Rahat topuklu ayakkabı modelleri


Rahat topuklu ayakkabı her kadının hayalidir. Bu şekilde bir çift ayakkabısı olan her kadın kendini şanslı görür.

Rahat Topuklu Ayakkabı Nasıl Olur

Pek çok kişi topuklu ayakkabıların rahat olmadığı konusunda hem fikirdir. Ancak son derece rahat olan pek çok rahat topuklu ayakkabı modeli bulunmaktadır. En güzel topuklu ayakkabılar göz önüne alındığında bu kategoride yer alan pek çok ayakkabı modelinin aynı zamanda rahat olduğu da görülmektedir. Ancak yine de uzun süre ayağınızda kalacağınız ya da uzun mesafe yürüyeceğiniz ayakkabıları çok yüksek topuklu seçmemek konforunuzu korumak adına önemlidir. Özellikle de çok yürümeniz gereken günlerde ince ve yüksek topuklu ayakkabı seçmek topuklu ayakkabılarla spor yapmak gibidir ve burada ayakkabının ayağınızı rahatsız etmesi ayakkabıdan değil sizin yanlış ayakkabı seçiminizde bulunmanızdan kaynaklanmaktadır.

Bayan ayakkabı modelleri makalemizi de okuyunuz.

Rahat topuklu ayakkabı modelleri


Dolgu Topuklu Ayakkabılar Daha Mı Rahat

Rahat topuklu ayakkabı modelleri kendi içlerinde farklı pek çok modele ayrılmaktadır. Giyilmesi en zor olan topuklu ayakkabılar ince ve uzun topuğa sahip ayakkabılar olurken en kolay olanları ise dolgu topuk ayakkabılardır. Topuğun tüm tabana yayıldığı bu ayakkabılar giyen kişinin daha kolay dengesini sağlamasına olanak sağladığı için genelde topuklu ayakkabı giymek isteyen ancak yaşadığı denge sorunları nedeni ile topuklu ayakkabı giyemeyen kişilerin tercihleri arasında bulunmaktadır. Dolgu topuklarla yürümek diğer topuklu ayakkabılara daha rahattır. Ancak ilk kez dolgu topuk ayakkabı giyen biri ilk zamanlarda bu yeni ayakkabıya alışana kadar bir miktar zorluk yaşayabilirken alıştıktan sonra ise bir sonraki alışverişinde de tercihini dolgu topuklardan yöne kullanmaktadır. Dolgu topuk kullananlar bu ayakkabının diğer topuklu ayakkabılara oranla çok daha rahat olduğunu savunmaktadır.

Rahat topuklu ayakkabı modelleri


Topuklu Ayakkabı Giymek

Giyen kişiyi her açıdan çok daha iddialı gösteren topuklu ayakkabıların etkisi topuğun boyutu büyüdükçe doğru orantılı olarak artarken aynı zamanda ayakkabıyı giymekte zorlaşmaktadır. Bu nedenle ilk kez topuklu ayakkabı giyen kişilerin önce daha kısa topuklu ayakkabılar arasından seçim yapmaları alıştıkları her topuktan sonra daha yüksek topuklu ayakkabıları satın alarak geçiş yapmaları zorlanmadan topuklu ayakkabı giymeye alışmalarına yardımcı olacaktır. Topuklu ayakkabıyla yürüyemiyorum diyen kişiler ise dolgu rahat topuklu ayakkabı modelleri arasından seçim yaparak bu konudaki sorunlarını çözebilirler.

Topuklu Ayakkabı Seçimi

İşte rahat topuklu ayakkabı seçimi için bazı ipuçları:

  1. Topuğun yüksekliğini göz önünde bulundurun: Daha alçak bir topuk tipik olarak daha yüksek olandan daha rahattır. Yürürken rahat edeceğiniz bir topuk yüksekliği seçin ve daha kalın bir topuğun daha sağlam olacağını ve dolayısıyla ince bir topuğun daha rahat olacağını unutmayın.

  2. Yastıklama arayın: Yastıklamalı bir iç taban, şoku emmeye ve ayaklarınızdaki baskıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

  3. Doğru malzemeyi seçin: Yumuşak deri veya süet ayakkabılar genellikle sert olanlardan daha rahattır. İçinde pürüzlü veya çizici malzeme bulunan ayakkabılardan kaçının.

  4. Uyuma dikkat edin: Ayak parmaklarınızın sıkışmaması için ayak parmağında yeterli alan olduğundan emin olun. Çok dar ayakkabılar su toplamasına ve rahatsızlığa neden olabilir.

  5. Ayakkabıları test edin: Rahat olduklarından emin olmak için birkaç dakika ayakkabının içinde dolaşın. Herhangi bir basınç noktası veya ağrı hissederseniz, ayakkabılar size uygun olmayabilir.

  6. Kaliteye yatırım yapın: Daha kaliteli ayakkabılar genellikle daha iyi malzeme ve yapım teknikleriyle yapılır ve bu da daha fazla konfor sağlar.

Bu ipuçlarını takip ederek harika görünen ve giymesi iyi hissettiren rahat topuklu ayakkabı bulabilirsiniz.

0 Yorumlar