Hangi sandalyeler tarzınıza uygun?

Küçük evlerde yemek odası hayatın merkezinde yer alır. Yemek odası hayatın merkezindeyse başrolde de sandalye yer alır. Hem dekorasyonunuza hem de zevkinize uygun sandalyeler arasından en rahat, modern ve hesaplı olanını seçebilirsiniz.

Yemek alanları ailenin bir araya geldiği ve günün yorgunluğunu attığı paylaşım mekânlarıdır. Yemek dışında kutu oyunlarının da oynanmasına imkân veren masalar, sandalyelerle birlikte stilinizin tamamlanmasını sağlar.

Hangi sandalyeler tarz


          Sandalye Alırken Malzeme Seçiminin Önemi

Yemek odası ya da masası sizin için önemliyse, sevdiklerinizle beraber burada uzun saatler geçirmeyi seviyorsanız o zaman sizin için en uygun ve konforlu seçenek kumaş döşemeli olan sandalyelerdir. Kirlenme endişesi taşıyorsanız o zaman deri tercihinde bulunabilirsiniz. Sırt kısmı eğimli modeller daha konforlu bir kullanım sağlar.

Ölçü; sandalye seçerken odanın ve masanın ölçülerinin önem vardır. Her sandalye arasında en az 15 cm mesafe kalması yeterli olacaktır. Geniş ve kolçaklı sandalyeler her zaman daha rahat olur.

Rahat mutfak tasarımları makalemizi de okuyunuz.

Sırtı ve kolçakları olmayan bank tipi modeller daha fazla kişinin aynı alanda oturmasına imkân tanır. Sadece 2 sandalyenin sığacağı bir alana bank koyarak en az 3 kişinin oturmasını sağlayabilirsiniz. Duvara dayanmış bir bank değişik yastıklar veya etnik desenli battaniyeler ile düzenlenebilir. Masa boyundan daha kısa bir ürün tercih ederek işiniz bittiğinde masanın altına iterek yer kazanabilirsiniz.

sandalye seçimi


          Taşımak İçin Elverişli Sandalyeler

Metal ayaklı plastik sandalyeler kolay taşınabilme özelliğiyle dikkat çeker. Değişik ve bol seçenekli renklere sahip olan bu modeller iç mekânlarda olduğu kadar dış mekânlarda da kullanılabilir. Renkleriyle bulundukları her ortama neşe veren modeller hafiflikleriyle de kolay taşınabilir. Çıkabilen kılıfa sahip modeller leke olsa da dert olmazken sabit kumaş kılıflı sandalyelerse zarif duruşlarıyla dikkat çeker. İlginç sırt detayına sahip yaratıcı tasarımlar fiyat olarak biraz daha yüksek olabilir. Stüdyo tipi bir evde oturuyorsanız ve masanız biraz yüksekse bar taburelerinden yararlanabilirsiniz.

·        Kolçaklı sandalyelerin en büyük avantajı ihtiyaç duyulduğunda oturma alanıyla da entegre olabilmesidir.

Kapitone sırt detayına sahip olan ve ufak bir berjeri andıran sandalyeler yumuşak dokusuyla sıcaklık hissi yaratır. Klasik mobilyalardan hoşlanan biriyseniz o zaman sırtında klasik oymalar olan ve ayaklarıyla da eski dönemleri yansıtan modellerden yararlanabilirsiniz. Eski moda yemek sandalyelerinden yardım alarak yaşam alanınıza farklı ve popüler bir hava katabilirsiniz. Kullanmadığınız zamanlarda üst üste dizebileceğiniz sandalyeler sizin için kullanım kolaylığı sağlar.

0 Yorumlar