motifli büstiyer yapımı

Klasik bir örgü üst , gardırobunuzun en önemli parçasıdır. Motifli büstiyer yapımı ve bunları giymenin 5 harika yolunu keşfetmek için okumaya devam edin!

Motifli Büstiyer Yapımı

Motifli büstiyerler, gardırobunuza zarafet katmanın şık ve benzersiz bir yoludur. Bu büstiyerler tipik olarak küçük, dekoratif motiflerin örülmesi veya tığlanması ve ardından bunların düz bir büstiyer tabanına eklenmesiyle yapılır. Bu yazıda, ihtiyaç duyacağınız malzemeler ve araçlar ile süreçteki adımları içeren bir motif büstiyerin nasıl yapılacağına daha yakından bakacağız.

Motifli bir büstiyer yapmak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şunları içerir:

  • Düz bir büstiyer tabanı
  • İplik (pamuk veya yün iplikler motifler için uygundur)
  • Örgü şişleri veya kroşe kancası (tercih ettiğiniz yönteme bağlı olarak)
  • Makas
  • Goblen iğnesi

Motifli büstiyer yapımı için ihtiyaç duyacağınız araçlar şunlardır:

  • Bir mezura
  • Dikiş işaretleri
  • Bir dikiş tutucu

Motifli bir büstiyer yapmanın ilk adımı, yapmanız gereken motif sayısını belirlemek için büstiyer tabanını ölçmektir. Gereken motif sayısını belirledikten sonra, onları oluşturmaya başlayabilirsiniz. Çevrimiçi olarak birçok farklı motif deseni vardır veya farklı dikiş desenleri ve renkleri deneyerek kendinizinkini oluşturabilirsiniz.

Motifleriniz tamamlandıktan sonra, bir sonraki adım onları büstiyer tabanına tutturmaktır. Motifleri tabana dikmek için bir goblen iğnesi ve ipliği kullanabilir veya hem motif hem de taban boyunca bir kayma dikişi yaparak bunları tutturmak için bir tığ kullanabilirsiniz.

Pürüzsüz ve profesyonel görünümlü bir bitiş sağlamak için motiflerin büstiyer tabanına eşit ve güvenli bir şekilde eklendiğinden emin olmak önemlidir. Tüm motifler eklendikten sonra, görünümü tamamlamak için düğmeler veya kurdeleler gibi herhangi bir son rötuş ekleyebilirsiniz.

Sonuç olarak, motifli büstiyer yapımı, gardırobunuza benzersiz bir dokunuş katmanın eğlenceli ve yaratıcı bir yoludur. Temel örgü veya tığ işi becerileri ve biraz sabır ve detaylara dikkat gerektirir. Doğru malzeme ve araçlarla, kesinlikle kendini ifade edecek güzel ve benzersiz bir büstiyer yaratabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar kişiselleştirmek için farklı renkler, motifler ve iplikler denemekten çekinmeyin.


 

motifli büstiyer yapımı

1. MOTİFLİ BÜSTİYER ŞIK BİR BLAZER İLE GÜZEL OLUR


Rahat Örgü büstiyer giymek istiyorsunuz fakat biraz daha şık bir giysiye mi ihtiyacınız var? Daha elit bir görünüm için en sevdiğiniz blazer ceketinizle eşleştirmeniz yeterlidir.


2. MOM JEANS İLE GİYİN


Mom jeanlerimiz gardırobunuzdan eksik olmaz ve aynı şekilde son derece şık görünen motifli büstiyer  de her dolapta mutlaka bulunur. Neden bu iki sevilen parçayı birleştirmeyi denemiyorsunuz?


motifli büstiyer yapımı ve şemaları




3. FAVORİ KOT ŞORTLARINIZLA BERABER GİYİN


Kot şort yaz aylarında en sık kullandığınız parçadır. Örgü motifli büstiyer de bu rahat parçaya uyum sağlayacaktır. Son dokunuş olarak favori şapkanızı ve güneş gözlüklerinizi ilave edin.



4. EN SEVDİĞİNİZ ETEK VE KOT CEKETİNİZLE GİYİN 

Triko ürünümüzü en sevdiğiniz mini etek ve bir kot ceketle kombinleyerek mükemmel bir uyum yakalayacaksınız.


örgü crop yapımı ve şemaları


5. GENİŞ PAÇA PANTOLONLARLA GİYİN


Örgü motifli büstiyer dar kesimli olunca , kottan ketene kadar tüm geniş paça pantolonlar için harika bir tamamlayıcıdır! Pantolonun daha geniş kesimini tamamlar. Sevdiğiniz bir iki bohem takı ile tamamlarsanız, oldukça dikkat çekici olacaksınız. Motifli büstiyer yapımı ve şemaları ile gözler her zaman üzerinizde...

0 Yorumlar