Saça zarar vererek yanmasına sebep olan birçok sebep olmakla birlikte bunlardan en bilineni kuşkusuz boyama işlemidir. Saç rengini değiştirmek isteyenlerin başvurduğu yol olan boyama, renklendirme işlemi doğru yapılmadığı takdirde saça geri dönüşü olmayan zararlar vermektedir. Peki saç nasıl yanar?

 

Saç nasıl yanar?

 Renklendirme işlemi sırasında fazla açıcı kullanılması, açıcının kalması gereken süreden fazla bir süre boyunca saçta kalması ve çok koyu renklerden bir anda çok açık renklere dönüş yapılması gibi etkenler yanmaya sebep olmaktadır. Bunların dışında ince telli saçlara sahip olanların kalın telli saçlara sahip olanlara kıyasla renklendirme işlemi sırasında saçlarının daha fazla yandığı görülmektedir. Yanlış uygulamalar da saçlara zarar vererek yanmasına sebep olur. Bunlardan biri de saçın fazla ısıya maruz kalmasıdır. Bu ısı kurutma makinesi, düzleştirici, maşa gibi aletler aracılığıyla saça zarar vermektedir. Bu aletlerin ısısı belli bir süre sonra saçları yakmaktadır.

Yanan saç nasıl kurtarılır?


 

 Saçın Yanmaması İçin Neler Yapılmalıdır?

 

 Her kadın için büyük değer taşıyan saçlarının yanması psikolojik olarak da kötü etkilere sebep olur. Kadınlar saç nasıl yanar diye her gün araştırmaktadır. Bunun önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. İnce tellere sahip olanların saç renklendirme işlemi yapacaklarsa eğer çok keskin geçişler yapmamaları tavsiye edilir. Bu hem yanmanın hem de yanmaya bağlı olarak dökülmenin önüne geçebilir. Yine saçını renklendirmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken unsur kullanılan ürünün kalitesi ve kendi saç yapılarına uygun olup olmadığını kontrol etmektir. Her saç tipi farklı olduğundan kullanılan ürünlerin de etkileri kişiye göre değişebilmektedir. Renklendirme işlemi dışında dikkat edilecek unsurlar her yıkamadan sonra kurutma makinesi kullanılmamasıdır. Eğer kullanılacaksa dahi ısısı düşük olanlar tercih edilebilir. Her gün işlem görmek de saçlara zarar vereceğinden ötürü günaşırı şekillendirme yapılması tavsiye edilmektedir.

Gradient lips makalemizi de okuyunuz.

Yanan saç


 

 Yanan Saç Nasıl Kurtarılır? Saç Nasıl Yanar?

 

 Saçların yandıktan sonra kurtarılması zor ve zaman alan bir süreç olsa da imkansız değildir. Bunun için pek çok farklı saç serumları, maskeleri, yağları mevcuttur. Öncelikle uzun bir süre renklendirme ve şekillendirme işlemlerinden uzak durulmalıdır. Bitkisel şampuanlar tercih edilerek saçın güçlenmesi sağlanabilir. Mutlaka saç nemlendirilmeli ve kuruluğu alınmalıdır. Zeytinyağı bu doğrultuda kullanılabilecek en iyi seçeneklerden biridir. Yanan saç kolayca kopacağı için tercihen kalın uçlu taraklar seçilmelidir. Eğer zor taranan saçlar haline gelmişse mutlaka yıkarken bakım kremi kullanılmalıdır. Fazla ısıdan uzak durulabilir. Uzadıkça uçlarından kesilmesi de saçların sağlıklı uzayıp yanan kısımlarından arındıracağı için tavsiye edilir. Genel olarak yanan saçı kurtarmak meşakkatli bir iştir ve yeteri kadar ilgilenmek gerekmektedir. Saç nasıl yanar? Yanan saç nasıl kurtarılır sorularının cevapları bu şekilde.

 

0 Yorumlar