Cildin Parlak Görünmesi İçin Neler Yapmak Gereklidir?

 

Cildin parlak görünmesi için neler yapmak gereklidir?

Yüz Bakımı İncelikleri her kadın tarafından oldukça önemsenmektedir. Cildin parlak görünmesi için neler yapmak gereklidir?

Cildimiz güzel ve bakımlı görülmesi tabiî ki de sağlıklı beslenme ve cildimizin temizliği ile alakalıdır. Cildin güzel parlak görünmesi aldığımız sağlıklı besinlerin yararı vardır.

Cildin Parlak Görünmesi İçin Sabunu Unutun!

Cilt temizliğinde sabunla yıkadığımızda çoğu yüz kurur.  

Yüzün yağlı veya kuru olmasında her cilde uygun sabunlar vardır. Ayrıca cildimiz çabuk kurumasından dolayı cilde nemlendirici ile yardımcı olmamız cilt için önemli faktördür. Bazı ciltler yağlıdır, yağlı ciltlere limon bire birdir. Bir miktar suya limon sıkarsak yüzü bunla silersek yağlardan kurtulmuş oluruz. Limon yüz için en doğal sabun görevi yapmaktadır. Yüz bakımında en pahalı kremler yerine en doğal evdeki sebze ve meyvelerden yararlanabiliriz. Kuru ciltler içinde badem, Hindistan cevizi ve kabak çekirdeği yağı kuru ciltler için birebirdir. Ayrıca cildin parlak görünmesi için avokado da kuru ciltler için güzel bir toniktir. İçinde bol miktarda E vitamini bulunması kuru ciltler için birebirdir. Hemen hemen herkesin bildiği salatalık maskesi yağlı cildi olanlara tazelediğini bilmekteyiz. Cildimizin güzel ve parlak görülmesini sağlayan diğer faktörde bol miktarda su tüketmektir. Suyu bol miktarda tüketmek cilde çok faydası vardır.

Sarı saç bakım önerileri makalemizi de okuyunuz.



yüz bakımı incelikleri


Cildimiz yaz olsun kış olsun doğadan gelen faktörlerden korumalıyız.

Kışın soğuktan korumalıyız. Soğukta krem kullanmadan çıkmamalıyız. Çok soğuklarda atkı, berelerle gelen soğuğa karşı korumalıyız. Yazında güneş ışınları çok sakıncalıdır Çok sıcak saatlerde güneş ışınından korumalı çok zorunlu olmadığımız takdirde çıkmamalıyız. Yazın dışarı çıkarken mutlaka güneşten koruyan çok faktörlü güneş koruyucuları kullanmalıyız. Cildin parlak görünmesi için cildimizi hem içten hem de dıştan sağlıklı bir biçimde korumalıyız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar