yüz yogası

Otuzlu yaşlara geldiğinizde kırışıklıklarda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Gençleştirici Yüz Yogası Hareketleri ile kırışıklıkların oluşmasını geciktirebilir, oluşmuş kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz. Yüz yogası hareketlerini yapmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

Yüz Yogası nedir?

Vücudumuzun deformasyona uğramaması için devamlı olarak yürüyüş, egzersizler yaparak çalışmalar yapmamız gerekiyor aynı şekilde yüzümüzde zaman içinde sarkıp, kırışarak yer çekimine karşı koyamaz. Eğer genç yaşlardan başlayarak bazı basit hareketlerle yüz yogası yaparak yüz kaslarımızı çalıştırırsak yüzümüzün şeklinin bozulmasını önleriz.

Gençleştirici yüz yogası hareketleri

Size önereceğimiz basit yüz yogası hareketlerini düzenli olarak yapmanız halinde kısa sürede toparlanmış bir yüze sahip olacaksınız.

Göz çevresi hareketleri

Göz çevresi yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü bölgedir. Gözlerinizin kenarlarına orta ve işaret parmağınızı koyarak kaşınıza doğru çekin. Gözleriniz çekik vaziyetteyken göz kapaklarınızı açıp kapatın. Gözünüzü on kere açıp kapattıktan sonra elinizi çekip gözünüzü dinlendirin. Beş kere yüz yogası hareketini tekrar edebilirsiniz.

yüz yogası hareketleri

Yanak hareketi

Gençleştirici Yüz Yogası Hareketleri dışında elma yemek de yanak kaslarını geliştirmek için en güzel yöntemdir. Düzenli olarak U ve X harflerini yanaklarınızı gerdirerek tekrarlarsanız yanak kaslarınız güçlenecektir. Her bir harfi 5 kere tekrarlayabilirsiniz.

Alın hareketi

İşaret parmağınızı alnınızın orta noktasına koyarak 10 saniye kadar daireler çizerek masaj yapınız. Yüz yogası hareketini 5 kere tekrarlayabilirsiniz. Alın kırışıklıklarının hafiflediğini göreceksiniz.

Gerdan hareketi

Boynunuzu ileri doğru gerdirin ve alt çenenizi üst dudağınıza doğru kaldırıp bırakın. Yüz yogası hareketini on kere tekrarlayın. İlk bir kaç gün hafif bir ağrı olabiliyor fakat daha sonra geçiyor.

Boyun hareketi

Yatak gibi yerden yüksek bir yere uzanın, arkaya doğru başınızı sarkıtın sonra yavaşça yukarı çekin. Boyun sarkmalarına çözüm sunan bu yüz yogası hareketini on kere tekrar edin.

Ağız çevresi hareketi

O harfini söyleyerek ağzınızı büzün on saniye sonra rahatlayın. Beş set halinde yapacağınız hareket ağız çevresinin toparlanmasını sağlayacaktır.

Yüz yogası, yüzdeki kasları tonlamak ve sıkılaştırmak için tasarlanmış bir dizi yüz egzersizi ve masaj tekniğini içeren doğal, invazif olmayan bir tekniktir. Dolaşımı iyileştirmek, gerginliği ve stresi azaltmak ve daha genç bir görünümü desteklemek gibi birçok faydası olduğu söyleniyor. Bazı yaygın yüz yoga egzersizleri şunları içerir:

  1. Alın Düzeltme: Parmaklarınızı alnınıza yerleştirin ve tüm kırışıklıkları veya çizgileri düzeltin.

  2. Yanak Kaldırma: Parmaklarınızı yanaklarınızın elmacık kemiklerinin üzerine yerleştirin ve yukarı doğru kaldırın, birkaç saniye basılı tutarak bırakın.

  3. Çeneyi Serbest Bırakma: Parmaklarınızı çenenize yerleştirin ve gerginliği azaltmak için dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın.

  4. Dudak Büzülmesi: Dudaklarınızı büzün ve bırakmadan önce birkaç saniye tutun.

  5. Boyun Rulosu: Kasları germek ve gevşetmek için başınızı geriye doğru eğin ve boynunuzu bir yandan diğer yana döndürün.

Yüz yogası egzersizleri yaparken nazik olmak ve hafif baskı kullanmak önemlidir. Aşırıya kaçmak zorlanmaya veya yaralanmaya neden olabilir. Herhangi bir egzersiz rutininde olduğu gibi, yüz yogası uygulamasına başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışmak iyi bir fikirdir.


Gençleştirici Yüz Yogası Hareketleri yüzünüzün gençliğini sağlamak için en büyük destekçilerinizden olacak. Sizin yaptığınız farklı yüz yogası hareketleri neler? Hücre yenileyici krem makalemizi okuyunuz.

10 Yorumlar

  1. Okurken yaptım hepsini. İnşallah işe yarar. Çokkkkk teşekkürler canım 😊😇👍🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım ben seviyorum bu yüz yogası hareketlerini üstelik çok basitler.

      Sil
  2. çok faydalı bir şey yüz yogası yapmak. O yüzden bazen tv izlerken yüzüme yukarı doğru masaj yapıyorum. İLeriye yatırım yapmak lazım

    YanıtlaSil
  3. Yoga her derde deva. Yüz yogası hareketleri gerçekten işe yarıyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet düzenli yapılırsa yüz yogası harika.

      Sil
  4. Parmaklarımı bir anda gözlerimi çekerken buldum :) güzeldi teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Şu aralar yoga üzerine yogunlasmaktayim ama yüz yogası hakkında bilgim yok ona da bir bakmak gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüz yogası doğru yapılırsa çok yararlıdır.

      Sil