıları bulabilirsiniz.

Sirke Kullanarak Saç Rengi Açmak Çok Kolay

İlk olarak bir cezvede 4 fincan su kaynatıp, 4 yemek kaşığı da elma sirkesi ekleyip 15-20 dakika kadar soğumasını bekliyoruz. Eğer saçlarınız çok çok koyu renkli ise yarım fincan soya sosu ekleyebilirsiniz.

Soğumasını beklerken saçlarımızı şampuanla yıkamadan önce sirkeyle yıkıyoruz. Bu şekilde saçlarımız temizleniyor.

Soğuyan sirkeli suyu da şampuanı duruladıktan sonra saçlarımıza döküyoruz. Ardından saçlarımızı kurutuyoruz.

Ardından boş bir sprey şişesinin yarısına taze sıkılmış limon suyu yarısına ise elma sirkesi ekliyoruz. Eğer sarışınsanız beyaz sirke kullanmanızı öneririm. Karışımı iyice çalkaladıktan sonra renginin açılmasını istediğimiz bölgeleri bolca ıslatıyoruz. Dilersek tamamını da ıslatabiliriz tabii ki ama sonuçta diğer saç boyalarında olduğu gibi bu tarifte de saçtan saça farklılık gözlemlenebilir. Bu yüzden küçük bir bölgede denemeniz daha iyi olacaktır.

Islattığımız saçlarımızı kendi kendine kuruması için bırakabileceğimiz gibi güneşten de yardım alabiliriz.

Eğer bu tarifin etkisini beğenirseniz sprey şişenizi güneşlenirken yanınıza alıp kurudukça ıslatarak saç renginizi dilediğiniz şekilde açabilirsiniz. Eğer daha önceden sirkeyle veya limonla olumsuz bir deneyiminiz olduysa bunu uygulamamakta yarar var. 
Hem her şeyin doğal olanı en güzeli değil midir? 

Sirkeyle saç rengi açmak yazımızı beğendiyseniz Kozmetik nedir? yazımızı da okuyun.

Sirke Saçı Kurutur mu?

Saçları sirke, özellikle elma sirkesi (ACV) ile beyazlatmak, saç rengini açmanın doğal bir yoludur. Sirkenin asidik özellikleri saçın doğal pigmentlerinin soyulmasına yardımcı olur. Ancak, bu yöntemin geleneksel saç ağartma yöntemleri kadar iyi çalışmayabileceğini ve saçınızın doğal rengine bağlı olarak sonuçların değişebileceğini unutmamak önemlidir.

Saçınızı sirke ile ağartmayı denemek istiyorsanız takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Eşit miktarda su ve ACV'yi bir sprey şişesinde karıştırın.
  • Karışımı kuru saça uygulayın ve 30 dakika ile 1 saat arası bekletin.
  • Sirkenin saça nüfuz etmesine yardımcı olmak için saçınızı bir duş başlığı veya streç filmle örtün.
  • Saçınızı suyla durulayın ve daha fazla renk açmak istiyorsanız işlemi tekrarlayın.

Sirkenin saçınızı kurutabileceğini unutmamak önemlidir, bu nedenle saçınızı sirke ile ağarttıktan sonra derinlemesine bakım uygulaması yapmanız önerilir. Ayrıca, saç ağartmanın saçınıza zarar verebileceğini unutmamak önemlidir, bu nedenle saçınızı ne sıklıkta ağarttığınıza dikkat etmelisiniz.

Ayrıca, saç beyazlatmanın saçınızın ve saç derinizin sağlığı ve bütünlüğü üzerinde bir etkisi olabileceğini akılda tutmak önemlidir, bu nedenle bu yöntemi denemeden ve profesyonel bir kuaföre danışmadan önce her zaman bir yama testi yapmanız önerilir. Sirkeyle saç rengi açmak bu kadar kolay.

2 Yorumlar

  1. Bu yöntemi bilmiyordum, aklımda olsun. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. hi. duymamıştım bu sene deneyeyim. teşekkürler canım:)))
    sevgiler
    makyajlıkareler

    YanıtlaSil