Sarı Saç Bakım Önerileri, Saçlarınız Zarar Görmeden Sararsın

 

Sarı saç bakım önerileri


Sarı saçlar hemen her kadının en çok hoşuna giden renktir. Biraz iddialı olsa da pek çok kadın denemeye cesaret eder. Saçlarınızın rengini açmaya karar verdiğinizde özel bakımlar uygulamanız gerektiğini bilmelisiniz. Yoksa istedğiniz parıltılı sarı saçlar yerine yoluk görünümlü sağlıksız saçlara sahip olursunuz.

Makyaj çantası nasıl hazırlanır makalemizi de okumalısınız.

sarı saç bakımı


Sarı Saç Bakım Önerileri Nelerdir?

Bakımı oldukça zor olan sarı saç özenli ve titiz bir bakım ister. Peki neden; çünkü saçın sarı rengi alması için açıcı ürünler kullanıldığından kırmızı, sarı ve mavi pigmentler tamamıyla oreal denilen açıcılarla beyaza doğru pigmentsiz hale getiriliyor. Özellikle de yaz mevsiminde sarı saçların daha çok zarar görmesi ve bakımının da bunun kadar zor olması normaldir.

Sarı saçların bakımı


Sarı Saçların Bakımı Zordur

Sarı saç bakımı ne kadar zor olsa da sarı saç renginden vazgeçmeyen bayanlar can alıcı bilgiler ve öneriler bunlar sizler için:

Öncelikle saçın protein dengesinin sağlanması gerekir peki protein eksikliğini nasıl anlayabiliriz saçımız ıslakken bir iki tel alarak uzadığını görüyorsak saçımızda protein eksikliği vardır saçlarımız hiç esnemiyorsa nem eksikliği vardır. Biz genel olarak bu sorunla karşılaştığımız zaman ‘saçım kuru’ diyoruz. Hemen gider bilinçli yada bilinçsiz nem artırıcı şampuanlar bakım kremleri ve maskeler alırız. Şu nokta çok iyi bilinmelidir. Bunun nedeni saçın nemsiz olması değil protein eksikliğidir ve protein eksikliği olan saça nem arttırıcı şampuan kullanırsak saçın koparak dökülmesine yol açabiliriz.

Protein dengesini bozmamak için ve sarı veya hangi renk saç olursa olsun havuz suyundan saçlarımızı özellikle sarı saçlarımızı korumalıyız. Havuz suyundaki ‘klor’ saçların protein, nem dengesini bozacağı için havuz suyundan saçlarımızı uzak tutmalıyız. Saçlarımıza uygun şampuanı seçip bakım kremi kullanmalıyız ve haftada en az 2 kez saçlarıma maske, bakım kürü uygulayıp dinlenmeye bırakmalıyız. Diğer önemli bir konu ise saçlarınızı aşırı sıcak suda yıkamamalısınız hafif ılık soğuya yakın bir su tercih edebilirsiniz bu işlem saçta kazanılan nemin saçta durmasını ve saça hapis etmesini sağlayacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar