Bayan ayakkabı çeşitleri

Belki farkında değilsiniz ama düşündüğünüzden de çok ayakkabı çeşidi bulunmaktadır. Bayan ayakkabı çeşitleri ilk olarak topuklarına göre belirlenir. Kedi topuk, mantar topuk, dolgu topuk, platform topuk ve stiletto gibi isimleri olan ayakkabı çeşitleri kıyafetler için farklı özelliklere göre üretilir.

Hangi sandalyeler evinize yakışır makalemizi de okuyunuz.

Bayan ayakkabı


Son Moda Ayakkabı Çeşitleri

Bant ve bağcıklarına göre çeşitlendirilen modeller ise bilekten kayışlı veya topuktan kayışlı olarak çeşitlendirilir. Bayan ayakkabı çeşitleri ucu açık, sivri burun, espadril, düz, babet, loafer, makosen, slip ve spor ayakkabılar olarak farklı guruplarda beğenilere sunulur.

·        Bot,

·        Çizme ve

·        Sandalet türleri ise kendi için farklı kategorilere ve modellere ayrılır.

Kadınların kullanmaktan ve satın almaktan en zevk aldıkları şeyin ayakkabılar ve çantalar olduğu unutulmamalıdır.

Bayan ayakkabı çeşitleri


Kaliteli Ayakkabı Ayak Sağlığını Korur!

Alınacak ayakkabının ayak sağlığını koruyacak özelliklere sahip olması dikkat edilmesi gereken kuralların başında gelir. Bayan ayakkabı modelleri erkeklere oranla çok daha fazla seçeneğe sahiptir.

·        Ayakkabı alırken mutlaka iki ayağında denenmesi ve bağcıklı modellerde her iki ayağında bağlanarak rahatlık kontrolü yapılması gerekmektedir.

Kalitesiz malzemelerle yapılan bayan ayakkabı modelleri ayak sağlığını olumsuz etkilerken soğuk, yağmur ve kar gibi dış etkilere karşı da ayakların korunmasını yeteri derecede sağlayamaz. Seçilen ayakkabının kıyafet bütünlüğü sağlayacak renk ve özelliklerde olması bütün havanızın değişmesini ve tüm bakışların üzerinize çevrilmesini sağlar.

Günlük hayat akışı için spor modeller ve gece için özel kumaşlarla yapılmış topuklu ayakkabılar tercih edilmektedir. Ayakkabı ve çantanın uyumu da son derece önemli bir ayrıntıdır. Stiliniz ayrıntılarda gizlidir.    

0 Yorumlar