saçları güzelleştiren besinler

Muhteşem Saçlar Yaratan Besinler

Saçlar özellikle bayanları için oldukça önemlidir fiziksel görünüş için saçlarına oldukça fazla önem teşkil eder. Sağlıklı, dolgun, parlak saçlara sahip olmak için hanımlar bazı besinler tüketmek gerek bu gıdalar muhteşem saçlar yaratan besinler olarak adlandırılır. Saçları güzelleştiren besinler tüketerek sağlıklı ve muhteşem saçlara sahip olabilirsiniz.

Muhteşem saçlar yaratan besinler nelerdir?

Havuç, birçok yararı olan havucun özellikle sağlıklı saç kökleri ve dolgun, parlak saçların oluşmasını sağlar. Saçlar da ki dökülmeye, kırılmaya karşı saçları korur.

Ispanak, marul, pazı, lahana gibi sebzeler için de ki vitaminler saç ve saç derisine oldukça yarar sağlar ve muhteşem saçların oluşmasına yardımcı olur. Bu sebzeleri özellikle haşlayarak tüketmeye çalışın. Deniz ürünleri için de oldukça yararlı yağlar bulunmakta bu yağlar kalp damar hastalıklarına zihinsel ve fiziksel olarak cilde oldukça yararları vardır. Bunun dışında oldukça önemli yarı da saçlara olan yararıdır saç köklerine, saçın sağlıklı uzamasını sağlar ve parlak, dolgun muhteşem saçların ortaya çıkmasını sağlar.

Ceviz, badem, fındık ve bunlar gibi kabuklu olanların için de yararlı yağlar bulunmakta, bu yağlar muhteşem saçların oluşmasını sağlamaktadır. Günde bunlar da 4-5 tane tüketmeye çalışın. Bu yağlar dökülen saçların yerine yeni saçların çıkmasını sağlar, saç ve saç köklerini kuvvetlendirir ve saça parlaklık ve dolgunluk verir.

Hayvansal gıdalar içerisin bolca vitamin vardır bu vitaminler saç, saç kökleri ve saç derisine mükemmel etki yapar. Muhteşem saçlar yaratan besinler arasında hayvansal gıdaları atlamamak gereklidir.

Saçları güzelleştiren besinler arasında bulunan yumurta, süt, peynir ve kırmızı etin için de ki vitaminler muhteşem saçların oluşmasını sağlarlar Zeytin ve zeytinyağı özellikle zeytinyağı hem yemeklerde, salatalarda ve saç ve saç diplerine uyguladığınız da yararları saymak bitmeyen fayda sağlar. Zeytinyağı ayrıca cilt sorunlarına ve kırışık ve cilt lekelerini de ortadan kaldırır.
Sirkeyle doğal saç açmak makalemizi de okumayı unutmayınız.

3 Yorumlar

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Sanki benim için yazmışsınız bu konuyu teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. bu besinler sadece saçlar için değil tüm vücut için çok faydalı ,düzenli tüketebilsek hepsini:))))

    YanıtlaSil