Kraliyet kuralları


İngiliz Kraliyet Ailesi, Birleşik Krallık Kralı veya Kraliçesi ve diğer İngiliz Milletler Topluluğu alemleri olan mevcut İngiliz hükümdarıyla ilgili insan grubudur. Kraliyet ailesindeki yasakları anlatmadan önce biraz bilgi verelim.

Aile, Kraliçe ve kocası Edinburgh Dükü Prens Philip gibi yakın ailesini ve Galler Prensi Charles ve Cambridge Dükü Prens William dahil çocuklarını içerir. Ayrıca Prens Harry, Sussex Dükü ve Cambridge Prensi George gibi Kraliçe'nin torunlarını da içerir.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin diğer üyeleri arasında Kraliçe Elizabeth'in diğer çocukları Prenses Anne ve Prens Andrew'un yanı sıra Prens Edward ve eşi Sophie, Kontes gibi Kraliçe ile kan veya evlilik yoluyla akraba olan kraliyet ailesinin diğer üyeleri yer alır. Wessex ve Cornwall Düşesi Camilla ve Cambridge Düşesi Kate gibi kraliyet ailesinin diğer üyeleri.

Kraliyet ailesi ülkede törensel bir rol oynar ve ayrıca ülkeyi yurtdışında temsil eder, ayrıca diğer ülkelere resmi ziyaretler yapmak, etkinliklere katılmak ve çeşitli hayır kurumlarını desteklemek gibi amaçlar ve hayır kurumları için taahhütler yürütür.

Kraliyet Ailesindeki Yasaklar:

Son günlerde İngiliz Kraliyet Ailesi tüm dünyada çok fazla konuşulur oldu. Öyle ki internet siteleri aramalarında İngiliz kraliyet ailesinin dinikraliyet ailesi giyim tarzıİngilterede kraliyet sistemikraliyet ailesikraliyet ailesi evlilik kurallarıPrens HarryMeghan Markle kimdir gibi milyonlarca detay araştırıldı.

Lady Diana

Prenses Diana

Kraliyet ailesinin bahtsız prensesi Prenses Diana kim, benim yaşımdakiler oldukça iyi tanır. 

Galler Prensesi Diana, Galler Prensi Charles'ın ilk karısı ve Cambridge Dükü Prens William ile Sussex Dükü Prens Harry'nin annesiydi. 1961'de Diana Frances Spencer olarak doğdu ve babası Earl Spencer unvanını devraldıktan sonra Leydi Diana Spencer oldu. 1981'de oldukça duyurulan bir törenle Prens Charles ile evlendi ve Galler Prensesi olarak tanındı.

Prenses Diana, hayır işleri ve özellikle çocuklar ve kara mayınlarının ortadan kaldırılması gibi çeşitli nedenlere olan bağlılığıyla biliniyordu. Ayrıca moda anlayışı ve sıklıkla incelenen kişisel hayatıyla da tanınıyordu.

Prenses Diana'nın Prens Charles ile çalkantılı bir evliliği vardı ve 1992'de ayrıldılar ve 1996'da boşandılar. Ayrılık ve boşanmaya rağmen, halkın gözünde önemli bir figür olmaya devam etti ve 1997'de bir araba kazasında ölümü dünya çapında yasla karşılandı.

Prenses Diana halk tarafından çok sevildi ve ölümü tüm dünyada şok ve üzüntüyle karşılandı. Cenazesine milyonlarca kişi katıldı ve milyarlarca televizyonda izlendi. Hala "Halkın Prensesi" olarak hatırlanıyor ve hayır işleri ve insani yardım alanındaki mirası, oğulları ve kraliyet ailesinin diğer üyeleri tarafından hala devam ediyor.


O zamanların moda ikonu olan son derece güler yüzlü, zevkli, yardımsever bir prenses olan Diana ne yazık ki evliliğinde hep ikinci bir kadının gölgesini hissettiği için hüzün dolu günler geçirmişti. Tüm dünya tarafından hayran olunan Prenses Diana aynı ilgiyi iki çocuk verdiği kocasından göremeyince tepkisini farklı şekillerde göstererek Kraliyet ailesinin oklarını üzerinde toplamıştı.

Diana

Lady Diana 

Her zaman farklı bir Prenses oldu sanki olduğu konuma meydan okuyor gibi mesela kocasının onu aldatması üzerine giymiş olduğu intikam elbisesi olarak adlandırılan siyah seksi elbisesiyle kraliyet ailesi mensuplarını çıldırtması ya da bulunacağı bir Michael Jackson konserinde Jackson ın ünlü şarkısı Dirty Diana (Ahlaksız Diana) adlı şarkısını repertuardan Prenses Diananın alınacağı için çıkardığını duyunca "Benim en sevdiğim şarkın o mutlaka söylemeni istiyorum" demesi gibi sıra dışı yaklaşımlarıyla milyonların gönlünde taht kurdu Diana.

1997 yılında geçirdiği bir trafik kazasıyla hayata veda eden Prenses Diana arkasında iki üzgün çocuk ve onu her zaman hatırlayacak hayranlarını bıraktı.

Princess Diana


Meghan Markle Sussex Düşesi oluyor

Aradan yıllar geçti ve küçük oğlu Prens Harry Meghan Markle adlı Amerikalı bir oyuncuyla evlenme kararı aldı. Nasıl olacaktı ki Meghan melezdi, soylu değildi, Harry den 3 yaş büyüktü, daha önce evlenmiş boşanmıştı ayrıca ailesinin davranışları da katiyen Kraliyet ailesinin onaylayacağı türden değildi.

Kraliyet düğünü


Ama aşk kazandı

 Sonunda evlilik töreni tüm dünya tarafından saniye saniye izlenerek yapıldı. Meghan ın gelinliği, Kraliyet ailesi mensuplarının elbiseleri,bakışları,davranışları her şey yakın takibe alındı. Prens Harry ve Meghan a ömür boyu mutluluklar dileriz. Ama aklımda hep bir soru işareti var acaba Meghan yabancısı olduğu bir aile yaşantısının içine girince mutlu olabilecek mi? Amerika gibi rahat bir ülkeden sıkı kurallara sahip soylu bir ailede her davranışı gözlemlenecek ve eleştirilecek mi? Bu kurallara uymaktan bir süre sonra sıkılacak mı? Aşk nereye kadar sürecek? 
Nedir Meghan'ın Kraliyet ailesine girmesinin bedeli hadi öğrenelim.

Harry ve Meghan

Meghan bunları yapamayacak

-Meghan artık koyu renk ojeler ve rujlar süremeyecek. Doğal güzellik ve sadelik  kraliyet ailesi için çok önemli detaylardan. Bununla birlikte hafif makyajsız, fönsüz, bakımsız bir şekilde asla evinden dışarı çıkamayacak.


Sussex düşesi

-Mini etek giyemeyecek, usturuplu giyinmesi gerekiyor, bacak bacak üstüne atması da yasak ve her zaman ten rengi çorap giymek zorunda. Ayakkabıları da klasik model olmalı öyle dolgu topuk falan giyinemez.

-Kraliçe yemeğe başlamadan yemek yiyemeyecek ve Kraliçenin yemeği bittikten sonra yemeğine devam edemeyecek.

-Oyunculuk mesleğine devam etmesi yasak. Hayır kurumlarında, hayır işlerinde görev yapabilir en az iki hayır kurumuna üye olması şart.

-Herhangi bir sosyal medya hesabı açamayacak, blog yazamayacak. Facebook,instagram falan yasak ben sadece bu yasağa bile dayanabileceğimi sanmıyorum. Çünkü dünyadan kopmak demek.

-Öyle istediği zaman uyuyup kalkamayacak tembellik edemeyecek tüm zamanı planlanacak ve o saate ne yapması gerekiyorsa orada bulunmak zorunda. Çok sıkıcı değil mi?

-İmza vermesi katiyen yasak hem imzası kopyalanabilir hemde Kraliyet ailesi mensupları kendilerini ünlü olarak görmüyor.

-Meghan kimseyle Monopoly oynayamayacak çünkü bu oyunda sakıncalı bulunduğu için Kraliyet mensuplarına yasaklanmış.

-Meghan inşallah sevmiyordur çünkü artık istiridye yiyemeyecek. Zehirlenmekten ve gündelik işlerini yapamamaktan korkuyorlar. Demek ki ne kadar çok işleri var düşünün.

-Prens Harry ve Meghan toplum içinde iken el ele tutuşmak, sarılmak gibi fazla samimi davranışlar sergileyemeyecek.

-Meghan hayranları ile birlikte selfie çekilme tekliflerini reddetmek zorunda kalacak.

-Artık İngiliz vatandaşı olan Meghan seçimlerde oy kullanamayacak ve siyasi rengini belli edemeyecek.

Prens Harry

-Kraliyet ailesi üyeleri hep beraber seyahate çıkamıyor bu şekilde ülke oluşabilecek herhangi bir kazaya karşı sahipsiz bırakılmamış oluyor.

-Noel de Meghan Kraliyet ailesi mensuplarıyla beraber olmak zorunda başka bir plan yapması hoş karşılanmaz. Edit: Ve çift bir Noeli aileden ayrı geçirme kararı alarak İngiltereyi şoke etti.

-Toplumda hemen herkesin kıvırcık, şirin gibi takma isimleri mevcut fakat Meghana bundan sonra hiç kimse takma isim takıp bu şekilde seslenemeyecek.

Sussex Düşesi Meghan Kraliyet ailesindeki yasaklar ile örülü bir yaşama hazırlanıyor. Sizce bu yasaklar aşkı biterecek mi? Hep beraber bu evliliği merakla takip ediyor olacağız. Edit: Çift Kraliyet ailesinden ayrılma kararı aldı artık normal insanlar gibi çalışarak geçimlerini sağlayacaklar zorluklara gelemediler. Yeni yaşamlarında başarılar diliyoruz.

Özet olarak bahsetmek gerekirse:

İngiliz Kraliyet Ailesi içinde yıllar boyunca uygulamaya konulan birkaç yasak veya protokol olmuştur. Bunlar, diğerlerinin yanı sıra davranış, kıyafet ve iletişim ile ilgili kuralları içerir.

Örneğin:

  • Kraliyet ailesinin üyelerinin siyasi seçimlerde oy kullanmalarına veya kamu görevlerinde bulunmalarına izin verilmez.
  • Ayrıca hükümet politikasını eleştirmelerine veya siyasi açıklamalar yapmalarına izin verilmez.
  • Resmi nişanlar sırasında uymaları gereken katı kıyafet kuralları vardır.
  • Hükümdarın izni olmadan biriyle evlenmelerine izin verilmez, ayrıca hükümdar protestan ise protestan inancına sahip biriyle evlenmek zorundadırlar.
  • Ayrıca sosyal medya ve diğer modern teknoloji biçimlerini kullanmaları da kısıtlanmıştır.
  • Ayrıca toplum içindeyken belirli bir şekilde ele alınmaları gerektiği, imza vermelerine veya özçekim yapmalarına izin verilmemesi gibi bazı protokolleri takip etmeleri gerekir.

Bunlar sadece birkaç örnektir ve kurallar, kraliyet ailesinin bireysel üyelerine ve rollerine bağlı olarak farklı olabilir. Kraliyet ailesi değişen zamana ve insanların medyayı tüketme şekline uyum sağladığından, bu kuralların bazıları son yıllarda gevşetildi.

Bu kuralların ve protokollerin, monarşinin itibarını ve prestijini korumaya yardımcı olmanın yanı sıra kraliyet ailesinin güvenliğini sağlamak ve herhangi bir potansiyel tartışma veya utancı önlemek için yürürlükte olduğuna dikkat etmek önemlidir.



İngiliz kraliyet ailesinin dinikraliyet ailesi giyim tarzıİngiltere de kraliyet sistemikraliyet ailesikraliyet ailesi evlilik kurallarıPrens HarryMeghan Markle kimdir, Kraliyet ailesi kuralları, Kraliyet ailesindeki yasaklar, Prenses Diana

29 Yorumlar

  1. Yasaklar çiğnenmek içindir diye klasik bir söz var ya okurken o geldi aklıma:)

    YanıtlaSil
  2. Ben geçtiğimiz hafta bir video izledim Diana nın hayatı hakkında ve oradaki hayatın kabus olduğuna karar verdim

    YanıtlaSil
  3. Crown dizisini izledikten sonra dedimki özellikle kraliçenin kızkardeşi aşkından vazgeçmek zorunda kalıyor aşık olduğu adam hem kendinden büyük hem de boşanmış bir adam) çok zor bir hayat. Belirli bir düzen dahilinde herşey kontrol altında 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her hareketin planlı ve asla özgür değilsin

      Sil
  4. aaa bu yasakları bilmiyordum. Hiç bana göre değil özellikle sosyal medya olayı ve tembellik yapamama durumu :) İyi ki bir prens ile evlenmemişim :))

    YanıtlaSil
  5. Ve madalyonun diğer yüzü :) Bakalım zaman gösterecek aşk mı kurallar mı galip gelecek?

    YanıtlaSil
  6. GÜZEL BİR çift olmuş melez düşes :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama hoş ve zor bir ilişkiye sahip genç çift:))

      Sil
  7. Hiçbir şey dışardan föeümsüğü gibi değil maalesef. Her ne olursa olsun Diana asla unutulması unutulmayacak. Evet gülüşünde bile hüzün vardı. Meghan'a gelince zaman gösterecek ama o kadar rahatlıktan sonra belli kalıplar içimde yaşanması bir süre sonra zor gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafana göre bir yaşam yaşa yüreğin ne derse onu yap sonra belli kalıplara gir çok zor işi

      Sil
  8. Prensesliğin de bir bedeli var... O bedeli de özgürlüğünden feragat ederek ödüyor olmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin bedeli var bu hayatta özgürlük en ağır bedel

      Sil
  9. sürekli bakımlı olma zorunluluğu güzelmiş, vakitsizlikten bakım yapmaya zamanım olmuyor, iş güç yok süslenir değişik etkinliklerde vaktimi geçirirdim, keşke premses olsaydım dimi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya güzel olmak için çok çalışmak gerekiyor istediğini yeme,istediğini giyme oda bir süre sonra zor gelir

      Sil
  10. Güzel bir yazı olmuş. Merak edilen konuya çok iyi açıklık getirmişsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum yorumlarınız hele bir erkek takipçimin yorumları benim için çok önemli:))

      Sil
  11. Çok değişik yasaklar varmış, ee her şeyin bir bedeli var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya öyle her güzel şeyin zorluklarıda mevcut:))

      Sil
  12. Offf ben asla yapamazdim o ailede 😂😂😂. Hic bana göre degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bana da zor geliyor sıradan olmak çok daha güzel:))

      Sil
  13. Okurken ağzım açık kaldı .Ahhh üzüldüm .En son dizisini çık severek izliyordum.Cıvıl cıvıl bir kız.

    YanıtlaSil
  14. altın kafeste yaşamak gibi... İyi ki prenses değilim :) bu arada kraliçe yi hiç sevmiyorum onun katil olduğunu düşünüyorum. Diana'nın katili ....

    YanıtlaSil
  15. Köleliğin devamı gibi

    YanıtlaSil