Evde doğal saç jölesi nasıl yapılır?

Saç jölelerindeki kimyasallar saç derisine ve saça zarar verebilir. Uzun süre jöle kullanımı saçların erkenden kırlaşmasına neden olabilir ayrıca saçlarınız kuruyabilir. İstediğiniz görünümü elde etmek için doğal saç jöleleri kullanın. Evde doğal saç jölesi nasıl yapılır mutlaka öğrenmek isteyeceksiniz.

Evde Doğal Saç Jölesi Nasıl Yapılır?

Bakım bizim için hiçbir zaman yeni bir şey olmadı, ancak son birkaç yılda saç jöleleri gelişti ve saç şekillendirme dünyasında önemli bir statü kazandı. Erkekler için şekillendirici jel, herhangi bir görünüme ulaşmalarına yardımcı olabilecek bir araçtır. Fakat! Evet, saç şekillendirici jellerle ilgili ilginç bir 'ama' durumu var. Bilmiyor olabilirsiniz, ancak çoğu saç jölesi saçınıza yarardan çok zarar verebilecek maddeler içerir. Saç jöleleri, zararlı olabilecek çeşitli bileşenler içerir. Buna bir örnek, çoğu jelde bulunan ve saç derisini nemini alıp saçı kurutabilen alkoldür. Ancak hayal kırıklığına uğramanıza gerek yok çünkü  evde doğal saç jölesi yapabilirsiniz.

Doğal saç jölesi


Doğal Saç Şekillendirici Yapımı


Ev yapımı doğal saç jölesi, keten tohumu saç şekillendirici jöle

Bu saç şekillendirici jeli yapmak için gereken malzemeler arasında ¼ fincan keten tohumu, 2 fincan su ve 1 yemek kaşığı aloevera jeli.

Kendi saç jölenizi nasıl hazırlarsınız?

İlk olarak, pişirme süresini azaltmak ve jel verimini artırmak için keten tohumlarını 6 ila 8 saat veya gece boyunca suda bekletin. Ancak bu adım isteğe bağlıdır. Kaynayan suya keten tohumlarını da ekleyip arada bir karıştırmaya devam edebilirsiniz.


Jölenizin hazır olup olmadığını öğrenmek için bir kaşık testi yapın. Damlama hızla düşerse, karışımın bir süre daha pişirilmesi gerekir. Bununla birlikte, jelinizin ekstra kalınlaşmasına neden olabileceğinden, aşırı ısıtmadığınızdan emin olun. Hazır olduğunda, karışım kalın ve jelatinli görünecektir. Isıyı kapatın, karışımı bir kaseye süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra nemini ve tedavi edici özelliklerini artırmak için aloe vera jeli ile karıştırın.

Parfüm nereye sıkılır makalemizi de okuyunuz.


Ev yapımı jelatin saç şekillendirici jel

Jelatinli doğal saç şekillendirici jölenizi yapmak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler arasında 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı aromasız jelatin bulunur.

Doğal saç jölesi



Jel nasıl hazırlanır?

Suyu kaynatın ve bir cam kavanoza dökün. Şimdi 1 çay kaşığı aromasız jelatini karıştırın çünkü aromalı jelatin saçınız için iyi olmayan şeker ve boyalar içerir. Koku için uçucu yağ ekleyebilirsiniz. Karışımı iyice çırptıktan sonra bir kavanoza döküp ağzını kapatın. Dolapta bir süre bekletin. Jel sabitlendikten sonra saçınızı bununla şekillendirebilirsiniz.

Aloe vera jeli

Saçınızı şekillendirmek için aloe vera jeli de kullanabilirsiniz . Elinize bezelye büyüklüğünde bir aloe vera jeli alın ve ardından ellerinizi saçlarınızda gezdirin. 
Neden tüm bu kimyasal bazlı saç şekillendirici jölelerle saçınıza zarar veresiniz? 

İşte evde doğal saç jölesi yapmak için basit bir tarif:

İçindekiler:

  • 1/4 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı aloe vera jeli
  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı bal

Talimatlar:

  1. Küçük bir tencerede suyu kaynatın.
  2. Keten tohumunu ve chia tohumunu suya ekleyin ve ısıyı düşük seviyeye indirin. 5-10 dakika veya tohumlar suyu emip jelatinimsi hale gelene kadar pişirin.
  3. Tencereyi ocaktan alın ve aloe vera jeli ile balı karıştırın.
  4. Karışımı bir blender veya mutfak robotuna aktarın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  5. Karışımı bir kavanoz veya kaba dökün ve tamamen soğumaya bırakın.
  6. Jeli kullanmak için saçınıza az miktarda uygulayın ve istediğiniz gibi şekillendirin.
  7. Not: Bu tarif, az miktarda saç jölesi yapar, bu nedenle daha fazlasına ihtiyacınız varsa miktarları ayarlamak isteyebilirsiniz. Tarifi, ihtiyaçlarınıza uygun uçucu yağlar veya diğer doğal bileşenler ekleyerek de özelleştirebilirsiniz.


Evde doğal saç jölesi nasıl yapılır öğrendiniz şimdi jelinizi hazırlayın ve en yeni saç stilini korkmadan elde edin.


0 Yorumlar