Sarkma karşıtı maske

Olgun ciltler için maskeler

Kırklı,ellili yaşlara geldikçe cildimize ayrı bir önem göstermemiz gerekmektedir. Olgun ciltler için maskeler vazgeçilmez rutinimiz arasına girmelidir.

Olgun cilt nedir?

Olgun cilt kırk yaşından büyük incelmeye maruz kalmış ciltlere denir. Erken yaşlarda başlamış olduğunuz temizleme rutinlerinize aynı şekilde devam etmek ve ekstra bakım yapmanız gerekmektedir. Olgun ciltlerde yağ üretimi azalır,cilt elastikiyetini kaybeder. Yüz şeklimiz yer çekimine yenik düşer. Hormonlar bozulur, kolajen desteği gerekir, kan dolaşımını düzenleme zorunluluğu doğar. Cildi nemlendirmek için hücre yenileyici maskeler uygulamak ve yüz yogası yaparak yüzün sarkmasını önlemek gereklilik halini alır.

Olgun ciltler için maskeler

Olgun ciltler için maskelerin illaki hazır satılan maskeler olmasına gerek yoktur. Ev yapımı doğal cilt bakımı maskeler yeterli gelecektir.

Sarkma Karşıtı Maske

Sarkma karşıtı maske için malzemeler

1 avokado

1 salatalık

Yarım Limon

-Bütün malzemeleri blenderda karıştırıp boynumuza ve yüzümüze sürelim. Yarım saat sonra maskeyi temizleyebilirsiniz, haftada bir uygulamak yeterli olacaktır.

Göz Kenarları için maske

Göz kenarında oluşan kırışıklıklardan kurtulmak için yapacağımız maskenin malzemeleri

1 çay kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı salatalık suyu

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı jojoba yağı

-Bütün malzemeleri karıştırıp gözünüze değdirmeden göz çevresine sürünüz, on beş dakika sonra ılık su ile temizleyiniz. Gün aşırı maskeyi yapabilirsiniz.

Siyah noktaları temizleyen maske

Siyah noktaları temizleyen maske malzemeleri

1 limon

1 kase yoğurt

-Limonu sıkarak yoğurt ile karıştırın.Yüzünüze sürün göz çevresine değdirmemeye çalışın. Yaklaşık on beş dakika sonra ılık suyla temizleyin,haftada bir uygulayabilirsiniz.

Olgun ciltler için maskeler, sarkma karşıtı maske, göz kenarları için maske, siyah nokta temizleyen maske olgun ciltlerin cilt bakımında eklemesi gereken güzel bakım önerilerinden. Deneyen okuyucularımızın yorumlarını mutlaka bekliyoruz.

6 Yorumlar

  1. Harika tarifler bi kaç tanesini deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maske tariflerimizi beğendiğine sevindim canım.

      Sil
  2. Çok güzel maskeler hepsi de. Olgun cilt tanımına uyanlardanım tavsiyelerini dikkate alacağım canım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olgun ciltler daha bakımlarına dikkat etmeli.

      Sil
  3. limonlu yoğurt maskesini sık sık yapmam lazım

    YanıtlaSil