Kaşar peyniri faydaları

Keçi, inek veya koyun sitinden elde edilen sarı renkli sert bir çeşit olan kaşar peyniri faydaları süt ve süt ürünlerinin her birinde olduğu gibi çok fazladır. Özellikle Türkiye ve Yunanistan’da çok fazla tüketilen bir peynir çeşididir. Enerji değerlerine bakıldığında kaşar peynirinin çok iyi

 

·        Kalsiyum,

·        Protein,

·        B2 vitamini ve

·        Fosfor kaynağı olduğu net bir şekilde söylenebilir.

 

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olan kaşar peyniri, rendelendiği zaman ise poğaçalara, böreklere, makarnalar ve sebze yemeklerine eklenebilir.


Kaşar peyniri faydaları


 

Tariflere Lezzet Veren Kaşar Peyniri Faydaları

 

Girdiği her ürüne müthiş bir tat veren kaşar peyniri tostların ise vazgeçilmez malzemesidir. İştah açıcı özelliği ve sıcakta erimesi ile domates çorbasına da özel bir lezzet katar. Taze kaşar hazırlanış aşamasında daha kısa süre gerektirirken eski kaşarın en az 6 ay kendi çuvalında bekletilmesi gerekmektedir.

 

Kaliteli bir kaşar peyniri eğer saf koyun sitinden elde edildiyse 3 yıl boyunca tazeliğini koruyabilme özelliğine sahiptir. Bazı üretim tekniklerinin sonucu olarak alerjik bünyelerde fazla kaşar peyniri tüketimi migren hastalığını tetikleyebilmektedir.


Kaşar peyniri


 

İdeal Protein Kaynağı

 

Kalsiyum açısından zengin olan çeşit aynı zamanda protein desteği de sağladığı için vejetaryen beslenme biçimini benimsemiş bireyler üzerinde de önemli bir destek sağlamaktadır.


Mısır faydaları ile favoriniz olacak makalemizi de okuyunuz.

 

·        Gelişim çağında olan çocuklar ve gençler için ideal bir protein kaynağı olarak düşünülebilir.

 

Kaşar peyniri faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olmasına rağmen içeriğindeki yağ miktarının fazlalığı sebebiyle kolesterol sorunu olan kişiler tarafından dikkatli kullanılması önerilmektedir.

 

 

 

0 Yorumlar