Mısır faydaları

Bir sebze olarak tanıdığımız mısır aslında bir tahıl ürünüdür. 2 metreye kadar uzayan saplar üzerinde yetişen mısır faydaları açısından incelendiğinde sizi hayrete düşürebilir. En popüler olarak bildiğimiz tür sarı taneli olanı olmakla beraber;

·        Mor,

·        Kırmızı ve

·        Kahverengi taneli olan türleri de bulunmaktadır.

Mısır tanelerinden yağ üretimi de yapılmaktadır. Mısırın içeriğindeki sayısız mineral ve vitaminler harika bir besin ile karşılaşmamıza olanak sağlar.

Mısırın içeriği


Mısırın İçeriği Ve Mısır Faydaları Nelerdir?

Protein açısından da zengin olan mısır, B6 ve B12 vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Harika lezzetinin yanı sıra çok farklı hazırlanma seçenekleriyle de karşımıza çıkan mısır, beğenilen tadına ek olarak yoğun lif kaynağıyla dikkat çeker.

·        Lif kaynağı olan diğer gıdalarda olduğu gibi mısır da sindirim sistemi üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratmaktadır.

Aneminin ortaya çıkmasının en büyük sebeplerinden biri B12 ve folik asit eksikliğidir. Bu açıdan zengin olan mısır, altın sarısı taneleri ile hayatımıza değer katar.

Harika tatlı tarifleri makalemizi de okuyunuz.

Mısır faydaları


Sofranızda Mısır İçin Yer Açın!

Kısa ve uzun vadeli enerjinin hızlı bir şekilde artmasını sağlayan karbonhidratlar ile yoğun olan mısır, bağırsak sağlığının korunmasında da etkili olur. Kilo vermek isteyenler için mükemmel bir besin kaynağı olan mısır, pek çok farklı şekilde tüketilebilir.

Bu nedenle sofralarımızda kolaylıkla mısıra yer verebiliriz. Görme bozukluğu sorunları üzerinde de etkili olan mısır faydaları saymakla bitirilemez. Bu arada dengeli ve çeşitli beslenmenin önemi de bir kez daha karşımıza çıkmış olur.

0 Yorumlar